Picture

HansPedersen

Indlæg: 21

PB

Forhandler undren

Hejsa

Jeg går lidt med en undring omkring modeltogsforhandlere og hele hobbybranchen (også biler, fly skibe osv).

I "gamle" dage (ja, jeg er kun 31), der kunne jeg som barn finde Märklin modeltog i legetøjsbutikker. BR havde det, og den lokale legetøjsforretning havde lidt. Ligeså med modelhuse osv. Prøv i vore dage at gå ind i en BR, Toys R us osv og finde modeltog. Bare nogle startsæt måske! umuligt!

Hvordan skal vi lokke nye til hobbyen hvis børn (og forældre) ikke ser mulighederne i deres normale handelsmønster? Men det er så hvad det er. De kæder ønsker ikke at tage det ind.

Men hvad så med storcentrene? Hvorfor er der ikke bare antydningen af hobby butikker i dem? Det vil jo for det første kunne lokke mange nysgerrige børn til. For det andet vil mange mænd med glæde sige til konen at de tager på shoppetur. Hun tager rundt i de 1000 tøj, sko og øvrige butikker, og du tager i hobbyshoppen... Jeg undrer mig over jeg ikke umiddelbart har kunnet finde nogle storcentre i Danmark der har en hobbybutik.

Og sidst men ikke mindst, hvorfor går hobbybutikkerne ikke sammen og danner en landsdækkende kæde? De køber alle hver især, nogle har måske 2-3 butikker (har ikke et 100% overblik) mens mange bare er sig selv. Hvorfor ikke købe ind til 10-15 butikker! og så få store rabatter! Kan i nævne andre brancher herhjemme hvor der ingen kæder er? Jeg kan ikke finde en eneste anden branche end hobby og modelbranchen. Det skal jo ikke nødvendigvis være en topejet kæde. Superbest ejes af selvstændige købmænd. Men kører indkøbs og markedsføringssamarbejde (men udelukker ikke de også kan forhandle lokale ting eller andet). Er det virkelig utænkeligt i modelbranchen? Det ville jo også lette en modeltogsforretning hvis han kunne lave indkøb fra alle producenter et sted! I stedet for at kontakte 200 forskellige firmaer (eller hvor mange det nu er). Og så var der et centrallager så man i en kasse kunne få både Mærklinvarer sammen med Noch, Faller osv osv osv. Og er man først placeret i et storcenter, med stor kundegennemstrøgning, så er der jo også et godt gammelt købmandsskab der hedder varer sælger varer. Jeg er selv blevet overrasket i den dagligvarebutik jeg er uddannet i, hvordan man pludselig kunne sælge 40 ks. kanelsnegle på en uge, uden det var i tilbudsavisen, mod normalt 1-2 stk. Bare ved at sætte dem frem i snotten på folk.

Står der en stabel på måske 50 startsæt i et storcenter og en modeljernbane i vinduet, og masser af modeller osv. Ja kunne det ikke lokke forældre til at give deres børn en gave, som ikke handler om pcspil osv? Jeg ved det ik. Og huslejen er selvfølgelig dyrere sådanne steder. Men alligevel?

Har selv et navneforslag og markedsføringsideer især til opstaten af kæden. Så kunne godt tænke mig lidt debat om dette emne. Er det fordi forhandlerne er "stædige" og bare vil være sig selv. Eller hvad kan det skyldes?

Eller er der bare ingen der tage chancen? Producenterne burde i mine øjne kunne være interesserede i at øge deres kundegrundlag og måske støtte centerbutikker?

Hvad med i udlandet? Jeg er ikke særlig berejst. Men er der togbutikker i storcentre i Tyskland, Sverige osv? Eller er det som i helt for sig selv?

Ser frem til en spændende debat.

MVH

Hans Pedersen

Like 0 kan lide
Top

Picture

Gert Frikke

Indlæg: 2.323

PB

Hejsa!

Ja det er nogle spændende tanker, som vi også er andre, der har vendt.

Jer er helt enig med dig.

Der er måske for mange individualister som forhandlere, der nok mener, at de skal ikke dele noget som helst med konkurrenterne. Ja de har vel svært ved at se sig selv som branche.

Legetøjsbutikker og supermarkeder - de kan sælger æasker med indhold, og hvis kunderne stiller nogen form for krav om viden til butikkerne, så bakker de ud - det er vel grunden til, at de ikke fører produkterne. Produkterne blev jo også meget tekniske på et tidspunkt. Dog burde de alle kunne håndtere enkle startsæt, som det er set at ALDI har gjort et par gange her op mod juletid. Vi kunne jo spørge her, om der er nogle der er kommet i gang med et sådanne sæt.

Så kan vi alle "gribe i egen barm" - hvor meget er vi selv ude i offentligheden for at gøre opmærksomme på os selv? Her har især klubberne en mission på vores alle sammens vegne. Også dem der ikke er medlem af en klub.

For at få lidt "kød" på dette emne, burde der jo være en forhandler, der kunne uddybe forholdene. Det ville være rigtig interessant.

Sporskiftets brugere er for det meste på kundesiden af disken.

Gert

__________________

modeltog - en kopi af virkeligheden på en fantasifuld måde

Like 0 kan lide
Top

Picture

PerOlsen

Indlæg: 2.070

PB  Blog

Jeg tror desværre, at vi er "ofre" for monopoliseringen af butikker i Danmark.

Legekæden HAR rent faktisk Märklin i en del butikker. Ofte blot et par startsæt og lidt C-skinner ... men det er jo netop her grunden lægges.

Men Toys 'R Us og BR er en og samme sag ... det er nemlig BR, der administrerer Toys 'R Us brandet i Danmark - og udvalget er desværre skræmmende elendigt. Det er en sand fryd at besøge legetøjsbutikker i udlandet - f.eks. har jeg set de fedeste borge man selv skal bygge og meget andet i Berlin.

På samme måde er det jo med fødevarer ... der er Dansk Supermarked og Coop, som sidder tungt på markedet. De har fået lidt konkurrence fra Lidl og Rema - men det ER underligt, at vores vareudvalg er så begrænset i forhold til vores nabolande.

Hvis kunderne ikke er bedre vant, er det jo ikke noget problem at have et ringe udvalg - eller hoppe henover besværlige produkter. Så hellere en gang plastikjunk, der kan smides ud når det går i stykker.

Mvh. Per

__________________

Märklin C- og K-skinner.
Treskinnedrift med eCos & TouchCab.

Udvikler af http://www.jernbanebasen.dk

Like 0 kan lide
Top

Picture

Svend

Ballerup

Indlæg: 1.338

PB

Danskerne ønsker at købe billigt og får hvad de efterspørger: Fætter BR (og Toys`R ´Us) og alt deres plastikbras. Sådan har det desværre været de seneste mange, mange år og jeg taler af erfaring. Det var sådan da mine børn var små og sådan er det idag, hvor jeg er blevet en generation ældre.

Tag en tur syd for grænsen og se, hvad man kan tilbyde af legetøj til børn, ikke kun modeltog. Hvis du engang får muligheden for at at komme på legetøjsmessen i Nürnberg, vil du blive overrasket over, hvad der findes af godt legetøj til børn som er til salg, hvis forretningerne bare vil indkøbe og kunderne i Danmark er villige til at betale (det skal jo gerne gå op i en højere enhed).

