Picture

PTMadsen

Haderslev

Indlæg: 481

PB

Fleischmann Profi. Hjertestykke / Frog / Herzsstyk.

PTMadsen skrev:

Hej Flemming!

Hvis du læser vejledningen på Tysk til dine udmærkede Fleischmann sporskifter, ville du finde ud af at der i alle Fleischmann Profi sporskifter er indbygget en omskifter som danner forbindelse til respektive side af hjertestykket, alt efter sporskiftets stilling.

Venlig hilsen!

Peter Madsen

Jeg tillader mig lige at svare på Flemmings vegne: Den omtalte omskifter har intet med en polarisering af hjertestykket (som er af plastik) at gøre, men er Fleischmanns måde at lave "tænkende" sporskifter. Omskifteren sørger for, at der kun ledes strøm til den anden side af hjertestykket til den skinnestreng, hvortil sporet er skiftet. Hensigten er at få et tog til at gå i stå foran sporskiftet, hvis det står til den anden streng.

_________________

Bjarne

Hej!

Først undskyld for hijacking af den oprindelig tråd vedrørende 2 - 3 skinne drift.

Vedrørende Fleischmann Profi sporskifter.

Omskifteren danner forbindelse til sporskiftetunge, bunden af hjertestykket på korte sporskifter, bevægelig tunge i hjertestykket på lange sporskifter samt skinnestreng modsat sporskifte tungen i forhold til respektive stilling af sporskiftet. Er dette ikke polarisering?.

Venlig hilsen!

Peter Madsen

__________________

Venlig hilsen!

Peter Madsen
H0,DCC, Lenz LZV 200 ver.3,8. LH101. Digikeijs. Peco code 75 / Roco Line. http://petermsgarage.blogspot.dk/ 

Like 0 kan lide
Top

Picture

bl

Pensionist

Greve

Indlæg: 1.817

PB

Man kan kalde det en tillempet polarisering, da den kun virker, hvis der bruges hjul, hvor flangerne er dybe nok til et kunne køre på bunden af hjertestykket. Ved en rigtig polarisering, er det hjertestykkets skinner, der er strømførende, og altså vil kunne levere strøm også til hjul med små flanger.

I øvrigt synes jeg ikke, du fik hijacket den anden tråd.

__________________

Bjarne

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.