Picture

Willie Garvin

Buschauffør

Indlæg: 765

PB

Frem fra gemmerne........

Alt hvad jeg har af trækkraft, har i en periode på over et år, været gemt væk. Det meste er fabriksnyt og har aldrig kørt, mens andet kun har rullet i få timer.

Jeg forestiller mig, at trækkraft ikke har særlig godt af at være henstillet alt for længe, og at der derfor skal foretages en eller anden form for eftersyn. Ikke kun for at sikre, at materiellet overhovedet virker, men også at det virker på en tilfredsstillende måde. Jeg kørte en kort periode igår med en D-maskine, som iøvrigt har virket tilfredsstillende. Men igår var ingen succes. Den kan ikke trække afsted med 4 CM-vogne og min Pr-maskinen eller de to MA-sæt var heller ikke for godt kørende; hverken på lige strækninger eller i kurver eller skiftespor.

Men hvad skal jeg være særlig opmærksom på, når jeg begynder at pille?

Den med at bruge syrefri olie til trækkraften, er jeg med på, men hvad ellers?

__________________

Venlig Hilsen Willie Garvin
H0, DC, dk, III-IV, MO, Pr, N, MH, MY, MZ, MA, ML, D, (Br80), CU, CL, CLL, Bn, CM, EH, IB, HD, Pb, Gs, CPS, DH, CP, CC, BD, B,FD, E, KS, Za, Ucs, Hbikks-tt, Gklm, Qf, Ze, Zf, Lgjs, Hbikks, Qr, Qh, Za, WRm, AV, Am, Pm, H

Like 0 kan lide
Top

Picture

Amagerkaner

Indlæg: 440

PB

Hej Willie

Jeg ved ikke om loks kan ligge for længe, men et fugtigt kælderrum er nok en dårlig idé for så er der stor risiko for at dit materiel ruster. Dette gælder selvfølgelig også vogne osv.

Syrefri olie er et must når vi snakker vedligehold.

F. eks. Märklin plejer at have fine manualer med deres loks så man kan se, hvor man skal smøre samt advarsler om ikke at trampe på lokket mm. Laughing out loud

Faktisk næsten lidt naivt eller "børneagtigt", men det er det fede ved Märklin hvis du spørger mig. Supersimpelt og driftsikkert ad Pommern til.

Om Märklins modeller så er skalakorrekte er en anden sag.

Amager

Amager

Like 0 kan lide
Top

Picture

PED

Indlæg: 144

PB

Hej

min D maskine kan heller ikke trække noget. Det har den aldrig kunnet og jeg har afleveret den til check hos Hobbytrade.

Jeg har kører med slæbesko i kurve med Diam 110cm og stigning ca 2,4.

Jeg ved det er lidt slemt, men det er jo vilkårene for mange af os. Her kan D maskinen kun trække et par godsvogne og så fedter den endda.

P maskinen fra Heljan trækker her 8 stk 4 akslede personvogne!

Jeg tror ikke på at en nedpakning i så kort tid har indvirkning på maskinen. Mange af mine maskiner har været pakket ned i et par år uden problemer.

Den burde heller ikke skulle smøres så hurtig, når den ikke har kørt.

Har dine skinner stået ubeskyttet er det nok dem der er problemet....

Good luck!

Ped

Epoke 3

__________________

Dansk Epoke 3 Märklin HO

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.