__________________

Svend

Like 0 kan lide
Top

Picture

SFJ

Skole

Indlæg: 430

PB

Bare tag til Tyskland. Der er der jo en hel del modeltog i de der "Karstadt" eller hvad de nu hedder....? Man kan da godt bliver lidt nervøs for at modelhobbyen uddør på et tidspunkt her hjemme. Hvad gør Hobbytrade og Heljan når de har lavet de modeller der er salgspotentiale i? Bare tag damplokomotiver. Nu ved jeg ikke hvor mange frivillige unge der kan lave damplokomotiver der bliver "uddannet", men ellers kunne man da godt frygte at der ikke er nogen til at renovere vores kære damplokomotiver om X antal år?

__________________

//Miles

En dreng på 13 år med stor interesse for tog.

Fynsk DSB sidebane i epoke III. H0 DC

Like 0 kan lide
Top

Picture

D 826

Ikke angivet

Indlæg: 186

PB  Hjemmeside

Hej Hans

Det er et rigtig godt indlæg du har skrevet, og jeg kan godt følge dig i at da man var knægt fik man et startsæt i julegave (kan forstå at vi er nogen lunde jævnaldrene - Jeg er 34).

Men hvis det kun bliver nævnt herinde i den kræds af mj folk, så tvivler jeg på at det fører til ret meget mere.. Men jeg har faktisk en god ide. Som jeg vil lade gå videre til dig. Se jeg har lagt mærke til at de hverdag (næsten hverdag) når tv-avisen på dr1 slutter, har nævnt at hvis man har en historie eller et emne der kunne have interesse for medierne - eller noget i den stil, så kan man sende en email til Dr.dk - der sidder journalister der måske kunne tage den historie op, de kunne ske at de henvender sig til butiker, storcentre mv. Og at det bliver omtalt i medierne vil måske give noget respons og få nye folk ind i mj verdenen.

Martin

__________________

D 826

http://www.ricemann.dk/kmk

Like 0 kan lide
Top

Picture

Willie Garvin

Buschauffør

Indlæg: 765

PB

Jeg har ikke på fornemmelsen, at der reklameres ret meget, om noget overhovedet, i andet end fagrelevante blade som f.eks "Modelbanen", hvor der til gengæld er mange reklamer.

Det betyder selvfølgelig, at man rammer lige midt i kundesegmentet, for hvem reklamerne primært er tiltænkt.

Men det betyder også at de, der ikke har berøring med denne hobby i forvejen, ikke bliver nået af budskabet.

Såfremt man vil have budskabet om alt det dejlige ved denne hobby, ud til et bredere publikum, var det måske en god ide, at tænke lidt mere i alternativer til de kanaler, der bruges i dag. Det gælder ikke kun fabrikanter men også forhandlere. Og vi almindelige mennesker, der "bare" er slutbrugere af produkterne, kan da også medvirke til at skabe opmærksomhed omkring hobbyen. Ikke alene ved at sende information om f.eks messer til dag og ugeblade, men også hvergang den mindste modeljernbaneklub holder åbent hus.

Vi skal i det hele taget ikke misse een lille anledning til at tale eller skrive om modeltog.

Jeg skal ikke gøre mig klog på, hvorvidt der er et indkøbsmæssigt samarbejde mellem de hjemlige forhandlere.

Men hvis jeg nu forestiller mig, at jeg får held til at banke en fornuftig forretning op, som jeg kan leve af, og som måske giver et lille overskud, kan jeg ikke se nogen anledning til at indgå i et samarbejde med andre.

Jeg tjener nok til at kunne leve godt, og en forudsætning herfor, er et par gode aftaler med de mange fabrikanter.

Der er måske brugt 3-4-5-6 år på at banke forretningen op til det, den er i dag? Jeg vil helt sikkert betragte en sådan virksomhed som mit lille barn. Og et sådant sælger man jo ikke bare, eller lader indgå i en større sammenhæng.

Jeg ved, at Aldi for et par år siden, op til jul, havde nogle tilbud på Märklin Startsæt og samlesæt fra Faller. Startsættene var ikke just den nyeste teknik, og det har måske fået nogen til at tro, at det hele er sådan?

Men ellers er det da en god måde at komme i kontakt med helt nye kunder på; kunder, som ikke i forvejen er disponeret for modeltog.

Hvis man er det, og ikke støder på materiel under de almindelige indkøb, skal man vel nok vide at finde en forhandler i ens egen eller nærmeste by.

Det var sådan jeg kom igang. Jeg var i forvejen disponeret for hobbyen, og fandt derfor ret nemt frem til to forhandlere, som ovenikøbet lå ret tæt på hinanden. Senere hen blev jeg så "konfronteret" med Märklin-sættene i Aldi, men da havde jeg allerede, for længst, lagt mig fast på 2-skinne og dansk epoke 3. Men jeg fik da købt et par store æsker med Fallerhuse, som venter på at blive samlet.

Trådstarteren nævner en art centrallager, som kunne føde en række butikker med varer fra en lang række fabrikanter. Det er min helt klare mening, at der alene er tale om et fordyrende led i kæden fra fabrik til forbruger, og at vi alle er bedst tjent med, at forhandlerne køber direkte ved fabrik.

Jeg vil også mene, at en ordentlig sælger i en modeljernbaneforretning, har en meget bred viden om epoker, skinnegeometri, elektronik og alle andre emner, der knytter sig til denne hobby, og som derfor, kan rådgive ordentligt i alle hobbyens aspekter.

Er der mon tid og evner til det i et supermarked eller stormagasin?

Der har været det tidligere. En stor del af mit første grej, blev købt hos Magasin du Nord på Kgs. Nytorv, hvor der på vistnok 3.etage var en velassorteret afdeling for modeltog, som ovenikøbet havde et lille kørende udstillingsanlæg i spor Z.

__________________

Venlig Hilsen Willie Garvin
H0, DC, dk, III-IV, MO, Pr, N, MH, MY, MZ, MA, ML, D, (Br80), CU, CL, CLL, Bn, CM, EH, IB, HD, Pb, Gs, CPS, DH, CP, CC, BD, B,FD, E, KS, Za, Ucs, Hbikks-tt, Gklm, Qf, Ze, Zf, Lgjs, Hbikks, Qr, Qh, Za, WRm, AV, Am, Pm, H

Like 0 kan lide
Top

Picture

Litra ME

Indlæg: 372

PB

Tja hvis hobyen skal udbredes skal det gøres på en måde der ikke får den til at fremså nørdet som den den desvørre tit kommer til at gøre.

Men jeg fik en vild ide..... hvad hvis nogle af producenterne for lavet nogle seje streamere som vi "nørder" så kunne sætte på bilen? om ikke andet så for at navne og logoer for producenter som féks. Hobbytrade eller Heljan blev lageret i underbevidstheden ved resten af danmark... problemet er bare at få det til at se sejt/cool ud så altså ikke noget med en sort tekst på hvid baggrund.

Vh Claus

__________________

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

HansPedersen

Indlæg: 21

PB

hej igen

Tak for en god start på debatten. Jeg er enig i at der netop ikke reklameres ret meget uden for fagbladene. Og det er jo netop det som undrer mig blandt andet! Altså der er jo masser af muligheder for at reklamere bredt. Hvad ville der være galt med en halv side i Søndagsavisen? Eller hvad med i fagforeningsblade målrettet til dem der er på vej på efterløn. Noget i stil med. Du er på vej på efterløn. Et travlt hårdt arbejdsliv er slut. Du får masser af tid. Du har masser af plads, børnene er flyttet hjemmefra og deres værelser står tomme... Du har nu den oplagte mulighed for at få drengedrømmen tilbage. Og så noget tilbud på startsæt... Mulighederne for alternative reklamer er mange.

En anden mulighed for at få fat i de unge er at reklamere i computerblade. Modelhobbyen kan jo virkelig være en større programmeringsopgave. Der er masser af computer, elektronik osv ind over, hvis man vil have det. En eller anden ung smart reklame hvordan man roder med teknikken bag. Igen, man skal ikke lade sig begrænse af markedsføring direkte til dem der allerede har interessen.

