Picture

domino

Procesoperatør

Indlæg: 385

PB

Kortslutning ved skiftespor ??

Hej

Nu da jeg endelig har fået mine nye skinner fra Kato og fået samlet min bane , er jeg løbet ind i 2 problemer.

Vi forstiller os en lige strækning med et eller flere skiftespor enten til højre eller venstre (det er nemmlig alle skiftespor og krydsspor jeg har problemer med)og er alle elektriske, men er ikke tilsluttet endnu, så jeg styrer dem pt manuelt, hvis man køre med et loko fra venstre ind på et skiftespor som er sat til venstre, køre den uden problemer ind til på sidespor til venstre, men hvis man kommer fra højre ind over et venstre skiftespor som er sat til venstre ( så man "tvinger" sporet lige ud) kortslutter hele banen , hvad er årsagen til dette ??

Da jeg kørte H0 Marklin digital med manuelt skiftespor , var dette ikke noget problem, har mange gange "tvunget" et skifte spor lige ud uden problemer.

Skal lige fortælle at jeg køre DCC.

Hvis der en en eller flere som sidder og siger , det er da indlysende , så kom enedlig ud af busken og fortælle hvordan jeg løser problemet.

I samme bold gade, hvis jeg har 2 ovale baner , den lille inden i den store og eneste forbindelse de har til hinnanden er et krydsspor og strøm tilslutningen er på den store oval , er der ingen strøm i den lille , hvor for ikke ??

Hvordan fixer jeg disse 2 problemer?

På forhånd tak

Domino

__________________

Nippon Model Railroad Society.
Japansk H0 og N

Digital og analog.

Trix C-skinner.

Samler af Lima H0

Like 0 kan lide
Top

Picture

jms_dk

Indlæg: 141

PB

Hej Domino

Problemet er at hjertestykkerne er ledende i dine sporskifter, så når du skærer skiftesporet op ved at køre ind i det og det skifter så sker kortslutningen. Enten skal du lade være med at skære dem op og sørge for at de står rigtigt når du kører ind i dem eller også skal du sørge for at hjertestykkerne ikke er ledende. Det gøres på Fleischmann sporskifter ved at fjerne to små bøjler, men jeg ved ikke om det samme er gældende for dine Katosporskifter.

Jeg ville nok lade dem være ledende og så sørge for at de står rigtigt når du kører ind i sporskiftet. Eller får du muligvis problemer med især mindre lokomotiver som misker strømoptaget i sporskiftet hvis der ikke er strøm i hjertestykket.

Du havde ikke problemet med dine Märklin sporskifter da begge skinner er polariseret ens. Men det er noget anden med DCC.

Mht dit andet spørgsmål er der nok ikke andet at gøre end at selv lave strømtilførslen tin den inderste oval. Tilsyneladende overfører dit krydsspor ikke strømmen til den anden side.

/JAn

__________________

/JanM

Medlem af:
N-Modulgruppen
fremo

Like 0 kan lide
Top

Picture

Leonard

Kerteminde

Indlæg: 858

PB

Dit problem er, at du har været vant til 3-skinne, hvor der er samme pol i de yderste skinner og den anden pol i midterlederen.

Nu bruger du 2-skinne og der er forskel på polariteten i hver skinne.

Dine sporskifter kortslutter fordi de ikke står rigtigt og løsningen er, at de skal stå rigtigt og ikke må skæres op. Alternativet er at isolere hjertestykker, men det er sandsynligvis ikke en god ide i lille størrelse (det skaber også problemer i H0).

Der er en forklaring på det her:

http://www.modelbaneteknik.dk/model/styr/str_spsk.htm

og selvom, den er skrevet til analog drift, så er principperne for kortslutning og sporskifter de samme ved digital kørsel.

Når du har forstået principperne vil du også forstå, hvorfor den ene oval ikke har noget strøm, når sporskiftet ikke peger på den. Strømmen overføres gennem sporene og når dit sporskifte i den yderste oval står til ligeud, så er tilslutningen til den indre oval kortsluttet og der kommer ikke noget strøm derind. Løsningen er, at isolere de 2 ovaler fra hinanden og tilslutte strøm til dem begge direkte med ledninger fra din kørekontrol.

I det hele taget må du forberede dig på, at der skal lidt flere ledninger til på et 2-skinne anlæg end på et 3-skinne.

__________________

Seriøse bud modtages.
Sendes kun mod forudbetaling og køber betaler porto.
Kan også afhentes efter aftale. 

Leonard
5300 Kerteminde

Like 0 kan lide
Top

Picture

domino

Procesoperatør

Indlæg: 385

PB

"leonard" skrev:
Dit problem er, at du har været vant til 3-skinne, hvor der er samme pol i de yderste skinner og den anden pol i midterlederen.Nu bruger du 2-skinne og der er forskel på polariteten i hver skinne.Dine sporskifter kortslutter fordi de ikke står rigtigt og løsningen er, at de skal stå rigtigt og ikke må skæres op. Alternativet er at isolere hjertestykker, men det er sandsynligvis ikke en god ide i lille størrelse (det skaber også problemer i H0).Der er en forklaring på det her:http://www.modelbaneteknik.dk/model/styr/str_spsk.htmog selvom, den er skrevet til analog drift, så er principperne for kortslutning og sporskifter de samme ved digital kørsel.Når du har forstået principperne vil du også forstå, hvorfor den ene oval ikke har noget strøm, når sporskiftet ikke peger på den. Strømmen overføres gennem sporene og når dit sporskifte i den yderste oval står til ligeud, så er tilslutningen til den indre oval kortsluttet og der kommer ikke noget strøm derind. Løsningen er, at isolere de 2 ovaler fra hinanden og tilslutte strøm til dem begge direkte med ledninger fra din kørekontrol.I det hele taget må du forberede dig på, at der skal lidt flere ledninger til på et 2-skinne anlæg end på et 3-skinne.

Hej

Jeg takker for denne meget klare forklaring, selv om der måske går en rum tid inden jeg helt fatter det, er ikke så godt til det med strøm.

Skal altså vende mig til flere ledninger ved jævnstrøm , se det var rart at vide, så jeg ikke går og tror det er mig som ikke kan sætte tingene sammen rigtig uden ekstra ledninger.

Sætter bare en strøm ledning på hver skinneoval og holder med at skærer skiftespor op.

Takker igen for hjælpen, skal prøve en dag at lægge foto ind at det jeg har købt , nu da alle her inde har hjulpet mig i gang med spor N

Domino

__________________

Nippon Model Railroad Society.
Japansk H0 og N

Digital og analog.

Trix C-skinner.

Samler af Lima H0

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.