Picture

ventrikel

Næstved

Indlæg: 138

PB

Gode forslag til at mærke sine vogne efterlyses

Hej

Har fået samlet over 100 vogne. Følgelig kan det knibe med at holde styr på tilhørende æsker og indhold, når materielet er ude og kører. Det er "nemt" nok at mærke æskerne, men har nogen en smart ide til at mærke vognene (på undersiden vil jeg antage) så det relativt nemt kan fjernes ved salg.

GODE FORSLAG EFTERLYSES:

__________________

Torben

Like 0 kan lide
Top

Picture

Togthom

Skovløber

Indlæg: 341

PB

Hej med dig Torben.

Ja nu er vi da 2 der gerne vil have de respektive vogne i de rigtige æsker..

Det kan jeg også god lide..

Jeg ved ikke om min metode kan bruges af dig og andre..

Jeg sætter et lille klistermærke med et nummer på både kasse, låg, indekasse og endelig i bunden ag vognen, så passer det sammen. Ingen uorden.

Det kan jo være lige meger hvilket nummer du vælger, jeg startede i sin tid med nummer 1 og er efterhånden et sted omkring de 40 stykker..

Håber du kan bruge det her..

Jeg laver er regneark som alt materiel bliver registreret med type, fabriksnummer, pris og dato..

Jeg bliver sommetider forskrækket over den samlede pris..

med venlig toghilsen Laughing out loud Laughing out loud

Togthom

__________________

Thomas Thomsen
2 skinnekører

Like 0 kan lide
Top

Picture

00

Indlæg: 633

PB

Hos bognhandleren har jeg købt en pen der skriver med tynd hvid skrift. den skal lige rystes så en lille kugle triller. så skriver jeg simpelthen varenummeret i bunden - altså det nummer der står for enden af æskerne.

På lokomotiver mærker jeg med en dymo præger - hvid skrift på sort bund, klipper tallet ud og sætter på. og tallet? det er adressen. hvert tog sin adresse, på lok, æske og i ecos. altid netm at finde når man har mange.

__________________

Kører H0 på spisebord (TRIX & Brawa) - Bygger pt. mindre N-bane som by, nået dertil hvor scener og personer sættes på. Har taget hul på et middelstort Z-anlæg. Har LGB i haven. (og et stor samling Spor 1 Märklin og KM-1 på hylderne) - ECoS, ESU Radio & TouchCab.

Like 0 kan lide
Top

Picture

ventrikel

Næstved

Indlæg: 138

PB

Hej Thomas

Jo de tanker har jeg også gjort mig.

Har taget billede af alle vogne, Alle har fået eget ID-nummer (startende med 100 og lok. med 10) og min tanke var at sætte dette "ID-nummer" på hver æske. Men det er ikke lige til at sætte en Dynolap på bunden af en vogn.

Men forslaget om at mærke det med en lille pen var måske en ide. Her "ødelægger" man jo så vognen medmindre det kan fjernes senere (ved salg).

Et andet "problem" er at nogle af vognene er så finurligt indpakket at man næsten skal have et bilelde af hvordan de er kommet ind i æsken!! Nogle skal ligge på en bestemt måde, andre skal demonteres - ja det er ikke nemt!!

__________________

Torben

Like 0 kan lide
Top

Picture

moppe

Medarbejder

Indlæg: 5.558

PB  Hjemmeside

"ventrikel" skrev:
Har fået samlet over 100 vogne. Følgelig kan det knibe med at holde styr på tilhørende æsker og indhold, når materielet er ude og kører. Det er "nemt" nok at mærke æskerne, men har nogen en smart ide til at mærke vognene (på undersiden vil jeg antage) så det relativt nemt kan fjernes ved salg.GODE FORSLAG EFTERLYSES:

Hver vogn har vel en litrering med type og serienummer?

Selvsamme litrering sørger man for er uden på æsken, så er dt let at finde den rigtige æske til det rigtige stykke materiel. Har man 2 med ens litrering, er det vel ens vogne og så er det vel lige meget, hvilken kasse de kommer i?

Fordelen ved ovennævnte er at der ikke skal mærkes på det rullende materiel.

