Picture

F.Ormstrup

Indlæg: 2.643

PB  Blog  Hjemmeside

Fra Modelmessen i Viborg.

Billede

Som det ses er der mange forhandlere tilstede.

Jeg vil løbende opdatere på link med billeder, videoer og andet godt!

Billede

Men selvom det er en messe er der også flere udstillingsanlæg! samt et par arbejdende værksteder tilstede.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Niels A

DCCconcepts

Indlæg: 176

PB

Vi ser frem til mere nyt fra messen.

Godt at vide at der er trofaste brugere her på forummet der vil holde os opdaterede når vi nu blev forhindret i at deltage i messen.

Hilsen

Henho og Niels (som nu sætter sig til et veldækket bord og trøstespiser og drikker Smile Cool Cool

__________________

DCCconcepts

Starter forfra med modulanlæg, Dansk epoke 3 DCC.

Like 0 kan lide
Top

Picture

jimmyoldtimer

Indlæg: 1.450

PB

"Niels A" skrev:
Vi ser frem til mere nyt fra messen.Godt at vide at der er trofaste brugere her på forummet der vil holde os opdaterede når vi nu blev forhindret i at deltage i messen.HilsenHenho og Niels (som nu sætter sig til et veldækket bord og trøstespiser og drikker Smile Cool Cool

Jamen så Velbekomme Laughing out loud

Hilsen

Jimmy

__________________

Mvh Jimmy 

mine Hobby interesser

modelbane hobby 

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

Niels A

DCCconcepts

Indlæg: 176

PB

Tak ska' du have Jimmy

Lad os bare sige, der var nok pølse, frikadeller, leverpostej, ost, snaps og øl.

Hilsen

Henho og Niels

__________________

DCCconcepts

Starter forfra med modulanlæg, Dansk epoke 3 DCC.

Like 0 kan lide
Top

Picture

CaBrag

Pensionist

Indlæg: 214

PB  Hjemmeside

Hej Flemming!

I stedet for de collager du laver, så ville det være rart med almindelige foto's således at man kan se hvad det er der er på dem. Det er så godt som umuligt at se noget nu.

Hilsen

Carl

Like 0 kan lide
Top

Picture

Willie Garvin

Buschauffør

Indlæg: 765

PB

Der er link til en række billeder fra messen. Dem kan du se på: http://picasaweb.google.com/f.ormstrup/ModelmessenIViborg2010# - de er ihvertfald i en se-bar størrelse.

__________________

Venlig Hilsen Willie Garvin
H0, DC, dk, III-IV, MO, Pr, N, MH, MY, MZ, MA, ML, D, (Br80), CU, CL, CLL, Bn, CM, EH, IB, HD, Pb, Gs, CPS, DH, CP, CC, BD, B,FD, E, KS, Za, Ucs, Hbikks-tt, Gklm, Qf, Ze, Zf, Lgjs, Hbikks, Qr, Qh, Za, WRm, AV, Am, Pm, H

Like 0 kan lide
Top

Picture

moppe

Medarbejder

Indlæg: 5.558

PB  Hjemmeside

"Niels A" skrev:
Godt at vide at der er trofaste brugere her på forummet der vil holde os opdaterede når vi nu blev forhindret i at deltage i messen.

Jeg kan da prøve at fortælle om mine oplevelser.

Først var der de sædvanelige "butikker".

Af positive vil jeg sige at Finn Lekbo igen viste sine egne modeller (og ellers et yderst sparsomt sortiment). Per (Epokemodeller) havde flere flotte huse jeg ikke havde set før - utroligt som han udvider sortimentet.

Resten af de handlende faldt under "sædvanelige oplevelser".

Der var 5 anlæg:

1. Et lille udstillingsanlæg på K-skinner. For mig at se havde det en del år på bagen og lignede noget fra en Märklin bog om anlæg.

2. 2-skinne anlæg indeholdende Randers rådhus. Har set det en del gange før. Tilhører svjh klubben i Randers.