Med hensyn til at butikkerne selv forhandler aftaler undrer jeg mig stadig. Der er INGEN supermarkeder der selv kontakter diverse producenter for at lave bedre aftaler. Hvorfor skulle hobbybranchen være anderledes? Der er da ingen tvivl om at hvis man bestiller 100 startsæt af gangen vil man kunne få det billigere, end hvis man som enlig butik køber 5-10 stykker! Det handler om godt gammeldags købmandskab. Deraf tænker jeg også lidt. Dem der i dag er modelforhandlere. Er de fleste det mon ikke pga interessen for modeltog, fly, biler og både. Og så tænkte hvordan kan vi arbejde med det der interesserer en, det kan man ved at have en butik. Hvor mange af de forhandlere der er i Danmark er uddannet på handelsskole? Markedsføringskurser? Jeg ved det ikke. Men jeg TROR ikke ret mange af dem er det. Ret mig meget gerne hvis jeg tager fejl.

Jeg kunne næsten få lyst til at prøve mine tanker af ved at åbne en butik. Men jeg har ikke en super stor grundviden om de forskellige teknikker og elektronikker osv. så det ville i givet fald kræve nogle samarbejdspartnere. Derudover ville det selvfølgelig kræve noget startkapital. Er der nogle herinde der tør gætte (eller måske ved) hvor stort et varelager en velassorteret butik ligger inde med i værdi? Er det 100.000 eller måske ½ million? eller endnu højere?

Ideen med streamers var også en ide. Igen noget helt andet var muligheden for at branchen (måske med dansk modeljernbane union som bagmand), fik lavet nogle tv-reklamer for branchen som helhed. Sponsoreret af de store firmaer i fællesskab, måske sammen med nogle store forhandlere... Fiskeribranchen har jo haft succes med deres fælles branchereklamer for at øge forbruget af fisk... Det handler om at lave en sjov spændende reklame. Man skal ikke være bange for at sætte mål, hvis alle var det, så nåede vi ingen vegne i samfundet.

MVH

Hans Pedersen

Like 0 kan lide
Top

Picture

Gert Frikke

Indlæg: 2.323

PB

"Litra ME" skrev:
Tja hvis hobyen skal udbredes skal det gøres på en måde der ikke får den til at fremså nørdet som den den desvørre tit kommer til at gøre.Men jeg fik en vild ide..... hvad hvis nogle af producenterne for lavet nogle seje streamere som vi "nørder" så kunne sætte på bilen? om ikke andet så for at navne og logoer for producenter som féks. Hobbytrade eller Heljan blev lageret i underbevidstheden ved resten af danmark... problemet er bare at få det til at se sejt/cool ud så altså ikke noget med en sort tekst på hvid baggrund.Vh Claus

Kunne være en opgave for DMJU.

Gert

__________________

modeltog - en kopi af virkeligheden på en fantasifuld måde

Like 0 kan lide
Top

Picture

jhcn

IT & AV vejleder, C. la Cours Skole

Lystrup

Indlæg: 747

PB

Spændende tråd!

Jeg er selv lige gammel nok - 39 år - til at kunne huske legetøjsbutikker med et mindre udvalg, men når opvæksten foregik i Holstebro, så var det mørke Vestjylland også på modeltogsområdet VIRKELIG mørkt. Men selv BR havde dog med tiden noget på hylderne. Første tur omkring Mads Sjøner, da "butikken" stadig var en del af privat-boligen var en åbenbaring!

Nu har jeg de sidste 15 år været bosiddende i og omkring Århus, og her har mulighederne jo været noget anderledes.. Til gengæld har jeg gennem de sidste 5-6 år fuldt den lange og pinefulde modelstogs-død i Lemvig, hvor der ellers var et mindre Märklin-udvalg i den lokale legetøjsbutik. Det er nu slut. Og jeg tror ikke at det vender tilbage på hylderne, hverken i denne eller andre legetøjsbutikker.

Tanken omkring en butik i et storcenter synes jeg selv er god, men jeg tror bare ikke at det kommer til at ske. Jeg har på fornemmelsen af storcentre er ejet af et selskab, f.x. Steen&Strøm, og at det er selskabet der bestemmer sammensætningen af butikker i deres center. Og ville en modeltogsbutik give nok profit?

Kunne det være muligt hvis flere elementer gik sammen? Modeltogs, racerbaner, fjernstyret fly+skibe etc og sågar forskellige former form rollespil i stort og småt format. Vi deler vel både farve og pensler med sidstnævnte?!

Helt ærligt kan jeg ikke selv svare på mit eget spørgsmål - for i en god modeltogsbutik forventer jeg at personen bag disken kan svare på mine - til tider - mærkelige spørgsmål. Ville det være muligt i ovennævnte, tænkte butik? Næppe.

Og med hensyn til "de nye kunder" - altså startsæt osv. Thjaa - her kan det kun undre mig at der ikke kan findes plads til dette i f.x. et supermarked. Men springet fra et startsæt til "vores verden" kan måske virke som et alt for stort spring. Måske fordi at man kun kan komme videre i en butik der kan virke meget nørdet for nybegyndere?

En ide til streameren på bilerne er da dette forum. Lad os tage kærligt imod alle de nye og hjælpe dem på rette vej!!

Fortsat god weekend til alle

Henrik

__________________

Kører AC, mest epoke IV-V, helst dansk + lidt tysk.

Medlem af Slæbeskoen. Bygger moduler til treskinnedrift med Märklins C-skinner

Like 0 kan lide
Top

Picture

Duizz

Indlæg: 225

PB  Hjemmeside

Hejsa. En meget interessant tråd! Cool

Der er mange spændende elementer her, som ville kunne bringe vores hobby videre.

1: Butikker i udlandet har erfaring med at sælge jernbanemateriel. Jeg selv har rejst en del i London, hvor Hamley´s, en fem etagers legetøjsbutik i centrum af London, har reserveret halvdelen af en etage til modeljernbanen. Her forhandler de selvfølgelig primært Hornby og Bachmann, men personalet er uddannet til at kunne vejlede i lidt mere end blot det basale omkring hobbyen. De har også et kørende anlæg, som kunderne (børnene) kan få lov at betjene så de derved kan få smag for hobbyen. Den voksne entusiast kan også finde interessante emner, som f.eks. Hornbys dampdrevne lokomotiver.

2. Reklame for vores hobby. Streamere til bilerne ville være en god idé, samt bannere på forskellige hjemmesider som f.eks. Gul og Gratis, Den Blå Avis, Legetøjsbutikkers hjemmesider og selvfølgelig også butikkædernes hjemmesider, forudsat det sælger startsæt og mindre "opstarts sæt" med måske et startsæt, lidt udviddelsespakker, nogle huse og lidt landskabsbyggemateriale. Ikke noget stort, men alligevel noget der kunne give blod på tanden.

Her vil jeg forresten lige indskyde at jeg synes de hobbymesser som bliver afholdt er en god måde at give flere indblik i hvad der kan lade sig gøre. Det er et stort arbejde der lægges i de messer, og det skal roses for.

3. Kvalificeret vejledning. Som nævnt tidligere i tråden, ligger det største problem nok her. Men hvad nu hvis de etablerede hobbybutikker og fora som dette promoverede sig selv, sammen med de førnævnte opstarts sæt?

