Picture

Cowi

Indlæg: 315

PB

Kemi fabrik (Cheminova)

Hej jeg sidder og arbejder med ideer som tema til hvad der på et eller andet tidspunkt ud i fremtiden skulle blive min bane, men har brug for lidt hjælp omkring hvad der egentlig sker på en kemi fabrik?

Jeg sad og tullede rundt på google maps og blev lidt lun på tanken om en bane med udgangspunkt i Vemb-Lemvig-Thyborøn-Jernbane. Især har jeg Thyborøn i tankerne, og mens jeg fulgte sporet mod Lemvig kom jeg jo forbi Cheminovas anlæg og derfor overvejer jeg nu om det måske skal være et udgangspunkt eller en del af banen.

Jeg har kigget på deres hjemmeside og kan jo regne ud, siden de fremstiller kemiske produkter afsender i tankvogne, til storkunder (der måske skal viderbehandle produktet) og ellers vel en form for lukkede godsvogne (Kunne se en masse kasse som jeg tror er containere) for de produkter som er pakkede.

Men hvad laver de deres produkter af? Jeg har absolut ingen ide om hvad de bruger hos cheminova (primært kemikalier til landbruget) eller andre kemivirksomheder (eks. BASF), så hvis nogen har et bare lille indblik i hvad jeg kunne aflevere af råstoffer til en eventuel kemi fabrik ville jeg være meget taknemmelig.

Ja har prøvet google og wiki og det har indtil videre ikke gjort mig klogere

På forhånd tak Laughing out loud

Like 0 kan lide
Top

Picture

Klaus_H

Transportforsikring

Indlæg: 633

PB  Hjemmeside

"Cowi" skrev:
Hej jeg sidder og arbejder med ideer som tema til hvad der på et eller andet tidspunkt ud i fremtiden skulle blive min bane, men har brug for lidt hjælp omkring hvad der egentlig sker på en kemi fabrik?Jeg sad og tullede rundt på google maps og blev lidt lun på tanken om en bane med udgangspunkt i Vemb-Lemvig-Thyborøn-Jernbane. Især har jeg Thyborøn i tankerne, og mens jeg fulgte sporet mod Lemvig kom jeg jo forbi Cheminovas anlæg og derfor overvejer jeg nu om det måske skal være et udgangspunkt eller en del af banen. Jeg har kigget på deres hjemmeside og kan jo regne ud, siden de fremstiller kemiske produkter afsender i tankvogne, til storkunder (der måske skal viderbehandle produktet) og ellers vel en form for lukkede godsvogne (Kunne se en masse kasse som jeg tror er containere) for de produkter som er pakkede.Men hvad laver de deres produkter af? Jeg har absolut ingen ide om hvad de bruger hos cheminova (primært kemikalier til landbruget) eller andre kemivirksomheder (eks. BASF), så hvis nogen har et bare lille indblik i hvad jeg kunne aflevere af råstoffer til en eventuel kemi fabrik ville jeg være meget taknemmelig.Ja har prøvet google og wiki og det har indtil videre ikke gjort mig klogerePå forhånd tak Laughing out loud

Jeg mener Cheminova ugentligt bnliver betjent af "Syretoget" som i dag køres af en MY eller MX med store boogie-tankvogne.

Ret mig hvis jeg tager fejl.

__________________

3Modul.dk
3-skinne H0, K og C-skinner, CS3+, Primært dansk epoke III-VI 

Like 0 kan lide
Top

Picture

Cowi

Indlæg: 315

PB

Det kan jeg også se på google maps - at der holder en masse tankvogne rundt omkring... men ligner også at de har nogle faciliteter til containere og kunne læse at 99 % af produktionen bliver eksporteret så noget må jo komme ud på andet end de i Danmark så elskede/hadede lastbiler

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.