Picture

JD

Indlæg: 712

PB  Hjemmeside

Hvordan laver man en "jig" til gaslodning?

Lene og jeg roder med at gaslodde nogle messingplader sammen i en V-form.

Vi har en "ekstra arm" med nogle små metalkrokkedillenæb på (dem som man bruger til f.eks. elektronik og ledningslodning), men dette værktøj er lidt for klein til opgaven.

Vi har svært ved at holde de to flader som skal loddes sammen 100% i vinkel samt holde dem i lige præcis den ønskede afstand.

Hvad bruger I andre?

Kan man købe noget lidt større og med lidt flere kæfter, som bedre kan holde pladerne fast under gaslodningen? Og i såfald hvor? Pris? Link?

Eller måske kan man selv lave en "jig" som man holder pladerne fast med?

__________________

Jens 

DC bane i dansk epoke III

« .... print ??? »
Like 0 kan lide
Top

Picture

erikolsen1954

maskiningeniør

Ishøj

Indlæg: 377

PB  Hjemmeside

"JD" skrev:
Vi har svært ved at holde de to plader som skal loddes sammen 100% i vinkel samt holde dem i lige præcis den ønskede afstand.

Det er ikke så meget du skriver, men hvis pladerne skal loddes vinkelret på hinanden og stødes sammen, kan man anvende nogle sten eller fliser af ildfast keramisk materiale (gerne isolerende) som lægges på hinanden så de danner en ret vinkel. Derpå lægges de to plader evt. med andre stykker at samme keramiske materiale for at holde dem fast.

__________________

Venlig hilsen
Erik Olsen
http://www.modelbaneteknik.dk/

Like 0 kan lide
Top

Picture

Triangel

Odense

Indlæg: 269

PB

Hej

Jeg gør det, når jeg skal lodde messingplader sammen. At jeg stiller det hele op på en kogeplade, med støtte klodser i metal, så det ikke skrider... når jeg så har loddet, lader jeg emnerne stå indtil at de er afkølet... Fordel ved at lodde messing på denne måde er at emnerne kan blive så varme at tinnet løber ud som det skal... Jeg har tidligere brugt gasloddekolbe men den er ikke det bedste værktøj i 2mm messing plade eller derover.

Hilsen

Peter

__________________

Med venlig hilsen

Peter

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.