Det er klart at de store kæder ikke går igang med at sælge noget de ikke er klar over kunne give en god omsætning. Men kunne vores hobbybutikker nu arbejde sammen om at sætte nogle simple startpakker med informationsmaterale sammen, og så arbejde sammen med nogle af de store kæder om at indkøbe og sælge disse pakker, så kunne hobbyen måske appellere til de børn som ellers bruger meget tid bag deres computerskærm, og mon ikke også pakkerne kunne sælges til en fordelagtig pris? Jeg kunne også godt forestille mig at de store producenter ville være interesseret i at udvidde deres kundesegment, og dermed være interesseret i at sammensætte sådanne opstartspakker.

__________________

Hilsen Lars Becher
B&G Modeljernbaneklub

To-skinnne skala H0, SPROGII og JMRI DCC, PIKO skinner. Dansk, primært epoke IV/V

Klubside: http://www.bechers.dk/train Her finder du både billeder af materiel i 1:1 og af modeller

Se også: http://www.bechers.dk/models Denne side drejer sig mest om ombygning og patinering af modeller

Like 0 kan lide
Top

Picture

moppe

Medarbejder

Indlæg: 5.558

PB  Hjemmeside

"Litra ME" skrev:
Men jeg fik en vild ide..... hvad hvis nogle af producenterne for lavet nogle seje streamere som vi "nørder" så kunne sætte på bilen?

Mechandice:

http://www.piko.de/produkt_db/check.php?page=shop&grand_id=3&parent_id=1...

Klaus

__________________

Modelbane Europas hjemmeside: http://www.modelbaneeuropa.dk
Modeltog, internet, gratis spambekæmpelse, elektronik og andet: http://www.moppe.dk
Det lette modelbaneforum: http://groups.google.dk/group/dk.fritid.jernbaner.model

Like 0 kan lide
Top

Picture

moppe

Medarbejder

Indlæg: 5.558

PB  Hjemmeside

"HansPedersen" skrev:
Hvad ville der være galt med en halv side i Søndagsavisen?
Hvem skal betale?
"HansPedersen" skrev:
Jeg kunne næsten få lyst til at prøve mine tanker af ved at åbne en butik. Men jeg har ikke en super stor grundviden om de forskellige teknikker og elektronikker osv. så det ville i givet fald kræve nogle samarbejdspartnere. Derudover ville det selvfølgelig kræve noget startkapital. Er der nogle herinde der tør gætte (eller måske ved) hvor stort et varelager en velassorteret butik ligger inde med i værdi? Er det 100.000 eller måske ½ million? eller endnu højere?

Du skal nok regne med mindst en million. Derudover kommer der veltrænet personale med baggrunden i orden og det faktum at rigtigt mange køber deres materiel, hvor de kan få det billigst. Det vil sige at de kommer ind i butikken, får råd og vejledning og går så hjem og bestiller via nettet hos en obskurr tysk forhandler der leverer alt fra en lagerhal i det gamle østtyskland.

Klaus

__________________

Modelbane Europas hjemmeside: http://www.modelbaneeuropa.dk
Modeltog, internet, gratis spambekæmpelse, elektronik og andet: http://www.moppe.dk
Det lette modelbaneforum: http://groups.google.dk/group/dk.fritid.jernbaner.model

Like 0 kan lide
Top

Picture

Skovsøekspressen

Jernbaner i den "gyldne" epoke III er sagen

Indlæg: 2.874

PB  Blog

Det nu hedengangne Perron4 med bl.a. Trinbrættet i Århus og Vejle, havde jo disse tanker og ideer med et centrallager og at købe ind i større mængder, ligesom der skulle være forretninger i mange byer.

Men da det kom til stykket hang det ikke sammen, og det hele krakkelerede med et brag, med det resultat at en del MJ´ere tabte penge og at Århus ikke mere har én stor modeltogsforretning.

Perron4´s varer var i en del tilfælde også dyrere end hos de andre forretninger.

Jeg tror heller ikke at en ejer af en modeltogsforretning, der har brugt megen tid og år på at bygge en bæredygtig forretning op, vil være begejstret for at gå ind i en større kæde.

Danmark er også et lille modeltogsområde. En forhandler sagde engang til mig at der bliver handlet lige så meget modeltog i Danmark som i Hamborg. Det var så dengang, men tankevækkende.

Mange forhandlere er startet hjemme i et baglokale og har så udviklet sig efterhånden. Der skal en del omsætning til for at holde den gående. Lejen i fx et storcenter er som regel meget dyr. Så skal BR og de øvrige store legetøjsforretninger gå med på det igen.

Mvh

Claus

__________________

Dansk epoke III (Statsbane med færgehavn), 1956-1966. H0, K-skinner, digitalt med en Ecos II.

Like 0 kan lide
Top

Picture

D 826

Ikke angivet

Indlæg: 186

PB  Hjemmeside

Jeg ved at der også har været en butik i Slagelse, blokpost 4 hed den, den var vist en del af den kæder som nævnes med butikkerne i Vejle og Århus. Man havde så hut jeg visker - nej vrøvl så vidt jeg husker et lager oppe i støvring, og planen var vist også at der skulle have været åbnet en butik i Kbh. Men som nævnt blev det aldrig til noget. Det som jeg husker er at manden bag det hele var vist mere Købmand ala låsby svendsen end mj mand. Han ville tjene penge, men mj markede var bare ikke det store hit for ham.

Martin

__________________

D 826

http://www.ricemann.dk/kmk

Like 0 kan lide
Top

Picture

Lars Skjærlund

Rødovre

Webmaster

Indlæg: 4.107

PB  Blog  Hjemmeside

"jhcn" skrev:
Tanken omkring en butik i et storcenter synes jeg selv er god, men jeg tror bare ikke at det kommer til at ske. Jeg har på fornemmelsen af storcentre er ejet af et selskab, f.x. Steen&Strøm, og at det er selskabet der bestemmer sammensætningen af butikker i deres center. Og ville en modeltogsbutik give nok profit?

Sludder og vrøvl: Storcentre er almindelige forretninger på almindelige, markedsmæssige vilkår. Centret indeholder en lang række lejemål, hvor man kan leje plads til sin butik, hvis man har lyst. Jeg er sikker på, at de forskellige indehavere af storcentrene omgående ville få konkurrencemyndighederne på nakken, såfremt de forsøgte at afvise en modeltogsbutik.

Centerejerne tjener "kun" huslejen, så de kan være ligeglade med, hvor stor profit butikken genererer - profitten beholder butiksejeren, mens centerejeren får huslejen.

Til gengæld er sidstnævnte - huslejen - normalt så stor, at jeg tvivler på, en modeltogsbutik kunne løbe rundt, hvis den skulle trækkes med så høj en leje. Det er her, den virkelige begrænsning ligger.

__________________

MVH
Lars

Like 0 kan lide
Top

Picture

jhcn

IT & AV vejleder, C. la Cours Skole

Lystrup

Indlæg: 747

PB

"Lars Skjærlund" skrev:
"jhcn" skrev:
Tanken omkring en butik i et storcenter synes jeg selv er god, men jeg tror bare ikke at det kommer til at ske. Jeg har på fornemmelsen af storcentre er ejet af et selskab, f.x. Steen&Strøm, og at det er selskabet der bestemmer sammensætningen af butikker i deres center. Og ville en modeltogsbutik give nok profit?
Sludder og vrøvl: Storcentre er almindelige forretninger på almindelige, markedsmæssige vilkår. Centret indeholder en lang række lejemål, hvor man kan leje plads til sin butik, hvis man har lyst. Jeg er sikker på, at de forskellige indehavere af storcentrene omgående ville få konkurrencemyndighederne på nakken, såfremt de forsøgte at afvise en modeltogsbutik.Centerejerne tjener "kun" huslejen, så de kan være ligeglade med, hvor stor profit butikken genererer - profitten beholder butiksejeren, mens centerejeren får huslejen.

