Picture

Webmaster

Indlæg: 132

PB  Blog

Godt nytår!

Kære alle.

Så er det igen blevet tid til et nyt år, og tid til status for Sporskiftet.

Og det går jo fint: Ser vi bort fra enkelte skæverter, som der jo altid vil være i et offentligt forum, ja, så kommer der stadigt flere brugere, der er stadigt flere aktive brugere, og kvaliteten af de mange indlæg er fortsat meget høj. Og så har vi generelt set en god og behagelig omgangstone - så lad os endeligt fortsætte, som det kører nu.

- o O o -

Som nogle måske har bemærket, har jeg koblet Google Analytics på, hvilket giver en meget detaljeret statistik over besøgende. Meget har vist sig at være som forventet, men det overrasker alligevel lidt, at der er mere end 10.000 individuelle besøgende om måneden. Man kan også lære, at der i gennemsnit læses omkring 9½ side ved hvert besøg - det er et meget, meget højt tal, faktisk så højt, at GA ikke rigtigt kan håndtere det - en meget stor del af statistikken ender i "fantasigruppen" med mere end 20 sider pr. besøg. Wink Hvert besøg tager lidt over 7 minutter - og husk, det er stadig et gennemsnit, da mange kun når til forsiden (det er afvisningsprocenten), fordi man allerede her kan se, at der ikke er nye indlæg. Sagt med andre ord: Der er mange, der bruger meget tid på Sporskiftet. Bliv ved med det! Laughing out loud

Jeg har vedhæftet et dump fra GA, så alle kan se, hvilken form for statistik, der samles op.

- o O o -

2011 skulle gerne blive året, hvor hele Sporskiftet ændres til at køre Drupal. Tiden nærmer sig hastigt nu, og jeg har taget nogle drastiske beslutninger undervejs: I første omgang ville jeg skrive meget af den nye software selv - det viste sig, at min til rådighed værende tid slet ikke kunne strække til dette; så begyndte jeg at kigge på andre løsninger, og for at få det bedste af det bedste, prøvede jeg at integrere den nyeste version af phpBB med Drupal - og så lige en MediaWiki oveni til wiki-delen og Gallery2 til at håndtere billeder. Altsammen cremen af cremen, Drupal kan integrere det hele - men også det arbejde blev for stort, der skal stadig skrives rigtigt meget kode for at binde stumperne sammen, og så skal man være over det hele tiden i forbindelse med opdateringer - det viste sig at være et mareridt i praksis.

Så nu har jeg taget en dyb indånding og besluttet at flytte alt til Drupal - uden andre pakker. Drupal har vist sig at være en fornøjelse at arbejde med - i modsætning til bl.a. Joomla, som jeg startede med: Joomla har store problemer med Open Source - de reklamerer helt vildt for det på hjemmesiden, så påfaldende meget, at man får fornemmelsen af, at noget er galt - og det er det også: Skal man have nogle af de moduler, der virkeligt kan noget, er det altsammen kommerciel software, der skal betales for. Joomla er fantastisk let at gå til for en begynder, men det virker på mange måder, som om man blot skal lokkes ind i folden, så man kan komme i gang med at betale for de kommercielle moduler. Og så er selve koden særdeles rodet.

Helt anderledes med Drupal: Her er der virkeligt tale om et reelt Open Source projekt, og det er styret på en fantastisk fin måde, så koden er både velorganiseret og let at gå til. Indlæringskurven er stejl i sammenligning med Joomla, men når man først har forstået basis, er det til gengæld imponerende så meget mere, man kan lave. Drupal bruges da også så forskellige steder som Det Hvide Hus i Washington og hos hele Berlingske koncernen til alle deres hjemmesider.

Men et system som Drupal, der skal kunne håndtere et utal af forskellige løsninger, kan nu engang ikke løse specifikke opgaver lige så godt, som et system, der er skabt målrettet til den enkelte opgave: Sagt med andre ord bliver forum-funktionen måske lidt primitiv i første omgang, men til gengæld bliver der så masser af muligheder for at lave alle de andre ting, vi længe har haft på ønskesedlen.

