Hej,
Jeg fik nu det meste af mit anlæg til at kører med windigipet. (der er et par sporskifter der faldt af, da en af mine dekodere pludseligt holdt op med at dekode)
Det er dælme imponerende hvad man kan, og hvormeget den holder styr på.
Så tænkte jeg, at for dem det måtte interessere, ville jeg lige øse de første erfaringer.
Opbygningen af banens segmenter er altafgørende for windigipet automatisering.
1. Stationer
Når man f.eks. har en station, hvor man ønsker at lokomotivet skal stoppe det "rigtige" setd, er 3 segmenter på hvert stationsspor en mægtig fordel. 2, kan også gå, men det er noget bøvl med forskellige lokomotiver med forskellige bremselængder.
2. strækninger
Hvert spor mellem to sporskifter skal have sit eget segment, eller er computeren pludseligt blind. Og det er en fordel at lave et ekstra "indkørsels-segment" foran hver stationindkørsel. Længere stræk kan med fordel opdeles i blokke, så der kan være flere tog efter hinanden.
Stabilitet er nødvendigt for automatisering
1. ALLE Sporskifter skal fungere perfekt!
Hvis der er noget der ikke kører 100%, så skift det ud med noget der duer. Det andet er til at blive fuldstændigt tosset af.
2. Alle skinner skal være rene og støvsugede. - Det kører ufatteligt meget bedre, og er utroligt meget sjovere, når skinnerne er rene og lokomotiverne velholdte.
Signaler er bare til pynt
Win digipet skal ikke bruge signaler til en disse. Og märklins dyre bremsemoduler har man heller ikke rigtigt nogen gavn af. Signalerne er selvfølgeligt pæne osv, men win digipet fungerer præcist lige så godt uden et eneste signal.
Start grundigt og struktureret
1. Start med at tegne HELE banen op i win digipet, så alle magnet artikler og tilbagemeldinger er med, før du går igang med resten. Ellers skal man rette så hulens meget til, hvis man flytter et spor, eller tilføjer en tilbagemelding et sted.
2. Følg windigipet's anvisninger, og lav sporveje som næste punkt, og test dem grundigt. Sletter du senere en sporvej, for at oprette den forfra(det kan være nemmest, hvis man f.eks. har ændret tilbagemeldingerne), vil automatiseringer der bruger den ikke fungere.
Det er de erfaringer jeg i hvert fald skal bruge næste gang jeg laver en bane
Comments?
Bjørn
Indlæg: 62
Hej
Tak for din "øsen", det er lige hvad jeg har brug for, idet jeg netop er begyndt på at få den første del af min sporplan realiseret med WDP.
Er det muligt at få dig til at lægge din WDP-sporplan ind på tråden? Jeg vil helt sikkert forsøge at øse mere af dine erfaringer, efterhånden som mit projekt skrider frem.
Bjørn
3-skinne C (SC1/ECoS), Windigipet – kører mit livs epoker (II/III - ?) international – digitalt anlæg godt på vej (ting ta'r tid).
"Krokodil"
Indlæg: 173
Hej,
Jeg har prøvet at eksportere track-layoutet, men det siger måske ikke så meget. Hele projektet kunne jeg ikke finde nogen eksport knap til.
Om ikke andet kan du se FB numre og SD numre (sporskifter har jeg ikke feedback på)
Håber det hjælper lidt.
Bjørn
Indlæg: 62
Hej igen
Det er helt OK, tak skal du ha'.
Bjørn
3-skinne C (SC1/ECoS), Windigipet – kører mit livs epoker (II/III - ?) international – digitalt anlæg godt på vej (ting ta'r tid).
Bjørn
Indlæg: 62
Hej igen
Er det rigtigt forstået
-at du ikke har egentlige blokafsnit med isolerede midterskinner mellem skiftesporene i stationsområderne og "kun" har isoleret de to skinner (tilbagemelding) stort set på hele anlægget?
-at feks. skiftesporsafnittet 13 - 8 - 4 består af et bremsesegment ( 8 ) og to stopsegmenter (13 og 4)? Hvis ja, hvor lange er de enkelte stopsegmenter?
- at du ifm. "indkørselssporene" (eks. 12 og 11) til Trossingen ikke har nedbremsning-/stopsegmenter?
Jeg kan oplyse, at jeg ifm. med anlæg af den første skyggebanegård har lavet blokke mellem skiftesporende inklusiv stopsegmentet (jeg kører stort set med dobbeltsporede strækninger)?
Bjørn
3-skinne C (SC1/ECoS), Windigipet – kører mit livs epoker (II/III - ?) international – digitalt anlæg godt på vej (ting ta'r tid).