Du har nok ret - jeg ved heller ikke så meget omkring det emne. Eneste eksempel jeg har, går på at det er ejeren af selve centret der bestemmer f.eks. hvilket supermarked der må være der. Fra min egen "baghave" - Storcenter Nord, der pga ejerforholdet kun tillader Føtex (altså Dansk supermarked = ejeren) og ikke COOP. De bestemmer også udvalget af butikker, eller rettere - sammensætningen af disse.

Men det var ikke det denne tråd handler om - jeg sukkede bare over at man netop ikke ser en modeltogsbutik sådan et sted. Jeg er sikker på at pointen omkring huslejen er det ømme punkt - det er bare for dyrt at ligge så godt. Reelt vel meget simpelt.

Henrik

__________________

Kører AC, mest epoke IV-V, helst dansk + lidt tysk.

Medlem af Slæbeskoen. Bygger moduler til treskinnedrift med Märklins C-skinner

Like 0 kan lide
Top

Picture

Tommy Wraa

førtidspensionist

Indlæg: 36

PB  Hjemmeside

Hej

Den her tråd er meget sjov og går sikkert hen og bliver meget lang, samt meget hyggeligt at følge.

Men der er noget jeg ikke forstår, vi taler om hele hobbybranchen og siger der ikke findes en i div. storcentrer, men det passer ikke helt for "Hobby" er jo ikke det samme for alle, Danmarks største hobbykæde Panduro Hobby findes i mange storcenter.

Men holder vi os til vores egen "Hobby" modeltog så nej der findes ikke mange butikker i de Danske storcenter,

eller for den sags skyld i de Danske byer, jeg tror også vi desværre kommer til at se flere og flere gå over til internetbutikker.

Men jeg forstår heller ikke hvorfor at personen bag disken i en modeltogs forretning skal have en viden ud over det sædvanlige, personalet i andre butikker har en viden til et punkt, og derefter henviser de til en eller anden hjemmeside, producent, bog for mere info, hvorfor er det ikke nok i en modeltogsbutik?

Jeg har selv handlet meget med Mads fra Trindbrættet, i hans private bolig her i Lystrup og til hans butik overgik til andre. Inden Mads desværre gik borte var viden om modeltog meget stor i butikken, men derefter var der ikke så meget viden tilbage. Det er efter min egen mening helt ok, for alt begyndelse er svært, og har man lysten til at drive en modeltogsbutik så skal man bare springe ud i det, så skal viden inden for branchen nok komme med hjælp fra producenter og kunder.

En af de grunde til der ikke kommer mange fra gaden og ind i vores hobby er sommetider også vores egen skyld,

Der mangler reklame udenfor vores lille verden både hvad ang. messer, åben hus, og andre ting inden for hobbyen.

Men sommetider laver vi også noget der ikke lige frem indbyder til "nye" tilhænger af vores hobby, jeg har flere gange hørt og oplevet at Hr. & Fru. Hansen stå og vente længe for blot at købe eller blot spørger om noget i en modeltogsbutik men hvor en eller anden "grønthandler" med en kaffe kop i hånden iført DSB uniform snakke om dampmaskiner til koppen var tom, og hvor efter han siger nå jeg snupper lige en kop til så kan du jo lige snuppe dem der i mens, hvis de da stadig var i butikken og her skyder vi os selv i foden ang. vores hobby som har fået, som en skrev et ry for at være en lidt nørdet hobby.

Men igen en kanon tråd.

Med Venlig Hilsen

Tommy Wraa

Like 0 kan lide
Top

Picture

HenrHans

Indlæg: 82

PB  Hjemmeside

Hej,

"HansPedersen" skrev:
Tak for en god start på debatten. Jeg er enig i at der netop ikke reklameres ret meget uden for fagbladene. Og det er jo netop det som undrer mig blandt andet! Altså der er jo masser af muligheder for at reklamere bredt. Hvad ville der være galt med en halv side i Søndagsavisen? Eller hvad med i fagforeningsblade målrettet til dem der er på vej på efterløn. Noget i stil med. Du er på vej på efterløn. Et travlt hårdt arbejdsliv er slut. Du får masser af tid. Du har masser af plads, børnene er flyttet hjemmefra og deres værelser står tomme... Du har nu den oplagte mulighed for at få drengedrømmen tilbage. Og så noget tilbud på startsæt... Mulighederne for alternative reklamer er mange.

Inspireret af denne tråd fik jeg endelig taget mig sammen til at scanne nogle gamle modeltogsreklamer der er 25-30 år gamle. Reklamer var på det tidspunkt ofte af finde i f.eks 'Anders And & Co' op mod jul. Ellers fandtes de i de legetøjskataloger der udkom op til jul.

Få et kig 25-30 år tilbage i tiden her:

http://www.blokposten.dk/ - og følg linket på forsiden.

/Henrik

Like 0 kan lide
Top

Picture

Jaco

Give

Indlæg: 77

PB

Lige præcist Tommy! Laughing out loud Det sidste du skriver i dit indlæg kan jeg genkende.

Jeg kan bare se sådan en situation foran mig: tre ældre, tykmavede, ikke alt for sunde udseende mænd stor og blokkerer disken i modeltogsbutikken, mens de drikker en kop kaffe og diskuterer, om stigen på den nyt udsendte DSB Shell tankvogn burde have 8 eller 9 trin.

Det er faktisk nok til at jeg vender mig om og kører hjem igen. Og jeg har haft modeltog som hobby i næsten 30 år.:?

Jeg overdriver vist lidt, men noget lignende har jeg oplevet. Og så tør jeg i hvert fald ikke spørge om noget råd vedrørende den gamle Piko DSB Nohab jeg købte på internettet, mens de tre "grønthandlere" kan høre det.

__________________

Hilsen, Jaco

System : 2-skinne h0, piko digital/selvbyg pulsbreddestyring/LokMaus2

Materiel: primært dansk og hollandsk, epoke IV-V "pre-Raillion" 

Mellem af DHL (Dansk-Hollandske Laminatkører)

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

HansPedersen

Indlæg: 21

PB

hej igen

Det er netop dette jeg også føler. Jeg har også en jernbaneinteresse, og har lyst til at tage ud og kigge i mange modelbutikker, men føler også ligesom de er for de indviede. Og derudover føler jeg at damptog er noget der sættes stor pris på. For mig er damptog noget gammelt noget. Modeltog kan vel også være nye moderne el-lokomotiver? Når jeg får plads til et permanent anlæg (er ved at sælge lejlighed med tanke på at finde et hus), så vil jeg lave et anlæg der hedder 95-2005 ca. (hvad epoke er det?) og mon ikke mange nye børn tænker... Damptog... Jamen det kender de slet ikke.

Nå, men bortset fra det, så tænker jeg stadig på en modeltogsbutik. Hvorfor kan man ikke kombinere det med at rådgive med hurtig ekspedition for dem der vil det? Altså hvorfor skal kassen hvor man betaler og informationer og råd være samme sted? I Biltema er der en informationsdisk og en kassesluse. Hvis jeg havde mulighederne for at etablere en modeltogsbutik i et storcenter så ville jeg netop lave en normal betalingsdisk, her kunne for den sags skyld side en ung studerende. det er bare kassefunktion! Og så ville der være en informationsdisk, hvor man kunne spørge om dit og dat, eller en person der gik rundt på gulvet. Derudover ville jeg engagere eksperter. Men de vil jo aldrig kunne være der altid. Et storcenter har jo faste åbningstider. Men hvem siger man skal kunne få 100% eksperticeråd altid. Man skulle bare sørge for at annoncere hvornår har man forskellige eksperter i butikken. Eksempelvis på en hjemmeside, at fredag fra 17-20 har vi en ekspert i dit, og lørdag 10-12 har vi xx som er ekspert i dat... osv osv osv. Måske man kunne få nogle efterlønnere/pensionister til at tage nogle vagter om måneden. hvis de er gode til at rådgive. Og på den måde være tilknyttet butikken på forskellige tider. Hvis i forstår min tankegang? Altså folk skal vide på forhånd via skiltning osv at alle detaljerede spørgsmål kan de ikke forvente svar på, på alle tider. Men alm. gængse småspørgsmål vil der selvfølgelig kunne besvares. Og vil man bare lige købe noget, så skal man ikke sænkes af spørgsmål, men gå direkte til at betale.