Som mange af jer ved, kan man følge arbejdet på testsiden - bemærk dog, at det her stadig er phpBB, der kører forum-delen - den vil snart forsvinde til fordel for Drupals forumløsning.

Når jeg har fået det til køre tilfredsstillende, vil der komme en periode med offentlig betatest, hvor jeg håber, mange vil prøve de nye muligheder af og komme med jeres besyv (det sidste er jeg nu ikke nervøs for Cool ), og når vi bliver enige om, at tiden er kommet, vil der blive skiftet i et bigbang. Tidshorisonten hedder nok omkring påske, vil jeg håbe.

Så med håbet om et godt 2011 for såvel Sporskiftet som alle jer brugere, vil jeg ønske et rigtigt godt nytår!

Google Analytics

Like 0 kan lide
Top

Picture

henho

It-konsulent

Ringkøbing

Indlæg: 1.342

PB

Hej og godt nytår

Dine ord minder mig om, at vi brugere kan være rigtig meget taknemlige for, at der bruges så meget krudt på, at holde dette fremragende site kørende Laughing out loud Laughing out loud

__________________

MVH

Henrik
2-skinne, dansk, epoke3b, medlem af SdMJK

Bruger Z21 på hjemmebanen.

Like 0 kan lide
Top

Picture

c-lind

Elektriker

København N

Indlæg: 50

PB

Hej Lars og Alle her

Ja vi er meget heldige med, Lars bringer os videre fra neewsgroups til et rigtigt moderne forum der giver os næsten den totale frihed til at ytre os på en meget nem og bekvem måde, så vi kan koncentrere os om det primære, nemlig vores model hobby.

Når dette er sagt, vender jeg lige tilbage til det med donationerne, husk på i lige har læst Lars's indlæg om hans planer med forummet i fremtiden, det vil tage rigtig mange timer at få det ændret til det nye og bedre, husk også den tekniske del af det hele, den er faktisk ret kompliceret og dyr (Sådan som jeg forstår det lægger Lars det hele til privat) jeg synes personligt vi må vise vores taknemlighed på en kontant måde nemlig ved at give en donation til dette dejlige forum for at vise vi ønsker det skal fortsætte i fremtiden, det behøver jo ikke at være et stort beløb, hvis alle til meldte giver en tier, bliver det faktisk til en anseelig sum, der ville vise Lars, hvor taknemlige vi er og give ham et økonomisk tilskud til det hele.

Samtidig vil jeg igen opfordre Lars til at lægge muligheden for at overføre penge via netbank på også, jeg selv har gemt kontonummeret fra sidste donation og vil bruge det igen om kort tid, jeg er nemlig rigtig glad for alle de fornøjelige timer med at føge med på dette dejlige forum.

Godt nytår til alle her og lad os få en masse dejlige og positive indlæg i det nye år

Med venlig hilsen

Claus

Like 0 kan lide
Top

Picture

Gert Frikke

Indlæg: 2.323

PB

Hej!

jeg synes godt at man kan afse en 100 kr. til dette forum om året. Hvis hovedparten af brugerne vil gøre det, er jeg sikker på at den økonomiske byrde vil blive noget lettere for Lars.

Gert

__________________

modeltog - en kopi af virkeligheden på en fantasifuld måde

Like 0 kan lide
Top

Picture

jimmyoldtimer

Indlæg: 1.450

PB

"Gert Frikke" skrev:
Hej!jeg synes godt at man kan afse en 100 kr. til dette forum om året. Hvis hovedparten af brugerne vil gøre det, er jeg sikker på at den økonomiske byrde vil blive noget lettere for Lars.Gert

Ja jeg kan se der er 1600 Tilmeldte navne ,hvoraf nogen nok har flere navne herinde

kunne jeg forestille mig,men det må de om,jeg har nok i mit navn Laughing out loud

__________________

Mvh Jimmy 

mine Hobby interesser

modelbane hobby 

 

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.