Picture

mr-data

Indlæg: 805

PB  Blog

Hvad luftfotos afslører/viser

Ideen bag denne tråd er, at ved hjælp af luftfotos at vise forskellige forhold omkring jernbaner, som måske ikke umiddelbart kan ses fra andre vinkler. Dette kunne f.eks. være resterne af gamle bane-anlæg, som selv efter at banedæmninger mm. er fjernet stadig kan anes på luftfotos. Eller som eksemplet nedenfor:

Som det sikkert er de fleste herinde bekendt, er det vedtaget at Sydbanen i forbindelse med Femern-forbindelsen skal opgraderes til dobbeltspor, og at Storstrømsbroen er den eneste del som ikke opgraderes.

Således skal Christian IX's bro ved Nykøbing F. have et ekstra spor, hvad jeg personligt udfra obersvation i terræn havde troet ville kræve ekstra jordarbejder. Men efter at kigge lidt på luftfotos på google maps, kan jeg se at brofæsterne (de jordområder som ud i vandet som del af ramperne) tilsyneladende allerede er tilstrækkeligt brede. Se evt. nedenstående foto:

Billede

Hvis man herudover kigger på pladsen omkring eksisterende spor på Lolland-siden hhv. Falster-siden, ser det ud til at der også her er den påkrævede plads, evt. skal de eksisterende spor flyttes en smule. F.eks. ser det udtil at der langs Nyk.F. sukkerfabrik (øverst til højre på fotoet) er den krævede plads.

Har andre lignende eksempler?

__________________

Interesserer mig generelt mest for jernbanerne øst for Storebælt, navnlig på Syd-Sjælland og og Lolland-Falster.

Trix startsæt, suppleret med udvidelse af antal skinner og en MS2 til styring.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Gert Frikke

Indlæg: 2.322

PB

Hej!

Luftfotos kan fortælle en masse om fortiden - og jernbanelinier kan ses mange år efter at de er nedlagt. Prøv at kigge på Ringsted flyveplads - her ses det meget tydeligt hvor Køge-Ringsted banen har været.

Det samme kan man se på de fleste af de nedlagte strækninger rundt omkring i landet.

Gert

__________________

modeltog - en kopi af virkeligheden på en fantasifuld måde

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.