Nå, det var lidt flere tanker herfra Smile Men et varelager på en million var også det jeg gættede på. Så hvordan pokker starter man sådan noget op som selvstændig? Tvivler på bankerne tør være med på sådan noget i disse tider.

MVH

Hans Pedersen

Like 0 kan lide
Top

Picture

moppe

Medarbejder

Indlæg: 5.558

PB  Hjemmeside

"HansPedersen" skrev:
Nå, det var lidt flere tanker herfra Smile Men et varelager på en million var også det jeg gættede på. Så hvordan pokker starter man sådan noget op som selvstændig? Tvivler på bankerne tør være med på sådan noget i disse tider.

Tænk over, hvorfor det ikke blev til noget med den modeltogsbutik i Århus der var planlagt.....banken, lige netop.

Märklin kræver "shop in shop" for at ville levere og minimumsordre på 10.000€, hvorfor nogle starter op med parallelimport, men det ser resten af branchen jo som noget "forfærdentligt farligt" og presser på overfor DMJU at så vil de ikek vær emed på messer, hvis der er (en vis navngiven) modeltogsforhandler emd der parallelimporterer.

Klaus

__________________

Modelbane Europas hjemmeside: http://www.modelbaneeuropa.dk
Modeltog, internet, gratis spambekæmpelse, elektronik og andet: http://www.moppe.dk
Det lette modelbaneforum: http://groups.google.dk/group/dk.fritid.jernbaner.model

Like 0 kan lide
Top

Picture

Torben Z.

Indlæg: 751

PB  Hjemmeside

"moppe" skrev:
"HansPedersen" skrev:
Nå, det var lidt flere tanker herfra Smile Men et varelager på en million var også det jeg gættede på. Så hvordan pokker starter man sådan noget op som selvstændig? Tvivler på bankerne tør være med på sådan noget i disse tider.
"moppe" skrev:
Tænk over, hvorfor det ikke blev til noget med den modeltogsbutik i Århus der var planlagt.....banken, lige netop.
Klaus her kan du næppe blive uenige med ret mange.
"moppe" skrev:
Märklin kræver "shop in shop" for at ville levere og minimumsordre på 10.000€, hvorfor nogle starter op med parallelimport, men det ser resten af branchen jo som noget "forfærdentligt farligt" og presser på overfor DMJU at så vil de ikek vær emed på messer, hvis der er (en vis navngiven) modeltogsforhandler emd der parallelimporterer.

Men, hvorfor nu begynde at blande messerne ind i tråden ?

Tråden startede vel med nogle tanker om, hvorfor der bl.a. ikke var hobbyforretninger i storcentre etc.

Og her er svar vel dels den høje husleje,og dels bankernes ulyst til 'at leje' med til etablering af en forretning.

Mht. nogle københavnske forhandleres manglende 'lyst / vilje' til at deltage i messer i Jylland, så kunne forklaringen vel være noget så banalt som en alt for lille omsætning pga. (desværre) alt for få kunder til disse arrangementer.

Det koster altså en del kroner at flytte varer + personer et par dage til Jylland og samtidig holde forretningen i København åben, og hvis omsætningen til at dække omkostningerne nu en gang ikke skønnes at være tilstede så...........

Klaus, prøv lige at kaste et blik på udstillerlisten på http://www.hobbymesse.dk/, og du vil finde forhandlerne (inkl. 'en vis navngiven') godt kunne være sammen i en hel weekend.

Så det kan altså lade sig gøre 'at være i stue sammen' - men OK, antallet af 'kunder' var vel også 3 - 4 gange større end i Århus.

__________________

 

Med modelbanehilsen
Torben Z.
http://www.danskmodel.dk
- info om danske producenter af modeltog og modelhuse, arkiv med gamle kataloger mv., Lego og Pilot modelbiler, litteraturliste, nyhedsomtaler mv.
- besøg "Arkivet" med mange informationer om danske produkter i form annoncer/brochurer/kataloger  - tag en tur "Down memory Lane".
Katalog / opslagsværk (på dansk og engelsk) om Pilot modelbilerne 1950 - 1963 i str. H0.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Elgen

IT konsulent

Indlæg: 192

PB  Hjemmeside

Jeg er midt i 40’ene of har 2 drenge på hhv. 13 og 15.

Jeg tror at det vi ser her er et klassisk eksempel på udbud og efterspørgsel. På 30-40 år er efterspørgselen på modeltog forandret. Modeltog er gået fra at være legetøj (som det var når vi voksede op), til at være en seriøs hobby for entusiaster. Det er ikke ret enkle Märklin-tog længere, men højt detaljerede modeller som nogle uden at blinke giver mange tusinde kroner for, per model. Det er ikke korrekt at man ikke finder tog når man går ind i en BR. Det man finder er for eksempel ”Thomas” tog. Enkle billige plastic tog som drenge er meget glade for når de er 3-5 år gamle (begge min drenge har haft en ”Thomas-togs” periode). Ingen af mine drenge kan se det fascinerende med modeltog af den kaliber som deres far ejer. For dem er den virtuelle verden mere spændende. De vil have solid computer-kraft og en hurtig bredbåndsforbindelse, så deres Call of Duty ikke hakker. Nu generaliserer jeg selvfølgelig, men dette er et faktum for de fleste.

Så de butikker/udsalgssteder som vi ser, er et billede af markedet. Hoveddelen af kunderne er nogle mænd som er ældre en 40 år, og som er villige at investere over 10.000 kr. i sin hobby (jeg vil tro at de fleste her inde på forumet har modeltogs udstyr for mere end 10.000 kr – nogle har sikkert også udstyr for mere end 100.000 kr). Denne kundegruppe er ikke lille (det kan man se på Hobbymessen 2010 i Valby) og de fleste har penge. Disse kunder vil have ekpertise i når de handler i sin modeltogsbutik. Samtidigt vil man ikke betale for meget for det hvis man ved hvad man vil have. Så i Danmark der findes nogle få specialiserede butikker, bemandende med folk som har denne ekspertviden. Og så er der er stort antal netbutikker (i Danmark, Tyskland og England) som kan levere billigere varer til dem som ved hvad de vil have.

Vi kommer aldrig at finde, for eksempel, Hobbytrade eller Heljan produkter i BR, Bilka eller i storcentrene. Avancen er for lille og det er efterspørgselen også.

Smile

__________________

Elgens MJ-blog - http://www.emjblog.dk

Like 0 kan lide
Top

Picture

00

Indlæg: 633

PB

forretninger har ofte en lille modvilje fordi de ikke kan sørge for den ordentlige garantiforpligtelse, og de kan ikke risikere at stå skidt med support og reservedele..

her i byen havde aldi sidste år et par paller med mærklin. det blev revet væk, det var i en reklameavis om søndagen, og tirsdag var alt væk. kender en familie der købte to sæt, ikke det nyeste og ret billige vogne, men de er blevet ved med at supplere via kystbanen. problemet for dem er nu bare, at de har 120 km ind efter skinner og vogne, men omvendt er de vilde med service og rådgivning i hellerup

__________________

Kører H0 på spisebord (TRIX & Brawa) - Bygger pt. mindre N-bane som by, nået dertil hvor scener og personer sættes på. Har taget hul på et middelstort Z-anlæg. Har LGB i haven. (og et stor samling Spor 1 Märklin og KM-1 på hylderne) - ECoS, ESU Radio & TouchCab.

