Picture

Kresten

Indlæg: 1.040

PB

Lysstyring i personvognsstamme

Jeg har spurgt om dette før, men kan ikke finde min gamle tråd. Desuden er jeg efter nogle års eksperimeteren blevet mere erfaren, men åbenbart ikke klogere. Derfor:

Jeg vil forsyne [u]faste stammer af personvogne[/u] med lys.

Vognene er [u]forbundet med strømførende koblinger[/u]

Jeg vil også have mulighed for at køre [u]styrevognstog, dvs. skift rødt/hvidt lys[/u] i styrevognen.

Jeg behøver [u]ikke at kunne slukke/tænde lyset i hver vogn[/u] individuelt.

Jeg vil gerne kunne [u]koble stammen af vogne på forskellige lokomotiver.[/u]

Det er - vistnok - mine krav. Jeg skriver "vistnok" fordi hver gang jeg prøver IRL, finder jeg enten konfliktende krav eller jeg finder ud af, at jeg ikke har tænkt mig godt nok om.

I min oprindelige fantasi har jeg slæbesko på en vogn i hver stamme og retur via hjul i hver vogn (ja, 3-skinne). Vognene er forbundet med strømførende koblinger. På den måde er vognstammen jo en slags selvstændig "elektrisk" enhed.

Jeg har prøvet med Fx-dekoder i vognstammen. Men den skal have samme adresse som lokomotivet, og hvis jeg bruger de høje DCC-adresser (over 127), kan min dekoder ikke følge med. Desuden skal jeg så ændre adresse på min dekoder (AMW), når jeg skifter lokomotiv.

Eneste alternativ, som jeg ser det, er at tage rødt/hvidt lys fra F0 i dekoder, tage strøm til belysningen fra en AUX-udgang og retur hele vejen til lokomotivet. Og glemme alt om slæbesko i vognene. Dette vil betyde 4 ledninger (rødt, hvidt, belysning, retur) hele vejen fra lokomotivet ned gennem vognstammen. Og så skal jeg have en strømførende kobling i lokomotivet/lokomotiverne. Heljans koblinger har 4 ledere...

Selvfølgelig er retur til dekoder bedre end retur til hjul (har jeg lært - Tak, Klaus Moppe!), men findes der ikke en smartere løsning end dem, jeg med mine begrænsede evner har kunnet tænkte mig frem til ?

__________________

Kresten

Like 0 kan lide
Top

Picture

pejft

Kurser i modeljernbane hos AOF

Moderator

Indlæg: 2.164

PB  Hjemmeside

"Kresten" skrev:
Jeg har spurgt om dette før, men kan ikke finde min gamle tråd. Desuden er jeg efter nogle års eksperimeteren blevet mere erfaren, men åbenbart ikke klogere. Derfor:Jeg vil forsyne [u]faste stammer af personvogne[/u] med lys.Vognene er [u]forbundet med strømførende koblinger[/u] Jeg vil også have mulighed for at køre [u]styrevognstog, dvs. skift rødt/hvidt lys[/u] i styrevognen. Jeg behøver [u]ikke at kunne slukke/tænde lyset i hver vogn[/u] individuelt. Jeg vil gerne kunne [u]koble stammen af vogne på forskellige lokomotiver.[/u]Det er - vistnok - mine krav. Jeg skriver "vistnok" fordi hver gang jeg prøver IRL, finder jeg enten konfliktende krav eller jeg finder ud af, at jeg ikke har tænkt mig godt nok om.I min oprindelige fantasi har jeg slæbesko på en vogn i hver stamme og retur via hjul i hver vogn (ja, 3-skinne). Vognene er forbundet med strømførende koblinger. På den måde er vognstammen jo en slags selvstændig "elektrisk" enhed.Jeg har prøvet med Fx-dekoder i vognstammen. Men den skal have samme adresse som lokomotivet, og hvis jeg bruger de høje DCC-adresser (over 127), kan min dekoder ikke følge med. Desuden skal jeg så ændre adresse på min dekoder (AMW), når jeg skifter lokomotiv.Eneste alternativ, som jeg ser det, er at tage rødt/hvidt lys fra F0 i dekoder, tage strøm til belysningen fra en AUX-udgang og retur hele vejen til lokomotivet. Og glemme alt om slæbesko i vognene. Dette vil betyde 4 ledninger (rødt, hvidt, belysning, retur) hele vejen fra lokomotivet ned gennem vognstammen. Og så skal jeg have en strømførende kobling i lokomotivet/lokomotiverne. Heljans koblinger har 4 ledere...Selvfølgelig er retur til dekoder bedre end retur til hjul (har jeg lært - Tak, Klaus Moppe!), men findes der ikke en smartere løsning end dem, jeg med mine begrænsede evner har kunnet tænkte mig frem til ?

Det enkle svar er vel: "Anskaf en digitalcentral, som kan styre dobbelttraktion".

Når du kobler vognstammen til lokomotivet sætter du dem psedo sammen til en dobbelttraktion, som styres af een adresse på digitalcentralen på samme måde, som hvis du havde 2 lokomotiver med hver sin originaladresse.

Eksempler på centraler til 3-skinnedrift, som kan dobbelttraktion:

Intellibox

Märklin Central Station 2

__________________

De bedste modeljernbanehilsener
Peter Topp Engelsted Jonasen

http://www.digitaltog.dk - http://www.kvv73.dk - http://www.jonasen.eu - www.digital-train.com

Like 0 kan lide
Top

Picture

martindahl

IT

Stenlille

Indlæg: 2.498

PB  Hjemmeside

"pejft" skrev:
Det enkle svar er vel: "Anskaf en digitalcentral, som kan styre dobbelttraktion". Når du kobler vognstammen til lokomotivet sætter du dem psedo sammen til en dobbelttraktion, som styres af een adresse på digitalcentralen på samme måde, som hvis du havde 2 lokomotiver med hver sin originaladresse.Eksempler på centraler til 3-skinnedrift, som kan dobbelttraktion:IntelliboxMärklin Central Station 2

ECoS kan da også dette ...

Martin Wink

__________________

Martin Wink

https://3modul.dk
Märklin M, K og C med 3 kontaktpunkter, skala H0, Intellibox, Ecos II, WDP 2012 på Windows 7, primært dansk epoke III (lidt II og IV) i blandet lidt svensk og norsk.
https://www.hyldegaarden.dk
https://www.vsvt.dk

Like 0 kan lide
Top

Picture

Kresten

Indlæg: 1.040

PB

Citat:
Det enkle svar er vel: "Anskaf en digitalcentral, som kan styre dobbelttraktion".
Tak - det lyder som svaret på nonnens bønner og er vel den ide, jeg ledte efter. Laughing out loud Laughing out loud Laughing out loud
Citat:
ECoS kan da også dette ...

Ja - og min CS1 reloaded. Smile Smile Smile

__________________

Kresten

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.