Picture

Kupeen

Jernbanen

Indlæg: 17

PB

Hæve sænke anlæg

Jeg er ved at indrette et "skur" til mit kommende anlæg. Nu er jeg i den situation, at jeg også skal bruge "skuret" til andre aktiviteter; så det er nærliggende at lave noget med hæve / sænke.

Jeg forestiller mig noget i stil med: 2 hævesænkeborde der kører synkront. For aflastning ( de kan jo ikke løfte så meget de borde ) vil jeg lave et system med 6 x wirehjul monteret på lodrette bjælker hvor en wire løber over, og afluttes med en vægt. På den måde skal bordene ikke løfte så meget vægt.

Er der nogen der har erfaring indenfor dette lidt specielle emne ??

Like 0 kan lide
Top

Picture

Jørnet

IT nørd

Indlæg: 400

PB  Hjemmeside

Jeg har haft et hejse-anlæg.

Det første problem ved sådan et anlæg er at det er vanskeligt at komme til nedefra. Konstruktionen er nødt til at være meget stiv og da bunden af banen skal være rummets loft kan det være vanskeligt at få adgang til anlæget nedefra.

Det andet problem er vægten. Igen, konstruktionen skal være meget stiv for at der ikke skal opstå vridninger når det hejses op og ned, så selv om man prøver at begrænse vægten kommer selv et lille anlæg hurtigt op på flere hundrede kilo.

Tredie problem er at hæve/sænke banen uden at der opstår vridninger. Med en lille firekantet bane er det nok med fire punkter, men skal banen være større og især hvis den ikke skal være firkantet, så skal der flere hejsepunkter til. For at undgå vridninger skal de alle hejse nøjagtigt lige hurtigt. Jeg gjore det ved at samle wirene til én wire via tridser og så sætte et spil på dér. Mit anlæg blev hejst op og ned ved håndkraft, men det vil jeg ikke anbefale. Skulle jeg gøre det om ville jeg vælge sådan et her: http://www.harald-nyborg.dk/merinfo.asp?varenr=5473&n=20100. Ideen med hæve-sænkeborde synes jeg lyder som en besværlig ide som ikke løser hele opgaven alligevel. De kan jo alligevel ikke løfte det helt op til loftet og så står bordene og fylder bagefter og du skulle jo netop bruge lokalet til andre ting også. Desuden bliver det svært at få dem til at hæve nøjagtigt lige hurtigt. Det med at undgå vridninger er meget vigtigt, da selv ganske små vridninger vil lave revner i banen og trække skinnerne fra hinanden.

Jeg havde bare nogle bukke som banen stod på når den var hejst ned. Det var nemt og fyldte ikke noget når den var hejst op.

Husk at lave en ekstra sikring når det hele er hejst op, så banen ikke kun hænger i wirene. Jeg havde nogle kraftige metal-beslag i loftet som banen blev skruet fast i når den var helt oppe.

__________________

H0 Slæbesko+MS+ECos2+lidtafhvert

Like 0 kan lide
Top

Picture

Erik 1:87

Softwareingeniør

Odense

Indlæg: 901

PB  Hjemmeside

Hejsesytemer har tidligere været op at vende i denne tråd: http://www.sporskiftet.dk/forum/viewtopic.php?t=2238

__________________

Hilsen Erik, My 1 2 87.dk

Like 0 kan lide
Top

Picture

Kupeen

Jernbanen

Indlæg: 17

PB

Tak for info

Kan se at jeg nok "lige" skal have tanken forbi den "indre planlægger" én gang til. Sådan er det heldigvis med denne og andre hobbyer: man har hele tiden en eller anden problemstilling at løse.

Like 0 kan lide
Top

Picture

cmq

Indlæg: 267

PB

skal inde for den nærmeste fremtid sælge mit hæve/sænke anlæg, da jeg skal lave et stationært anlæg.

Hvis nogen er interesseret, så sig til.

__________________

Christian

Ecos 50200

Traincontroller gold 8.0, Trainprogrammer, +Hardware

 

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.