Like 0 kan lide
Top

Picture

pejft

Kurser i modeljernbane hos AOF

Moderator

Indlæg: 2.152

PB  Hjemmeside

"HansPedersen" skrev:
Hvad med i udlandet? Jeg er ikke særlig berejst. Men er der togbutikker i storcentre i Tyskland, Sverige osv? Eller er det som i helt for sig selv?

Jeg rejser meget. Jeg ser aldrig modeljernbanebutikker i storcentre el.lign. Selv i Tyskland er der ikke økonomi i det.

Faktisk er vi ret velbestykket med forretninger i DK. Husk det danske marked svarer sådan ca. til Hamborg, og vi har flere forretninger end Hamborg.

__________________

De bedste modeljernbanehilsener
Peter Topp Engelsted Jonasen

http://www.digitaltog.dk - http://www.kvv73.dk - http://www.jonasen.eu - www.digital-train.com

Like 0 kan lide
Top

Picture

henho

It-konsulent

Ringkøbing

Indlæg: 1.342

PB

Hej

Netop Aldis tilbud fik mig til, at købe et sæt til den ældste sønnesøn.

Det har været fryd og gammen lige siden (farens bordtennisbord er for længst inddraget), og der er suppleret op med skinner fra bl.a. QXL.

Grunden til, at jeg ikke havde skrubler ved sådan et startsæt var, at der ikke er så mange dele, der kan falde af Smile

Forhandlerbesøg er det nu også blevet til hos Hobby Børsen, så det startsæt har da genereret en hvis omsætning.

Selv holder jeg mig til Finn Lekbo, Ken Rosa og Felderbanen, og som der skrives via nettet, i dette tilfælde E-Hattons.

Så det [u]kan[/u] altså lade sig gøre, dels at få startsæt i supermarkeder, dels at få yngre generationer gjort interesserede. Supermarkederne burde så bare have et skinnesuppleringssæt også. Så kom vi langt.

__________________

MVH

Henrik
2-skinne, dansk, epoke3b, medlem af SdMJK

Bruger Z21 på hjemmebanen.

Like 0 kan lide
Top

Picture

hxmiesa

Software Engineer

Bilbao Spain

Indlæg: 994

PB  Hjemmeside

Hej HansPedersen,

Jeg deler for saa vidt din forundren.

Her i Spanien er det heldigvis stadig forholdsvis normalt at et storcenter har en hobbyforretning.

Men de har det haardt! I eet af centrene maatte forretningen lukke efter at par aar. I et andet var det en legetoejsforretning (centerets eneste) som maatte lukke, mens hobby-forretningen overlevede. (Her i Bilbao-omraadet i nordspanien er der RIGTIG MANGE mellemstore indkoebscentre!)

Jeg er ogsaa overbevist om at supermarkederne kunne saelges rigtig mange startset, men problemet er nok at de kan saelge andre produkter lettere og med stoerre gevinst, og saaledes skubbes togsaettene tilbage paa ranglisten over oenskede produkter. Det er et simpelt regnestykke med gevinst pr. kvadratmeter.

Det skal dog siges at kaeder som Lidl og Aldi (tyskere) af og til skyder et batch startsets af!

Jeg finder det ogsaa helt uforstaaligt at kaeder som BR og ToysRUs ikke saelger noget som helst tog. Igen mener jeg at der tale om de samme betragtninger som supermarkederne; de kan saelge andre produkter nemmere og med stoerre gevinst.

Man kunne argumentere at de ikke har resourcer til salg og raadgivning af mere komplicerede produkter, og at de maaske er bange for at bortlede kundernes interesse og penge til produktlinjer som de ikke foerer. (Et startset vil jo -hvis det faenger hos forbrugeren- jo aflede en serie af foelge-koeb af mere komplekst tilbehoer som forretningen ikke foerer/ikke er istand til at foere.) Mens et salg af en aekse Lego eller Playmobil kun vil oege chancen for at saelge endnu mere Lego og Playmobil...

I teorien har de danske hobbeforhandlere allerede en mulighed for at staa sammen, da de fleste stoerre maerker jo har en ene-importoer til at varetage det danske marked.

At det saa ikke fungerer ret godt i praksis skal vel ses i lyset af den benhaarde konkurrence som hersker forhandlerne imellem. De KAN og VIL sikkert ikke arbejde sammen. Ikke engang selvom der kunne vaere penge at spare/tjene Wink (blot min spekulation, sorry...)

Som forbruger tror jeg ikke at vi skal vaere utilfreds med denne situation. Hvis de stod sammen som du foreslaar ville de sikkert kunne faa de rabatter du droemmer om, men de ville i saa fald IKKE blive passet videre til kunden. Hvorfor skulle de dog det, hvis de allerede har monopol? -Hvis du er saa "gammel" som du siger, kan du maaske huske noget som hedder "Vejledende udsalgspris" og kataloger med vedlagte prislister? -Jeg kan ikke forestille mig at nogen oensker denne situation tilbage...

__________________

Venlig hilsen
Henrik Hoexbroe
TOG -i lange baner!

Like 0 kan lide
Top

Picture

pejft

Kurser i modeljernbane hos AOF

Moderator

Indlæg: 2.152

PB  Hjemmeside

"hxmiesa" skrev:
Jeg finder det ogsaa helt uforstaaligt at kaeder som BR og ToysRUs ikke saelger noget som helst tog. Igen mener jeg at der tale om de samme betragtninger som supermarkederne; de kan saelge andre produkter nemmere og med stoerre gevinst.

Vi er ganske enkelt et for "supportkrævende" folkefærd .... altså vi, som ønsker at lege med tog, racerbane etc.

Jeg drøftede emnet for nogle år siden med direktøren for BR - De har forresten forsøgt sig med en Hobbykæde. Og netop produktivide, reservedele og katalognumre gør os til for tidskrævende gruppe i almindelighed og de modelkritiske i særdeleshed.

Vi passer ganske enkelt ikke i konceptet.

__________________

De bedste modeljernbanehilsener
Peter Topp Engelsted Jonasen

http://www.digitaltog.dk - http://www.kvv73.dk - http://www.jonasen.eu - www.digital-train.com

Like 0 kan lide
Top

Picture

moppe

Medarbejder

Indlæg: 5.558

PB  Hjemmeside

"hxmiesa" skrev:
I teorien har de danske hobbeforhandlere allerede en mulighed for at staa sammen, da de fleste stoerre maerker jo har en ene-importoer til at varetage det danske marked.

Det er vidst ved at være en sandhed med modifikationer....

Klaus

__________________

Modelbane Europas hjemmeside: http://www.modelbaneeuropa.dk
Modeltog, internet, gratis spambekæmpelse, elektronik og andet: http://www.moppe.dk
Det lette modelbaneforum: http://groups.google.dk/group/dk.fritid.jernbaner.model

Like 0 kan lide
Top

Picture

HansPedersen

Indlæg: 21

PB

Jeg mener nu stadig at der burde kunne være plads til en hobbybutik i et storcenter og synes det ku være sjov at være med til at starte det op. Men problemet er at jeg teoretiker. Jeg har mange tanker til reklame og indretning i hovedet osv. Men jeg er ikke god til at iværksætte mine tanker til praktik, så det kræver en god parner. Desværre.

