Picture

Litra ME

Indlæg: 372

PB

Hjemmeside

Hej

Jeg leger lidt med tanken om at lave en hjemmeside for mig og familien, jeg har en ved mono.net pt. men er ikke helt tilfreds med deres layout som jeg synes det er meget stift. så spørgsmålet er skal jeg lave en ny et andet sted eller skal jeg lave en blog istedet? Det skal helst være til at kopmme til for penge og jeg er ikke en haj til html koder så skal jeg lære det eller er der nogen der har et lidt større udvalg i færdige layout´s end mono

Er der nogen der her erfaring men bricksite.com eller skysite.dk?

Vh Claus

__________________

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

martindahl

IT

Stenlille

Indlæg: 2.498

PB  Hjemmeside

Hej Claus

"Litra ME" skrev:
Hej Jeg leger lidt med tanken om at lave en hjemmeside for mig og familien, jeg har en ved mono.net pt. men er ikke helt tilfreds med deres layout som jeg synes det er meget stift. så spørgsmålet er skal jeg lave en ny et andet sted eller skal jeg lave en blog istedet? Det skal helst være til at kopmme til for penge og jeg er ikke en haj til html koder så skal jeg lære det eller er der nogen der har et lidt større udvalg i færdige layout´s end mono Er der nogen der her erfaring men bricksite.com eller skysite.dk?Vh Claus

Der findes et hav af spændende CMS-systemer til at lave hjemmesider med. Fælles for dem er at man slipper for at kode al html'en.

Hvorvidt man skal vælge bricksite, joomla, skysite, 123hjemmeside, wordpress eller en af de mange ude på nettet må bero på det hvad du selv vil kaste dig ind i.

Jeg havde en hjemmeside jeg havde kodet i html og den var forfærdelig da den stort set var op ad bakke hver gang der skulle laves ændringer.

Jeg har derfor skiftet siden ud og lavet den i joomla med en blog i wordpress. Det tager en weekendstid at sætte op og herefter er det rimelig let at tilføje artikler og så videre.

bricksite og 123hjemmeside tilbyder niveauet over det jeg laver i joomla og du får stort set fladen og kan nøjes med at putte indhold i.

Dine spørgsmål til dig selv skal for mig at se være:

- Hvor fleksibel vil jeg have mit system?

- Hvad tror jeg jeg selv kan klare omkring "konfigurering" af systemet?

Med svar på disse spørgsmål er du kommet langt.

Herefter vil det være en god idé at tegne på papir hvordan din hjemmeside skal være. Når du har svarene på ovenstående giver dine muligheder sig her.

Alternativt kan du tegne din hjemmeside først og herefter finde det program der kan understøtte dette.

Martin Wink

__________________

Martin Wink

https://3modul.dk
Märklin M, K og C med 3 kontaktpunkter, skala H0, Intellibox, Ecos II, WDP 2012 på Windows 7, primært dansk epoke III (lidt II og IV) i blandet lidt svensk og norsk.
https://www.hyldegaarden.dk
https://www.vsvt.dk

Like 0 kan lide
Top

Picture

Litra ME

Indlæg: 372

PB

Hej Martin

Jeg tror du har ret i at det er en god ide at stille sig selv de spørgsmål... Jeg har sat og læst lidt om det og tror at jeg ikke skal kaste mig ud i alt for meget selv men jeg vil gerne have muligheden for at hente andre skabeloner og så selv ændre lidt på indholdet. Jeg kan se at der er nogle der tilbyde skabeloner til dette, spørgsmålet er så om sådan nogen som bricksite og skysite tillade at man gør det.

