Picture

Thrane

Indlæg: 995

PB

Hvilken ballast

hej

Hvilken farve skinneballast er mere udbredt i Danmark/Tyskland.

Det er til en H0 bane i sydtysk stil...

Måske kommer der også en lillebitte dansk by på anlægget.

Og hvad er godt at patinere oliespor og rust med?

Like 0 kan lide
Top

Picture

Cowi

Indlæg: 315

PB

Afhængig af trafikken og lokomotivernes størrelse ligger der enten grus eller ballast (brun med sort hvis den er gammel) og grå hvis den lige er lagt.

Rust males på siden af sporet som man nu normalt maler hvorefter toppen (der hvor hjulene skal modtage strøm fra skinnerne) slibes med en slibeklods til skinner.

Hvis vi snakker vogne skal du enten bruge en airbrush eller tørmale. Airbrush har jeg ingen erfaring med men tørmale er med en pensel og går ud på sjovt nok at male tørt. Man tager en lille smule maling på penslen og tørrer derefter det meste af igen og børste så let på et der skal patineres. Metoden gør at kun konturer bliver 'grisset til' ligesom i virkeligheden (indtil der er gået så lang tid siden en vask at det hele er beskidt Tongue)

Like 0 kan lide
Top

Picture

Thrane

Indlæg: 995

PB

"Cowi" skrev:
Afhængig af trafikken og lokomotivernes størrelse ligger der enten grus eller ballast (brun med sort hvis den er gammel) og grå hvis den lige er lagt.Rust males på siden af sporet som man nu normalt maler hvorefter toppen (der hvor hjulene skal modtage strøm fra skinnerne) slibes med en slibeklods til skinner.Hvis vi snakker vogne skal du enten bruge en airbrush eller tørmale. Airbrush har jeg ingen erfaring med men tørmale er med en pensel og går ud på sjovt nok at male tørt. Man tager en lille smule maling på penslen og tørrer derefter det meste af igen og børste så let på et der skal patineres. Metoden gør at kun konturer bliver 'grisset til' ligesom i virkeligheden (indtil der er gået så lang tid siden en vask at det hele er beskidt Tongue)

Hej Cowi

okay, kan fornemme man nok skal patinere en grå ballast så.

Hár faktisk købt en spray fra rustspray fra Hobbytrade, men den "løber ud" når man sprøjter den på skinnerne. hm...

Like 0 kan lide
Top

Picture

Cowi

Indlæg: 315

PB

På skinner ville jeg bruge pensel, da du ikke vil have at der kommer maling på svellerne. Enten skal svellerne males i en anden farve end skinnerne eller også skal de ikke males, Men som sagt har jeg aldrig prøvet at lege med airbrush så kan jo også ske at det virker fint. Siden det løber vil jeg gætte på at der kommer for meget maling på for lille et område. Enten skal du indstille (hvis man kan det) hvor meget maling der kommer ud eller også skal du holde en større afstand til det du maler så strålen bliver spredt ud over et større område.

Med hensyn til patinering af ballast tror det bedste er at smutte en tur på flickr eller google billedsøgning og så finde en hulens masse billeder af skinner, for ballast kan se meget forskelligt ud alt efter hvor det ligger. Find noget der passer med dit tema og som du synes om og så vil det give sigt selv om det skal være gammel brun, ny grå eller grus

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.