3. Lillebæltsbroen (ser kanon godt ud på lang afstand - det er noget af et bygningsværk) og et par tilhørende stationer der kørte med GT position og viste resultatet på en kæmpe fladskærm. Stort anlæg ikke midst på grund af broen.

4. Stort "halvfærdigt" 2-skinneanlæg hvor der kørte blandet trafik, blandt andet et amerikansk vognsæt der notorisk afsporede.

5. Spor 1 "anlæg" - eller rettere en række moduler hvor der kunne køres lidt frem og tilbage.

Så sådan cirka i midten af hallen var der lagt et blåt gulvtæppe ud på en lille stand. Her stod Roco/Flesichmann salgsrepræsentaten og fortalte lystigt om alt muligt. Men omme på bagsiden havde en "mandsperson" med 5 FREMO muduler "møvet" sig lidt ind på gulvtæppet. Det var det flotteste anlæg, til trods for at det ike var et anlæg, men blot en enkeltsporet strækning - Meget gennemført, her kunne mange virkeligt lære noget og jeg kunne se at der var rigtigt mange der var interessret i det og der blev taget en masse billeder.

Der var "arbejdende udstillere, ikke mindst "ikke direkte togrelaterede" udstillere (som jeg sprang let hen over), men også Asmarkmodels, der fremviste en del af sit flotte arbejde, samtidig med at han patinerede på livet løs. På bordet var der et par store (også skalemæssigt) tyske ellokomotiver, min "medkumpan" var ved at træde tungen af sig selv af ren savleri.

Til slut vil jeg sige at ham med "det blå gulvtæppe" havde gjort en dejlig ting, som butikkerne kan lære noget af. Han havde ikke kun Roco og Fleischmann modeller i sin glasmontre, men havde fundet passende vognsæt til et par lokomotiver, vel at mærke vognsæt af andre leverandører.

Så hermed en opfordring til butikkerne: Stil tog frem i montren der passer sammen. Ikke bare fra det ene eller andet fabrikat, men bland det hele, så køberne (os med pengene) kan se, hvor og ikke mindst hvad lokomotiver og vogne kan bruges til - også gerne med billeder af forbilledet.

Klaus

__________________

Modelbane Europas hjemmeside: http://www.modelbaneeuropa.dk
Modeltog, internet, gratis spambekæmpelse, elektronik og andet: http://www.moppe.dk
Det lette modelbaneforum: http://groups.google.dk/group/dk.fritid.jernbaner.model

Like 0 kan lide
Top

Picture

Søndenfjords

Indlæg: 284

PB

Tak til Flemming Ormstrup for alle billederne fra Viborg.

Lige et spørgsmål omkring billede nr. 39:

Nu ved vi, at det har filnavn: _DSC4878_5000.jpg, at det er taget med en NIKON D300S på 800 ISO og 1/60 sek. med en blænderåbning på 4.0 og en brændvidde på 105mm, og at der ikke er brugt flash, og så gør det ikke så meget, at både breddegrad og længdegrad mangler.

Men kan du også oplyse os om noget helt andet:

Billede nr. 39 viser bl.a. en rejsegodsvogn og en personvogn fra Frederiksværkbanen. Ved du, hvem der har bygget dem, og om rejsegodsvognen f.eks. er en videreudvikling af Hobby Trades Eco?

Og er personvognen en kopi af B51, der holder til i Mariager?

Og kan du huske hvilket udstillingsanlæg de lyste op på? Fint ser det jo ud.