Vh Claus

__________________

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

martindahl

IT

Stenlille

Indlæg: 2.498

PB  Hjemmeside

Hej igen Claus

"Litra ME" skrev:
Hej MartinJeg tror du har ret i at det er en god ide at stille sig selv de spørgsmål... Jeg har sat og læst lidt om det og tror at jeg ikke skal kaste mig ud i alt for meget selv men jeg vil gerne have muligheden for at hente andre skabeloner og så selv ændre lidt på indholdet. Jeg kan se at der er nogle der tilbyde skabeloner til dette, spørgsmålet er så om sådan nogen som bricksite og skysite tillade at man gør det.Vh Claus

Jeg kender ikke skylite, men med bricksite får du netop stillet nogle skabeloner til rådighed og når denne er valgt er det bare at putte indhold ind. Du er selvfølgelig rimelig låst herefter, men det er jo det der er pointen for at der ikke skal blive for meget rod på siden og at du skal stå med den del af konfigureringen.

Bricksite er med dit oplæg et udemærket system.

Go' fornøjelse med opbygningen af din hjemmeside. Jeg glæder mig til at se hvad du får lavet.

Martin Wink

__________________

Martin Wink

https://3modul.dk
Märklin M, K og C med 3 kontaktpunkter, skala H0, Intellibox, Ecos II, WDP 2012 på Windows 7, primært dansk epoke III (lidt II og IV) i blandet lidt svensk og norsk.
https://www.hyldegaarden.dk
https://www.vsvt.dk

Like 0 kan lide
Top

Picture

Willie Garvin

Buschauffør

Indlæg: 765

PB

Surftown kunne være en mulighed for dig. De har en feature, som vist hedder "1 click toolbox" eller noget i den stil. Det går ud på, at du med et enkelt eller to click med musen kan sætte avancerede løsninger som Joomla, phpbb forum og Wordpress op, så de er online og køreklare.

Joomla er ekstremt skalerbart, og kræver en smule baggrundsviden, men som sådan, er ovenstående en mulighed, der ikke kræver ret megen viden om html, php og såfremdeles.

Men jeg vil alligevel råde dig til, at tilegne dig viden om disse teknologier. Det er rart selv at kunne konstruere en løsning på en given opgave.

Surftown har iøvrigt også mulighed for online redigering af html-sider, på hvilke du kan skifte layout efter forgodtbefindende. Du kan også lave flashintros.

Alt foregår via din browser, så du behøver ikke engang forudinstalleret software på din computer.

Se mere på http://surftown.dk/?utm_source=tradedoubler&utm_medium=cpa&utm_campaign=...

__________________

Venlig Hilsen Willie Garvin
H0, DC, dk, III-IV, MO, Pr, N, MH, MY, MZ, MA, ML, D, (Br80), CU, CL, CLL, Bn, CM, EH, IB, HD, Pb, Gs, CPS, DH, CP, CC, BD, B,FD, E, KS, Za, Ucs, Hbikks-tt, Gklm, Qf, Ze, Zf, Lgjs, Hbikks, Qr, Qh, Za, WRm, AV, Am, Pm, H

Like 0 kan lide
Top

Picture

frede2300

Software udvikler

Indlæg: 1.129

PB

hejsa, jeg bruger unoeuro.dk de har 1-click og du kan selv styre dns.

hvorvidt du skal vælge det ene cms eller det andet... tja. prøv nogel forskellige? Det er som regel "administrations" delen der er irriterende ved nogle. F.eks. har jeg arbejdet en del i joomla og det er ikke ligefrem nemt. Wordpress er lang simplere.

__________________

H0m med GT-Position ... og jeg skal nok komme med en status på byggeriet snart..

Like 0 kan lide
Top

Picture

merete_np

København Ø

Indlæg: 557

PB  Hjemmeside

Citat:
Herefter vil det være en god idé at tegne på papir hvordan din hjemmeside skal være. Når du har svarene på ovenstående giver dine muligheder sig her.Alternativt kan du tegne din hjemmeside først og herefter finde det program der kan understøtte dette.Martin Wink

Jeg vil absolut anbefale at du tegnet din hjemmeside på papir inden du begynder at bruge PCen.

En overordnet struktur samt en skitse til hver af siderne.

Skriv også de link/linktyber du vil have på de enkelte sider.

