Picture

MH 322

studerende

Indlæg: 78

PB

Diorama

Hej.

Hvad er et Diorama?

mvh

Lars

__________________

Lars B. Hansen 3-skinne AC M-skinner.
Epoke III-V. 2-skinne DC på moduler, de er under opbygning

Like 0 kan lide
Top

Picture

Willie Garvin

Buschauffør

Indlæg: 765

PB

Der er som regel tale om en full-size eller miniaturemodel af en lokation eller hændelse med en betydelig historisk betydning. Det kan være slaget ved Waterloo eller Berlin 1945.

http://en.wikipedia.org/wiki/Diorama står der lidt mere om det.

I forhold til modeljernbaner, er der ofte tale om et udsnit af et helt miljø: det værer sig et fabriksområde med et eller flere læssespor eller en remise, med slaggegrav, vandkran og det hele.

http://www.mj-blog.dk/2007/08/fabriksdiorama-jordarbejdet-afsluttet/ er der et godt eksempel på, hvordan et fabriksdiorama kan opbygges.

Skulle du en dag komme forbi Tog & Tekno i Aalborg, så kan du se et andet fint eksempel, omend det ikke er så stort. Der er tale om en enkeltsporet bane på dæmning med vejunderføring. Jeg tror dog ikke umiddelbart at sættevognen kan køre under, men det er en helt anden snak.

Mj Blog har iøvrigt også andre eksempler på, hvordan et diorama kan tage sig ud.

__________________

Venlig Hilsen Willie Garvin
H0, DC, dk, III-IV, MO, Pr, N, MH, MY, MZ, MA, ML, D, (Br80), CU, CL, CLL, Bn, CM, EH, IB, HD, Pb, Gs, CPS, DH, CP, CC, BD, B,FD, E, KS, Za, Ucs, Hbikks-tt, Gklm, Qf, Ze, Zf, Lgjs, Hbikks, Qr, Qh, Za, WRm, AV, Am, Pm, H

Like 0 kan lide
Top

Picture

martindahl

IT

Stenlille

Indlæg: 2.498

PB  Hjemmeside

Hej Lars

Jeg fandt denne definition fra Gyldendal Danske: http://www.denstoredanske.dk/Livsstil,_sport_og_fritid/Underholdning_og_...

Martin Wink

__________________

Martin Wink

https://3modul.dk
Märklin M, K og C med 3 kontaktpunkter, skala H0, Intellibox, Ecos II, WDP 2012 på Windows 7, primært dansk epoke III (lidt II og IV) i blandet lidt svensk og norsk.
https://www.hyldegaarden.dk
https://www.vsvt.dk

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.