Klaus

__________________

Modelbane Europas hjemmeside: http://www.modelbaneeuropa.dk
Modeltog, internet, gratis spambekæmpelse, elektronik og andet: http://www.moppe.dk
Det lette modelbaneforum: http://groups.google.dk/group/dk.fritid.jernbaner.model

Like 0 kan lide
Top

Picture

F.Ormstrup

Indlæg: 2.605

PB  Blog  Hjemmeside

"ventrikel" skrev:
HejHar fået samlet over 100 vogne. Følgelig kan det knibe med at holde styr på tilhørende æsker og indhold, når materielet er ude og kører. Det er "nemt" nok at mærke æskerne, men har nogen en smart ide til at mærke vognene (på undersiden vil jeg antage) så det relativt nemt kan fjernes ved salg.GODE FORSLAG EFTERLYSES:

Brug en "permanent marker" eller æts (fås fra forsikringsselskabet - mærket mod tyveri) dit navn/nr. på bunden af vognen. Det kan godt nok ikke fjernes igen, men på alm. materiel har det faktisk ingen betydning for gensalgsværdien. - og du kan forsikre din samling for menneskepenge ! - Husk! din alm. familieforsikring dækker kun delvist for "samlinger", min fx. max 10.000 - kr.

Like 0 kan lide
Top

Picture

henho

It-konsulent

Ringkøbing

Indlæg: 1.328

PB

Hej

Moppes model bruger jeg også, og den virker Smile

Jeg supplerer dog med en lille farveklat på undervognen til klub-brug. (Alle klubmedlemmer har deres egen farvekode.)

Meeen; Flemmings argument med forsikringshalløjet lyder særdeles interessant !

Flemming, hvordan fungerer det i praksis : Anderkender forsikringsselskabet f. eks. et lokomotiv som en alm. enkeltstående forsikrings genstand, når du har lånt deres opmærkningsværktøj ?

__________________

MVH

Henrik
2-skinne, dansk, epoke3b, medlem af SdMJK

Bruger Z21 på hjemmebanen.

Like 0 kan lide
Top

Picture

frede2300

Software udvikler

Indlæg: 1.129

PB

"henho" skrev:
HejMoppes model bruger jeg også, og den virker Smile Jeg supplerer dog med en lille farveklat på undervognen til klub-brug. (Alle klubmedlemmer har deres egen farvekode.)Meeen; Flemmings argument med forsikringshalløjet lyder særdeles interessant !Flemming, hvordan fungerer det i praksis : Anderkender forsikringsselskabet f. eks. et lokomotiv som en alm. enkeltstående forsikrings genstand, når du har lånt deres opmærkningsværktøj ?

Den slags skal du aftale individuelt med dit forsikringsselskab. Forklar dem situationen og spørg til præcis hvad du skal gøre for at være dækket ved tyveri, brand, vandskade mm. Der kan være krav til både mærkning, opbevaring, transport mm.

Spørg også til hvordan det forholder sig hvis materiellet medbringes i klubben, hvis du taber det på gulvet, hvis en af dine gæster spilder rødvin på det osv. Læs dine betingelser grundigt igennem for dine eksisterende forsikringer. Det kan tot bedst betale sig at få registreret samlingen som det man i forsikringssprog kalder "særlige værdigenstande". Sammen med dit selskab fastsætter i så en erstatningssum for hele samlingen. Hvis du i forvejen har en hus forsikring vil det kun betyde en mindre forhøjelse af din præmie. Hvis du vælger denne løsning så husk at spørge ind til hvordan enkelte dele af samlingen værdisættes ved tab. (hvis det nu f.eks. er en cykel så regner man typisk nyprisen og så nedskriver man til værdi 0 kr over f.eks. 5 år. Dette er jo ikke relevant for modeltog som typisk holder værdien i mange år - ja visse ting stiger endda i værdi som antikviteter)

Få alle svar skriftligt og opbevar korrespondancen sammen med billeder af materieller og gerne kvitteringer.

__________________

H0m med GT-Position ... og jeg skal nok komme med en status på byggeriet snart..

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.