Picture

t43

Indlæg: 1

PB

Heljan EG pantografer/strömavtagare

Hej!

Jag har ett Heljan EG-lok i röd målning som jag tänker göra en del förbättringar på, bla. taket och strömavtagarna. Strömavtagarna tycker jag är riktigt dåliga och vill byta till bättre och finare modell.

Är det någon som vet vilken typ av strömavtagare som sitter på loket, har Roco någon motsvarande som kan passa? Har jämfört med Roco's BR185 lok, den strömavtagaren är riktigt fin och nästan lika.

Den passar inte rakt på, isolatorerna och skruvhålet sitter inte lika som Heljan original, någon som vet?

/Peter

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

LasseSteen

Indlæg: 1.725

PB

Hej,

Jeg har også skiftet pantograferne på mine Heljan EG lokomotiver for at få dem til at se mere korrekte ud. 

Jeg vil anbefale dig at skifte til en BR152 pantograf (Siemens ES64F lok). Jeg er næsten 99% sikker på, at det er de samme der sidder på EG lokomotiverne.
Roco har lavet nogle virkelig flotte BR 152 modeller og du kan finde datablade og reservedels numre på deres hjemmeside:

http://www.roco.cc/en/service/spareparts/index.html  (Søg eksempelvis på Roco 62700)

Alternativt kan du også bruge BR185 pantografen fra Roco. I mine øjne er den ihvertfald langt mere korrekt og realistisk end dem der sidder på Heljan modellerne. Det kræver dog lidt arbejde at få den til at sidde ordentligt på taget.

Taget kan jeg også godt forstå, at du vil forbedre. Det skal ihvertfald males samme grå farve som bundkanten på lokomotivet. Jeg vil også anbefale at male isolatorene på taget i en mere korrekt farve end orange  Smile Wink

Held og lykke med projektet  Smile

 

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.