Picture

HansPedersen

Indlæg: 21

PB

En undren

Jeg er ny her på siden, og har gennem lang tid undret mig over noget. Hvor får modeljernbaneklubber penge fra til deres store og flotte anlæg? For 20 medlemmer der giver 50 kr om måneden bliver jo ikke ligefrem til de store formuer om året, som der kan bruges til indkøb af udstyr. (jo, det giver 12.000 om året, men er det nok til at man kan have så store gigantflotte anlæg? Synes bare der må skulle mere til, men det skal der måske ikke?

MVH

Hans

Like 0 kan lide
Top

Picture

killerp

Fotograf

Indlæg: 2.238

PB  Hjemmeside

Hejsa HansPedersen

Først velkommen til..

Jeg ved ikke hvor mange klubber, som har så lavt et kontiget, da jeg var medlem af en modeljernbaneklub, gav vi 250 kr. hver 3 måned..

Endvidere fik klubben tilskud, fra afd. bestyrelsen, i den bebyggelse klubben lå i. Klubben fik endvidere tilskub fra kommunen også, i og med, unge under 18 år kunne blive medlem, dette udløser åbenbart nogle kommunale penge..

Så alt i alt, havde vores klub et års budget på små 40000 kr. til dette beløb, skal så lægges overskudet fra salg af øl og vand.. Wink

__________________

Peter

Gavflaben fra Falster

(Falsterbanen)

Like 0 kan lide
Top

Picture

HansPedersen

Indlæg: 21

PB

Ja ok, men det må jo så også give 40 medlemmer (hvis min hovedregning slår til) og er det ikke rimeligt mange? Jeg kunne måske godt forestille mig en "klub" et sted hvor man måske var maks 10 personer, så der ikke er så mange til at træffe beslutninger. Måske endda endnu færre. Det mest optimale ville for mig være en 3-4 stykker et sted hvor man ikke kun kom 1-2 gange om ugen, men når man havde lyst evig og altid. Og gerne ligeså stort som de store. Deriblandt gerne en elektriker. Men kan så godt se at økonomien vil få utrolig svært ved at løbe rundt, med mindre man skal give mange tusinde hver især om året. Hmmm... Måske man burde prøve en klub på et tidspunkt før man "dømmer" hvordan man tror det går. Er bare så langt til de nærmeste når man bor langt ude på landet.

MVH

Hans

Like 0 kan lide
Top

Picture

killerp

Fotograf

Indlæg: 2.238

PB  Hjemmeside

Hejsa

Nej din hovedregning er ikke helt god, vi gav 1000 kr årligt pr medlem, afd. bestyrelsen gav et tilskud på 10000 kr. årligt og kommunen mener jeg lå på omkring 7500 årligt

Dette lille regnstykke siger så vi var 22,5 medlem Laughing out loud det passer dog ikke, vi var 17 aktive voksene, og 7 unge samt mener omkring 12 pasive medlemer..

Men af de aktive, var vi dog aldrig mere end 8 personer i klubben, ad gangen

Men kan godt se, om en klub kun skal bestå af max 4 personer, ja så bliver det et stor kontigent :oops:

__________________

Peter

Gavflaben fra Falster

(Falsterbanen)

Like 0 kan lide
Top

Picture

hxmiesa

Software Engineer

Bilbao Spain

Indlæg: 996

PB  Hjemmeside

Soeg lidt rundt efter Svinninge modeljernbaneklub. Der er mange forskellige detalejer fra regnskabet offentliggjort!

Jeg tror -ogsaa lidt som Svinninge- at mange klubber starter med en BASE bestaaende af een eller flere medlemmers materiel doneret til klubben.

En sponsor er jo ogsaa altid god at have! Wink

Endelig maa man jo saa nok ogsaa regne med en del AARS ophobning af materiel. Kun faa klubber starer op med et "gigantisk of flot anlaeg". Der ligger mange mande-timers arbejde i det!

-hvilket mener mig om den lidt filosofiske betragtning af modeljernbanehobbien; Hvis det du vil ha' er et flot prangende anlaeg, er du ikke det rgitige sted. Med modeljernbanen er de PROCESSEN mere end det FAERDIGE RESULTAT det drejer sig om... ("It´s not about the destination, it's the journey.")

__________________

Venlig hilsen
Henrik Hoexbroe
TOG -i lange baner!

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.