Picture

basse-jensen

hundelufter hos tysklærer

Indlæg: 149

PB

Miniatur Wunderland.

Hejsa.

Nu er jeg simpelthen nødt til at komme ud med det: Jeg, lillebror og mine forældre har haft en rigtig god oplevelse i Miniatur Wunderland. Vi skulle til Harzen i en uge og jeg havde spurgt mine forældre om vi ikke kunne køre en dag før og tage et smut forbi Miniatur Wunderland. Jeg havde været en del bekymret for om vi skulle stå i kø i flere timer, og ikke kunne se noget som helst når vi kom ind, men der var slet ingen kø. Vi gik lige igennem alt "hegnet" som næsten er som en labyrint. Godt nok er tyskerne ikke særligt vilde med at snakke engelsk, men ekspedienten prøvede i alt fald så godt hun kunne. Hun spurgte os, hvilket land vi kommer fra og da vi svarede "Danmark", fik vi en brochure på dansk. Skiltene som leder hen til togene, toiletter og cafeteria er både på tysk og engelsk så det var også nemt for mine forældre at navigere rundt. Alt i alt en rigtig god tur, så det kan klart anbefales.

__________________

Alle mænd begår fejl. Gifte mænd finder bare hurtigere ud af det.

Like 0 kan lide
Top

Picture

ulrikernst

Indlæg: 247

PB

lyder super og som du skriver de der mega lange køre er også ting jeg har hæftet mig ved i andres beskrivelsers men det er jo tilladt af være heldig Wink

det er en god service de uddeler matriele på Dansk bestemt et fremtidigt besøgsmål

så du noget til den afdelingen hvor der køre noget dansk Laughing out loud

__________________

Elsker jernbaner og tog i alle afskygninger
samler især på matriel fra 1970´erne og op til i dag og med fokus på dansk og udenlandsk matriele som ses på danske skinner!

Like 0 kan lide
Top

Picture

Skovsøekspressen

Jernbaner i den "gyldne" epoke III er sagen

Indlæg: 2.874

PB  Blog

Jeg var forbi for første gang i oktober 2009.

Der var her rigtig mange mennesker, det var ofte et problem at komme ind at se detaljerne nærmere. Men det er stort, flot og imponerende. Det kommer også an på hvornår på ugen man er forbi. I en weekend vil der nok være fyldt godt op. Og når det er en af Hamborgs største turistattraktioner er der ikke noget at sige til det.

(Hamborg er i øvrigt Tysklands andenstørste by. Hvis man regner oplandet med, bor der lige så mange som i DK).

Mht. den danske eller skandinaviske del, så er der mange fine ting med her. Men man skal nok ikke gå for meget op i korrektheden, der er ligesom noget eventyrland over det. Der er bl.a. en flot model af Egeskov Slot. De danske, svenske og norske tog kører mellem hinanden. Man gik vist heller ikke så højt op i de danske oprangeringer. Men spændende at se og så sejles der i rigtigt vand her. Meget godt lavet.

Jeg var mest imponeret af den nyere Schweiz-del. På et tidspunkt kan man gå i 1. sals. højde inde i lokalerne og se på togene der kører nedenunder i bjergene. Virkelig flot lavet. De ældste dele, Tysklandsafsnittene er også flotte.

De berømte brandbilsudrykninger i Tysklandafsnittet er et tilløbsstykke. Men ganske sjove at se. Det er et meget imponerende antal køretøjer der rykker ud til en bybrand. Men afspejler sig i, at den ene af brødrene der har startet hele Miwula op, er meget interesseret i brandbiler.

Mvh

Claus

__________________

Dansk epoke III (Statsbane med færgehavn), 1956-1966. H0, K-skinner, digitalt med en Ecos II.

Like 0 kan lide
Top

Picture

disavelo

Herning

Indlæg: 319

PB

Køer er man selv herre over - der kan bookes indganstidspunkt hjemmefra, og så går man igennem en særlig indgang - uden kødannelse.

Og så har Hamborg iøvrigt kolossalt meget andet interessant at byde på. Kør ekselpelvis igennem Altona - Danmarks næststørste by indtil 1864 - og en af endestationerne for Danmarks første jernbane fra 1844. Den danske arkitekt C.F.Hansen var fra Altona og har stået bag talrige store villaer i Altona (i Kbh. står han bag domhuset, Chr.borg slotskirke og domkirken). Den gamle banegård i Altona er nu rådhus. Altona betyder iøvrigt all zu nah -alt for tæt på - og det var altså hamborgerne der syntes at danskerne var alt fort tæt på. Gå eller kør også en tur i den gamle elbtunnel ved Landungsbrücken. På vejen derned eller hjem - tag en tur med svævefærgen ved Rendsborg over Kielerkanalen, færgen hænger under den i sig selv spektakulære jernbanehøjbro over Kielerkanalen. Overfarten er gratis. Der kan kun overføres 4 biler ad gangen - oprindeligt to hestevogntog.

Venlige hilsner

Søren

__________________

Venlige hilsner
Søren

Like 0 kan lide
Top

Picture

basse-jensen

hundelufter hos tysklærer

Indlæg: 149

PB

Til Ulrikernst: Ja den skandinaviske del var meget imponerende. Især for min far som kunne genkende en del af bygningerne

__________________

Alle mænd begår fejl. Gifte mænd finder bare hurtigere ud af det.

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.