MVH

Hans

Like 0 kan lide
Top

Picture

Amagerkaner

Indlæg: 440

PB

"HansPedersen" skrev:
Jeg mener nu stadig at der burde kunne være plads til en hobbybutik i et storcenter og synes det ku være sjov at være med til at starte det op. Men problemet er at jeg teoretiker. Jeg har mange tanker til reklame og indretning i hovedet osv. Men jeg er ikke god til at iværksætte mine tanker til praktik, så det kræver en god parner. Desværre. MVHHans

Hej Hans

Vores hobby er en niche-hobby. Nogen kalder det "gammelmands-hobby" - måske med god grund. Det er luksus og det er dyrt! Min søn på 3 år, er glad for Thomas Tog fra tv, men jeg er ikke sikker på han kommer til at lege med modeltog, når han bliver ældre. Dertil er tiderne ændret. Tjek bare Airfix, fra midtfirserne med pc´ens indtog og medfølgende spil, gik virksomhedens omsætning gevaldigt ned, ned og ned. Omend virksomheden dog stadig eksisterer.

Der er nogle etablerede modeljernbane forretninger i vores lille kongerige, som vel kan tælles på 2 hænder, at der er behov for flere er svært at få øje på. Dertil et par "køkkenbords fabrikanter", som næppe har hobbyen som hoved erhverv. Skal du åbne forretning, skal du kunne noget helt særligt i forhold til de andre. Mit bedste råd til dig er ikke at sige dit gode job op foreløbig, for jeg tror ærlig talt det vil være, at løbe panden mod en væg.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Skovsøekspressen

Jernbaner i den "gyldne" epoke III er sagen

Indlæg: 2.874

PB  Blog

Som det er nævnt, så låner bankerne i disse tider ikke penge ud til hvad som helst.

Ideen med et storcenter er god nok, for der kommer som regel rigtig mange mennesker.

Men der skal en stor omsætning til, for et holde den gående med løn til 1-2 mand samt den store husleje. Og derudover skal der også som nævnt bindes temmelig meget i et varelager. Alene det det vil koste at blive Märklinforhandler, er kostbart.

Så det er ikke bare noget man gør. Jeg turde ikke satse en opsparing på det, som skal være temmelig stor.

De fleste forhandlere er startet i det små. Og har langsomt men sikkert bygget forretningen op. Man skal nok ikke slå for store brød op i opstartsfasen. Det var også noget af det der gik galt for det nu hedengange Perron4.

Noget jeg tror der vil være noget større muligheder i er nok at starte en netforretning op som det primære i stedet for. Og hvor hjemmesiden vel at mærke bliver opdateret hele tiden, ligesom fx det er tilfældet hos Kystbanen, Hobbykæden og På Sporet. Så er det strengt taget mere ligegyldigt hvor man har en fysisk forretning henne.

Men stadigvæk, det vil kræve kapital til et varelager der skal være af en vis størrelse.

Mvh

Claus

__________________

Dansk epoke III (Statsbane med færgehavn), 1956-1966. H0, K-skinner, digitalt med en Ecos II.

Like 0 kan lide
Top

Picture

pejft

Kurser i modeljernbane hos AOF

Moderator

Indlæg: 2.152

PB  Hjemmeside

"HansPedersen" skrev:
Jeg mener nu stadig at der burde kunne være plads til en hobbybutik i et storcenter og synes det ku være sjov at være med til at starte det op. Men problemet er at jeg teoretiker. Jeg har mange tanker til reklame og indretning i hovedet osv. Men jeg er ikke god til at iværksætte mine tanker til praktik, så det kræver en god parner. Desværre.

Nu er problemet jo netop, at man ikke kan "tænke" penge i kassen i detajlhandlen. De arbejdes ind.

Prøv engang for sjov at lave et budget blot på omkostningerne - du vil blive lidt overrasket.

__________________

De bedste modeljernbanehilsener
Peter Topp Engelsted Jonasen

http://www.digitaltog.dk - http://www.kvv73.dk - http://www.jonasen.eu - www.digital-train.com

Like 0 kan lide
Top

Picture

nipe

Vanløse

Indlæg: 474

PB

"Skovsøekspressen" skrev:
Og hvor hjemmesiden vel at mærke bliver opdateret hele tiden, ligesom fx det er tilfældet hos Kystbanen, Hobbykæden og På Sporet.

Undskyld - men: blir På sporet's hjemmeside opdateret hele tiden?

For mig er denne forretning mere stedet hvor man kan købe spændende ting end 'tilbud' og 'hurtige opdateringer' - men oplys mig gerne

__________________

mvh niels peter

DK-2720

Like 0 kan lide
Top

Picture

Skovsøekspressen

Jernbaner i den "gyldne" epoke III er sagen

Indlæg: 2.874

PB  Blog

"nipe" skrev:
Undskyld - men: blir På sporet's hjemmeside opdateret hele tiden?For mig er denne forretning mere stedet hvor man kan købe spændende ting end 'tilbud' og 'hurtige opdateringer' - men oplys mig gerne

Det kommer jo an på hvad man forbinder med en hjemmeside for modeltog.

Det kan jo være mange ting.

Jeg har da indtryk af at han er hurtig til få nye ting med på siden.

En hjemmeside for salg af modeltog skal forny sig og opdateres. Ellers fungerer det ikke. Uanset om det er med spændende ting, med tilbud eller hvad det kan være.

Mvh

Claus

__________________

Dansk epoke III (Statsbane med færgehavn), 1956-1966. H0, K-skinner, digitalt med en Ecos II.

Like 0 kan lide
Top

Picture

domino

Procesoperatør

Indlæg: 385

PB

Nej, sludder og vrøvl er det nu ikke helt, jeg kender til 2 centre som mere eller mindre "bestemmer" hvem der får lov til at leje i centeret, og centret er ikke lige glad med hvem der kommer i ind, for de tænker nemlig også på hvilken branche trækker flest mennesker ind i centeret,samtidig har visse centre en speciel måde at udregne huslejen på, en grund leje plus % af den årlige omsætning, så naturligvis er de interessert i at få en butik ind som har en stor omsætning, og med mulighed for at øge deres omsætning hvert år, skræmmende.

mvh Brian

"Lars Skjærlund" skrev:
"jhcn" skrev:
Tanken omkring en butik i et storcenter synes jeg selv er god, men jeg tror bare ikke at det kommer til at ske. Jeg har på fornemmelsen af storcentre er ejet af et selskab, f.x. Steen&Strøm, og at det er selskabet der bestemmer sammensætningen af butikker i deres center. Og ville en modeltogsbutik give nok profit?
Sludder og vrøvl: Storcentre er almindelige forretninger på almindelige, markedsmæssige vilkår. Centret indeholder en lang række lejemål, hvor man kan leje plads til sin butik, hvis man har lyst. Jeg er sikker på, at de forskellige indehavere af storcentrene omgående ville få konkurrencemyndighederne på nakken, såfremt de forsøgte at afvise en modeltogsbutik.Centerejerne tjener "kun" huslejen, så de kan være ligeglade med, hvor stor profit butikken genererer - profitten beholder butiksejeren, mens centerejeren får huslejen.Til gengæld er sidstnævnte - huslejen - normalt så stor, at jeg tvivler på, en modeltogsbutik kunne løbe rundt, hvis den skulle trækkes med så høj en leje. Det er her, den virkelige begrænsning ligger.

__________________

Nippon Model Railroad Society.
Japansk H0 og N

Digital og analog.

Trix C-skinner.

Samler af Lima H0

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.