På forhånd tak

__________________

Søndenfjords

Like 0 kan lide
Top

Picture

F.Ormstrup

Indlæg: 2.643

PB  Blog  Hjemmeside

"Søndenfjords" skrev:
Billede nr. 39 viser bl.a. en rejsegodsvogn og en personvogn fra Frederiksværkbanen. Ved du, hvem der har bygget dem, og om rejsegodsvognen f.eks. er en videreudvikling af Hobby Trades Eco?Og er personvognen en kopi af B51, der holder til i Mariager? Og kan du huske hvilket udstillingsanlæg de lyste op på? Fint ser det jo ud.
Modellerne er fra Modeljernbaneklubben Gudenåen i Randers - jeg tror ikke der var nogen der havde tænkt på at HobbyTrade skulle lave en Eco da rejsegodsvognen blev lavet ! - tror nok (er ikke 100% sikker) jeg har set den før! - ved et besøg i klubben for 4 - 5 år siden.BilledeBilledet er fra november 2009.
"moppe" skrev:
Jeg kan da prøve at fortælle om mine oplevelser.Først var der de sædvanlige "butikker". Af positive vil jeg sige at Finn Lekbo igen viste sine egne modeller (og ellers et yderst sparsomt sortiment). Per (Epokemodeller) havde flere flotte huse jeg ikke havde set før - utroligt som han udvider sortimentet.Resten af de handlende faldt under "sædvanlige oplevelser".
Også Witzel - mange lazerskårne bygninger + arbejdende stand, Freja - med nye ætsede detaljer og lokomotiver til danske privatbaner, DWA - med nye privatbane og DSB varianter af Q og Eco vogne, Felderbanen - med nye maskiner fra Real Modeller - men de 4 sidstnævnte er jo "kun" interessante for os der kører "kedelig epoke III dansk".
"moppe" skrev:
Der var 5 anlæg:
Og så overså du ellers 4 nemlig vores! 3En LGB startsæt kreds med et selvbygget Diema Lok! En Z skinnekreds med et lille tipvognstog i HOf! Og NEJ det er ikke en øl! samt ikke mindst ½ kvadratmeter! anlæg med alt hvad hjertet kan begære - i spor Z naturligvis!og ikke at forglemme Ole C. Holmstrøm, fra Industribanen 2e med en lille perle af et tyskinspireret smalsporsanlæg!Billede
"moppe" skrev:
Så sådan cirka i midten af hallen var der lagt et blåt gulvtæppe ud på en lille stand. Her stod Roco/Flesichmann salgsrepræsentaten og fortalte lystigt om alt muligt.
Ja, den nye repræsentant for Roco og Fleishmann har forstået det der med at præsentere tingene. Billede
"moppe" skrev:
Der var "arbejdende udstillere, ikke mindst "ikke direkte togrelaterede" udstillere (som jeg sprang let hen over), men også Asmarkmodels, der fremviste en del af sit flotte arbejde, samtidig med at han patinerede på livet løs.

Jamen tak for det! Det er altså ikke togrelateret at bygge modelhuse (Witzel)

 

Billede

 

eller træer (SVJMJK) - Øv! jeg havde desværre ikke fotograferet os selv! Men da du jo! gik glip af SVJMJKs 3 anlæg og sprang over træbyggeriet - har du chancen på flg. lille video!
link
Jeg ved godt at jeg bare redigerer video på videoen - se venligst bort fra det!

Like 0 kan lide
Top

Picture

Ulrik D

Indlæg: 128

PB

"Søndenfjords" skrev:
...Billede nr. 39 viser bl.a. en rejsegodsvogn og en personvogn fra Frederiksværkbanen. Ved du, hvem der har bygget dem, og om rejsegodsvognen f.eks. er en videreudvikling af Hobby Trades Eco?Og er personvognen en kopi af B51, der holder til i Mariager? Og kan du huske hvilket udstillingsanlæg de lyste op på? Fint ser det jo ud....

Omtalte billede er fra MJK Gudenå Randers' nye udstillingsanlæg. Anlæget blev påbegyndt forrige sommer, og blev præsenteret i en meget rå udgave første gang ved sidste års messe i Viborg. Det udvikler sig forhåbentlig stille og roligt.

Rejsegodsvognen er HFHJ DK 76, som tidliger var Eco 6201. Personvognen er ganske rigtigt HFHJ B 51 som befinder sig i Mariager og fyldte 100 i sommers.

