Picture

MH 322

studerende

Indlæg: 78

PB

Korsør station

Hej

jeg var den anden dag på fotoudflugt til Korsør. der så jeg at der i retnig mod københavn drejer et spor fra. jeg gik derfor rundt for at finde det og fandt det ved en overkørsel. i den ene retning gik det til stationen og den anden retning til BDK. da jeg stod ved overkørslen og kiggede mod station så jeg 3 sporskifter, hvor tungen var fjernet. kan nogen fortælle mig hvor de har ført hen. Samt i retning mod BDK er der et skifte hvor BDK drejer mod højre og sporet lige ud er afskåret.

hvor fører disse afskårne spor hen.?

__________________

Lars B. Hansen 3-skinne AC M-skinner.
Epoke III-V. 2-skinne DC på moduler, de er under opbygning

Like 0 kan lide
Top

Picture

mr-data

Indlæg: 805

PB  Blog

Hmm, her tror jeg kan give dig et par svar, bor ganske vidst ikke i Korsør og har heller ikke gjort det, men har interesse for området da jeg har familie der.

Citat:
Samt i retning mod BDK er der et skifte hvor BDK drejer mod højre og sporet lige ud er afskåret.
Sporet ligeud stammer, så vidt jeg ved, fra sporindførelsen til Korsørs gamle station, som før Storebæltsforbindelsen blev etableret lå inde ved havnen.
Citat:
i den ene retning gik det til stationen og den anden retning til BDK. da jeg stod ved overkørslen og kiggede mod station så jeg 3 sporskifter, hvor tungen var fjernet. kan nogen fortælle mig hvor de har ført hen.

Først et spørgsmål: Når du skriver "kiggede mod station", står du så med ryggen mod BDK inden sporet drejer? Hvis ja, så drejer det sig om resterne af sporindføringen til førnævnte gamle station. Det forholder sig nemlig sådan, at man ved anlæggelsen af den nye station ikke ændrede ret meget på Vestbanens linjeføring, og at denne oprindeligt drejede ind mod Korsør; og denne kurve havde sit udgangspunkt ca. 5-600 meter øst for den station.

Så da den nye station blev anlagt, placerede man "bare" et par sporskifter i hovedlinjen ved kurvens begyndelse (med afgrening mod den gamle station, da nye station først blev tilsluttet kort før trafikken ændrede "holdeplads"; og den gamle stadig skulle anvendes til nogle få godskunder og bortkørsel af gamle skinner, signaler mm.).

Til sidst blot en bemærkning omkring sporet fra den nye station til BDK, dette blev anlagt fordi, at det blev anset for at være uhensigtmæssigt at have et sidespor tilsluttet på åben strækning. Og det var i den forbindelse man skar skinnerne over hvor du har set resterne.

Håber mine svar har tilfredsstillet din nysgerrighed og er forståelige.

__________________

Interesserer mig generelt mest for jernbanerne øst for Storebælt, navnlig på Syd-Sjælland og og Lolland-Falster.

Trix startsæt, suppleret med udvidelse af antal skinner og en MS2 til styring.

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.