Picture

sweetie66

forsvaret og brandvæsen

Indlæg: 142

PB

kamera til model tog

hejsa

når jeg nu skal i gang med at bygge ny modelbane tænkte jeg på det kunne være sjovt med et par kamera rundt omkring på banen. så jeg skrev til et firma på netten som så anbefaler dette

http://spydk.dk/product_info.php?cPath=30&products_id=70&osCsid=09dd74ba...

eller

http://spydk.dk/product_info.php?cPath=30&products_id=138&osCsid=09dd74b...

Du kan tilsluttes op til 4 kamera. Link:

http://spydk.dk/product_info.php?cPath=30&products_id=71&osCsid=09dd74ba...

så hvis der er noget som skulle have det samme i tankerne er dette hvis en god løsning. kameraet kan ligge på en fladvogn og er opladerlig og kan optage i 5 timer det skulle hvis være nok ik.

sweetie66

__________________

Like 0 kan lide
Top

Picture

Mikael

Udviklingsingeniør

Indlæg: 594

PB  Hjemmeside

Vi har haft emnet oppe at vende et par gange før:

[url]http://www.sporskiftet.dk/node/322]

Like 0 kan lide
Top

Picture

Mads H

Studerende på HTX Thisted

Indlæg: 662

PB  Hjemmeside

God idé synes jeg.

Og biligt også.

Har du en eller har du bare i tankerne at købe det?

__________________

Mads H
http://www.hrhenriksen.dk http://www.njmk.dk
Det der er værd at køre med får lov
Märklin C - Styret med mobilestaion 1

Like 0 kan lide
Top

Picture

sweetie66

forsvaret og brandvæsen

Indlæg: 142

PB

hejsa

jeg har leget med tanken om at bruge to kameraer en i hver sin ende af stationen så man kunne tage film nå tog kom og kørte. og så bruge en på rangerområdet. den sidste skulle så bygges i et lokomotiv.

det jeg synes er smart ved dette sæt er det er trådløs og kameraet skal bare lades op ikke noget med kabler og batteriskift.

en anden fordel er de kan flyttes rundt på anlæget som man har lyst til de er jo ikke så store.

er der nogle som har andre foreslag er de da velkommen

sweetie66

__________________

Like 0 kan lide
Top

Picture

PerOlsen

Indlæg: 2.070

PB  Blog

Jeg synes det lyder billigt. Husk blot at det er trådløse kameraer og dine strømførende skinner og meget andet forstyrrer signalerne. Alle metalkonstruktioner i dine landskaber (hønsenet f.eks.) laver Farraday-bure som i bedste fald dæmper signalerne og i værste holder dem helt ude.

http://en.wikipedia.org/wiki/Faraday_cage

Ligeledes sender de i 2,4 GHz som er det såkaldte "Public Band", hvor alle har lov til at sende uden tilladelse. Det betyder så desværre at dine kameraer skal kæmpe med evt. babyalarmer, walkie talkies, WiFi (trådløst netværk), BlueTooth, trådløse telefoner (dog ikke mobiltelefoner) - og mikrobølgeovne. Det sidste er ikke fordi de er trådløse men blot fordi mikrobølgerne også ligger i 2.4 GHz-området.

MEN når det så er sagt, så er disse kameraer til at stille i forskellige kanaler, hvilket måske gør dem mindre sårbare (hvis signalet er digitalt).

Jeg har to trådløse kameraer - begge med analog sendere. Det ene er Märklins egen videovogn og det andet et overvågningskamera. Begge døjer med "glitches" og "tilts" i billedet, når der er støj i området. Og for Märklin-vognens vedkommende er det ret voldsomt, specielt når den kører. Jeg har ingen bane sat op i øjeblikket men på den forrige som var små 6 meter lang, kunne senderen lige akkurat klare et nogenlunde billede (dog på ingen måde støjfrit) når modtageren stod nogenlunde mit på anlægget. Du må derfor ikke blive skuffet over, at den opgivne rækkevidde ikke stemmer (det er altid målt på en flad græsmark langt fra elkabler ... og i medvind).

I støjende omgivelser fungerer det hele bedst, hvis der er "line of sight" mellem sender og modtager. Så bygger du selv en videovogn, kan det være en fordel at få antenne sat så højt på vognen som muligt. Og det kan ikke tilrådes at bygge en sender indeni et godt gammelt Märklin lokomotiv i støbt metal. Wink

Måske kan vi i øvrigt få webmaster til at flytte denne tråd over i den tidligere om kameraer, så fremtidige besøgende finder alle vores tips og tricks samme sted.

MVH:Per

__________________

Märklin C- og K-skinner.
Treskinnedrift med eCos & TouchCab.

Udvikler af http://www.jernbanebasen.dk

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.