Begge modeller er bygget af Hans Stückler fra MJKGR tilbage i 1997 og 2002, så det erlænge før Hobby Trade. Laughing out loud

Skulle hilse fra Hans og sige tak for rosen. :oops:

__________________

Mvh Ulrik D

Leger både med store og små tog.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Skovsøekspressen

Jernbaner i den "gyldne" epoke III er sagen

Indlæg: 2.874

PB  Blog

"Willie Garvin" skrev:
Der er link til en række billeder fra messen. Dem kan du se på: http://picasaweb.google.com/f.ormstrup/ModelmessenIViborg2010# - de er ihvertfald i en se-bar størrelse.

De er nu væk igen.

Mvh

Claus

__________________

Dansk epoke III (Statsbane med færgehavn), 1956-1966. H0, K-skinner, digitalt med en Ecos II.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Willie Garvin

Buschauffør

Indlæg: 765

PB

Ja, det kan jeg egentlig godt se, og det overgår min forstand. Så det må billedernes far forklare.

__________________

Venlig Hilsen Willie Garvin
H0, DC, dk, III-IV, MO, Pr, N, MH, MY, MZ, MA, ML, D, (Br80), CU, CL, CLL, Bn, CM, EH, IB, HD, Pb, Gs, CPS, DH, CP, CC, BD, B,FD, E, KS, Za, Ucs, Hbikks-tt, Gklm, Qf, Ze, Zf, Lgjs, Hbikks, Qr, Qh, Za, WRm, AV, Am, Pm, H

Like 0 kan lide
Top

Picture

moppe

Medarbejder

Indlæg: 5.558

PB  Hjemmeside

"F.Ormstrup" skrev:
Og så overså du ellers 4 nemlig vores! 3En LGB startsæt kreds med et selvbygget Diema Lok! En Z skinnekreds med et lille tipvognstog i HOf! Og NEJ det er ikke en øl! samt ikke mindst ½ kvadratmeter! anlæg med alt hvad hjertet kan begære - i spor Z naturligvis!og ikke at forglemme Ole C. Holmstrøm, fra Industribanen 2e med en lille perle af et tyskinspireret smalsporsanlæg!Billede

En rundbane på et bord går ike ind under kategorien "anlæg"......

Klaus

__________________

Modelbane Europas hjemmeside: http://www.modelbaneeuropa.dk
Modeltog, internet, gratis spambekæmpelse, elektronik og andet: http://www.moppe.dk
Det lette modelbaneforum: http://groups.google.dk/group/dk.fritid.jernbaner.model

Like 0 kan lide
Top

Picture

Søndenfjords

Indlæg: 284

PB

"Ulrik D" skrev:
Rejsegodsvognen er HFHJ DK 76, som tidliger var Eco 6201. Personvognen er ganske rigtigt HFHJ B 51 som befinder sig i Mariager og fyldte 100 i sommers.Begge modeller er bygget af Hans Stückler fra MJKGR tilbage i 1997 og 2002, så det erlænge før Hobby Trade. :lol:Skulle hilse fra Hans og sige tak for rosen. :oops:

Hils igen og tak for oplysningerne!

__________________

Søndenfjords

Like 0 kan lide
Top

Picture

bygger01

Så er der blevet mere tid til at "lege" med tog

Herning

Indlæg: 2.584

PB

Jeg fandt billederne på klubbens hjemmeside

__________________

Jørgen Steff. fra Herning

H0 / AC / Digital / K skinner / ca. Epoke III / og ikke kun DK ( p. gr. af dampen, og hva' man kan købe fra visse danske producenter ).

Like 0 kan lide
Top

Picture

mrfusker

Indlæg: 113

PB

Der er flere billeder her: http://www.viborg-folkeblad.dk/article/20101129/VSF/101129699/1456

__________________

Lærer, og læser videre i systemet Smile

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.