Picture

Lars Skjærlund

Rødovre

Webmaster

Indlæg: 3.553

PB  Blog  Hjemmeside

Engesvang station

Da' allesammen.

Jeg lovede tidligere at sende nogle billeder af Engesvang station, så her er de.

Generelt kan jeg godt lide sættet: Det er dejlig nemt, at man ikke skal spekulere på maling, og tingene er generelt skåret pænt ud. Dog var der nogle helligdage, jeg sagde grimme ord meget højt, da jeg blev nødt til at håndskære en af de takkede detaljer, fordi laserskæringen var for sjusket.

Sættet var mit første af denne art, og det kan jo desværre ses: Specielt taget på pakhuset er blevet ret bulet, så bedre held næste gang. Jeg vil derfor anbefale, at man starter med en lidt lettere bygning, hvis man går denne vej. Det er ret nemt at bygge, men man skal lige lære det først, og Engesvang er nok ikke det letteste begyndersæt.

Mine eneste modifikationer indtil nu er nogle stykker kraftigt pap som ruminddeling, og så har jeg malet skorstene sorte indvendigt, før jeg limede det grå "puds" på. Endeligt har jeg malet selve stationsbygningen hvid indvendigt: Det har en vis indvirkning på lysindfald, men får endnu større betydning, når der kommer lys i.

Der er imidlertid også ulemper med denne slags byggesæt: Det er svært at rette fejl, det er tæt på umuligt at finde f.eks. et stykke mur, der matcher sættets - og man kan ikke lige bruge de mange års erfaing med Humbrol-maling, jeg mener at besidde - her må kun bruges vandbaserede farver. Det er fint nok til patinering, men der er andre steder, hvor jeg godt kunne tænke mig lidt mere spillerum.

F.eks. ligner zinktaget altså ikke zink - det ligner meget mere det, det er, nemlig et stykke gråt pap. Det er alt for mat til naturlig zink, og irriterende nok har jeg en ret klar idé om, hvordan jeg kunne klare det, hvis det var plastic - men nu er det pap, og hvad stiller man så op?

En anden mærkelig detalje: Huset har en fin trappe på bagsiden. Der er også en lille gård, komplet med kældervinduer osv. Altsammen såre almindeligt. Men på grund af kældervinduet må man formode, at gården ligger i niveau med husets laveste dele - så hvorfor er der ikke nogen trappe til den anden dør i gården? Her kunne det være godt med lidt ekstra murplade af samme type, så man kunne lave sin egen, matchende trappe.

Under alle omstændigheder er det dog et særdeles flot sæt, der kun kan anbefales. Jeg sender flere billeder senere, når jeg er kommet igang med detaljering og patinering.

Engesvang forfra

Engesvang bagfra

Engesvang gård

Engesvang dør

Engesvang zinktag

__________________

MVH
Lars

Like 0 kan lide
Top

Picture

Stefan

Indlæg: 78

PB

Jeg synes nu det ser rigtig godt ud, især når men tænker på at det er pap det er lavet af.

Flot arbejde

__________________

Hilsen
Stefan
Tog på hjernen, ikke støv Smile

Like 0 kan lide
Top

Picture

killerp

Fotograf

Indlæg: 2.238

PB  Hjemmeside

Et tag fra stormvejrs danmark Laughing out loud nå jeg bygger broer osv i pap, og skal bukke pappet let, fugter jeg det forsigtigt med lidt damp fra en el kedel, og i små mænger tager pappen ingen skade, men hjælper mig til at få den rigtige form

__________________

Peter

Gavflaben fra Falster

(Falsterbanen)

Like 0 kan lide
Top

Picture

Lars Skjærlund

Rødovre

Webmaster

Indlæg: 3.553

PB  Blog  Hjemmeside

Da' Peter.

"peter e" skrev:
nå jeg bygger broer osv i pap, og skal bukke pappet let, fugter jeg det forsigtigt med lidt damp fra en el kedel, og i små mænger tager pappen ingen skade, men hjælper mig til at få den rigtige form

Det lyder som en rigtigt god idé :idea:

__________________

MVH
Lars

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.