Picture

JD

Indlæg: 712

PB  Hjemmeside

KM 1 Vs. KISS Vs Märklin - pro/con ?

Hvad er de generelle forskelle mellem KM 1, KISS og Märklin i spor 1 ?

De ser alle 3 ud til at have en meget høj standard (måske med en lille overvægt til KM 1?) og prismæssigt er der heller ikke den helt store forskel.

Er der andre mærker som kunne være interessante når vi snakker spor 1?

Nogle der har praktisk erfaring med disse mærker som kan komme med en +/- liste?

Takker og bukker.

__________________

Jens 

DC bane i dansk epoke III

Like 0 kan lide
Top

Picture

00

Indlæg: 633

PB

KM-1 er totalt gennemført, der er endda hvide handsker med i kassen. jeg blev ikke skuffet.

KISS er stort set (igen kun min egen mening) ligeså gennemført, meget smukke modeller.

Märklin er mere til kørsel, og kørsel hvor hele familien er med i haven de gode dag. Märklin er ikke samme hysteriske håndarbejde. det er ok, men lidt for meget fabrik. - og desværre ikke uden irriterende fejl. vinduer der falder ud, hjulsæt der skal modificeres før maskinen kan køre på midlertidigt udlagte spor osv. (men igen også kun mine egne erfaringer med de maskiner jeg selv har)

__________________

Kører H0 på spisebord (TRIX & Brawa) - Bygger pt. mindre N-bane som by, nået dertil hvor scener og personer sættes på. Har taget hul på et middelstort Z-anlæg. Har LGB i haven. (og et stor samling Spor 1 Märklin og KM-1 på hylderne) - ECoS, ESU Radio & TouchCab.

Like 0 kan lide
Top

Picture

mt2604

Indlæg: 52

PB

Hej Jens

Som "00" skriver, så er KM1 bare total gennemført - der er ikke en finger at sætte på deres produkter. Kiss er absolut på højde med KM1 hvad detaljegraden angår, men hvis du ønsker at se damploks med røg og damp, så kan Kiss ikke være med længere - deres røgmoduler er simpelthen ikke gode nok. En anden forskel er at KM1 bruger kardandrev og Kiss tandremsdrev. Tandremsdrev KAN have tendens til at køre lidt ujævnt ved lave hastigheder - specielt hvis modellen har stået stille i længere tid og remmen er blevet "stiv".

Märklin laver nogle ganske udmærket lokomotiver, men kan overhovedet ikke være med hvad detaljer og effekter (f.eks. cylinderdamp på damploks) angår. Der er dog også en væsentlig forskel på prisen eks: BR 94 fra KM1/Kiss ca. 2100 Euro - Märklin ca. 1100 Euro. BR 44 fra KM1/Kiss ca. 3000 Euro - Märklin ca. 1900 Euro.

Et andet absolut gennemført mærke, dog ikke på højde med KM1 og Kiss, er Hübner (nu overtaget af Märklin). De lavede nogle virkelig flotte modeller - både lokomotiver og vogne - og kan stadig fået på bl.a. Ebay. Eftersom Märklin har overtaget Hübner, er flere af disse modeller ved at komme i handlen igen og stadig i den gode gamle Hübnerkvalitet Laughing out loud

Hvis du kan tysk, kan absolut anbefale disse to spor 1 sider - den første er et forum og den anden er en "informationsside" med bl.a. køb/salg - begge sider absolut guld værd når man kører spor 1:

http://s1gf.de/

http://www.spur1.de/

Vh

Michael

__________________

Vh
Michael Thomasberg
Aabenraa

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.