Undgå hovsa løsninger på nye sider.

Det er her du skal lægge det største arbejde, men det giver også det bedste resultat.

__________________

M.v.h. Merete N-P

Billede

http://husbyggeren.dk

Like 0 kan lide
Top

Picture

moppe

Medarbejder

Indlæg: 5.558

PB  Hjemmeside

"Litra ME" skrev:
Jeg leger lidt med tanken om at lave en hjemmeside for mig og familien, jeg har en ved mono.net pt. men er ikke helt tilfreds med deres layout som jeg synes det er meget stift. så spørgsmålet er skal jeg lave en ny et andet sted eller skal jeg lave en blog istedet?

Først, så ville jeg nok ikke sådan skrive spørgsmålet i en gruppe omhandlende modeljernbaner, men nede omkring off topic, men sådan er jeg.

For det andet, så besøger jeg meget få af de her sider der har fast layout, for de fleste er grimme og umulige.

For det tredje, så køb dit eget domæne (det koster 45 kr om året) og så kan du smide din hjemmside, hvor du lyster.

For det fjerde, så tegn din hjemmeside, inden du gør noget som helst. Der findes massevis af programmer til at lave hjemmesider i, jeg bruger frontpage, som blot er et af utallige.

For det femte. En blog er kun noget ved, hvis den opdateres hyppigt, ellers mister den interessantværdien..

For det sjette, skal folk kunne finde de ting du skriver om, så sørg for at google kan indexere din side.

Klaus

(med en "grim" hjemmside, der er masser af informationer i)

__________________

Modelbane Europas hjemmeside: http://www.modelbaneeuropa.dk
Modeltog, internet, gratis spambekæmpelse, elektronik og andet: http://www.moppe.dk
Det lette modelbaneforum: http://groups.google.dk/group/dk.fritid.jernbaner.model

Like 0 kan lide
Top

Picture

ppilot

Indlæg: 135

PB  Blog  Hjemmeside

Citat:
Klaus (med en "grim" hjemmside, der er masser af informationer i)

...og lige præcist moppes sidste kommentar synes jeg er vigtig, for hvad pokker nytter alverdens fancy CMS og PHP og... hvis ikke der er et indhold der er værd at læse. For mig ville en refleksion over hvad du egentlig vil med din side være det der bestemmer det. Personligt lever jeg fint med det stive layout på mono.net. Der ER ting der er irriterende, men omvendt gider jeg ikke bruge tiden på html eller wordpress etc., jeg vil hellere bruge den på tog og bane både når jeg er online og når jeg er offline.

Men hvis du selv vil bruge tiden og fantasien på din hp, så er mono nok ikke så genialt.. Smile

__________________

Peter


Banemester og stationsforstander på
Jonstrupbanen! Hat ____________________________________
2-skinne DCC, multimaus, MY 1114, MZ 1414, MT 152, MR/MR, MZ 1401, ML6, MA 460/Sølvpilen danske epoke IV

Like 0 kan lide
Top

Picture

Litra ME

Indlæg: 372

PB

Citat:
Først, så ville jeg nok ikke sådan skrive spørgsmålet i en gruppe omhandlende modeljernbaner, men nede omkring off topic, men sådan er jeg.
Ja tænkte jeg også men valgte den generelle, kan se der er blevet valgt om for mig så ok Laughing out loud
Citat:
For det tredje, så køb dit eget domæne (det koster 45 kr om året) og så kan du smide din hjemmside, hvor du lyster. For det fjerde, så tegn din hjemmeside, inden du gør noget som helst. Der findes massevis af programmer til at lave hjemmesider i, jeg bruger frontpage, som blot er et af utallige.

Gad jeg virkelig godt problemet er bare at jeg ikke ved hvor jeg skal købe det og hvor jeg skal lægge min side op så, det bliver nok en alm prefab side ved en af de udbydere,så spørgsmålet er nok efterhånden hvilken udbyder giver flest muligheder m.h.t. at gøre siden bare en smule unik?

Tror også du har ret vedrørende en blog der bør opdateres ofte.

Vh Claus

__________________

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

moppe

Medarbejder

Indlæg: 5.558

PB  Hjemmeside

"Litra ME" skrev:
Gad jeg virkelig godt problemet er bare at jeg ikke ved hvor jeg skal købe det
Samme sted som alle os andre: dk-hostmaster.
"Litra ME" skrev:
og hvor jeg skal lægge min side op så

Der er masser af muligheder for webhosts, fra 9 kr/md eller lignende. Hvad koster det hos dem med prefabrikerede sider?

Privat bruger jeg Moesborg Net-up (http://www.moesborg.dk/) som host til min egen side. Modelbanen bruger Powerhosting (http://powerhosting.dk/). Ingen af dem er udprægede billige, men yderst stabilen og specielt den første yder fin support ved problemer. Han handlede også det meste af overdragelsen af moppe.dk fra Berendsen.

Klaus

__________________

Modelbane Europas hjemmeside: http://www.modelbaneeuropa.dk
Modeltog, internet, gratis spambekæmpelse, elektronik og andet: http://www.moppe.dk
Det lette modelbaneforum: http://groups.google.dk/group/dk.fritid.jernbaner.model

Like 0 kan lide
Top

Picture

lokalbanen

Indlæg: 161

PB  Blog  Hjemmeside

Hej

Til min web site bruger jeg Google web sites, det koster gratis. Det kan ikke så meget, men den er så i stedet god til det den kan.

__________________

/Bo (Aktuel status: 0 moduler, 0 meter skinne, 0 togsæt, 1 lokomotiv, samt 7 vogne)

Like 0 kan lide
Top

Picture

martindahl

IT

Stenlille

Indlæg: 2.498

PB  Hjemmeside

Hej

Jeg bruger Webhosting.dk og det koster vel rundt regnet kr. 300 om året for domænenavn og Joomla på på sitet.

Martin Wink

__________________

Martin Wink

https://3modul.dk
Märklin M, K og C med 3 kontaktpunkter, skala H0, Intellibox, Ecos II, WDP 2012 på Windows 7, primært dansk epoke III (lidt II og IV) i blandet lidt svensk og norsk.
https://www.hyldegaarden.dk
https://www.vsvt.dk

Like 0 kan lide
Top

Picture

frede2300

Software udvikler

Indlæg: 1.129

PB

Hvis du vil ha et konkret eksempel kan du kigge på http://epokemodeller-online.dk

Den er hosted hos unoeuro.dk og baseret på joomla. Billigste abonnement (8,57 dkk per måned incl moms).

Hvis du er bange for et låst layout kan du tjekke hvor mange "templates" de forskellige cms systemer tilbyder. Her tror jeg wordpress har mest fleksibilitet.

Men igen jeg er enig med Moppe m.fl.: det er indholdet som gør det - ikke indpakningen. Smile

__________________

H0m med GT-Position ... og jeg skal nok komme med en status på byggeriet snart..

Like 0 kan lide
Top

Picture

JD

Indlæg: 712

PB  Hjemmeside

Denne webside har jeg lavet i briksite og den fungerer fint til de fleste formål:

http://bricksite.com/nord-express?id=225069

__________________

Jens 

DC bane i dansk epoke III

Like 0 kan lide
Top

Picture

erikolsen1954

maskiningeniør

Ishøj

Indlæg: 377

PB  Hjemmeside

Emnet hjemmesidedesign dækkes særdeles godt i nyhedsgrupperne

news:dk.edb.internet.webdesign

news:dk.edb.internet.webdesign.html

I disse to grupper sidder der mange vældigt kapable mennesker som kan hjælpe med råd og vejledning samt links til gode sider med instruktionsstof (flere af dem er skrevet af brugere i de to nyhedsgrupper).

__________________

Venlig hilsen
Erik Olsen
http://www.modelbaneteknik.dk/

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.