Picture

Richard

Håndværker

Indlæg: 17

PB

Deltastyring / kontaktskinner

Hej

Jeg er startet med ,ja kald det gammeldags ,en analog bane .Computere er ikke lige min stærke side .Men desværre er der gået så mange år siden sidst jeg arbejde med modeltog og der er sket ufatteligt meget kan jeg se -------- Derfor er jeg rendt ind i nogle problemer som jeg håber nogle i panelet veil kunne hjælpe mig med .

Jeg er godt i gang med planlægning og plantegninger af min minitrixbane ,heldigvis forløber det meste godt , ( elsker det ) men står nu og gerne vil have flere tog på banen. ( har isoleret flere spor ) men spørgsmålet er ? skal jeg have en trafo og styrebox til hver tog . Jeg har set at man kan købe på qsl noget der hedder deltastyring ( trafo + styreenhed til 4 - 5 loks ) kan jeg bruge den til min analoge bane .

Derudover ,har jeg et andet problem ----- KONTAKTSKINNER ------ jeg kunne godt tænke mig flere jernbaneoverskæringer på div strækninger .Der er kontaktskinner med magnetartikler og de såkaldte alm kontaktskinner ,hvilke skal jeg bruge og jeg kan ikke helt forstå ,hvis det lers er muligt ,hvordan de skal kunne kobles sammen med Jævnstrømmen i mine skinner ....

Håber der er nogle der kan hjælpe en "gammel analog"

Mvh Richard

__________________

Like 0 kan lide
Top

Picture

pejft

Kurser i modeljernbane hos AOF

Moderator

Indlæg: 2.158

PB  Hjemmeside

"Richard" skrev:
Hej Jeg er startet med ,ja kald det gammeldags ,en analog bane .Computere er ikke lige min stærke side .Men desværre er der gået så mange år siden sidst jeg arbejde med modeltog og der er sket ufatteligt meget kan jeg se -------- Derfor er jeg rendt ind i nogle problemer som jeg håber nogle i panelet veil kunne hjælpe mig med .Jeg er godt i gang med planlægning og plantegninger af min minitrixbane ,heldigvis forløber det meste godt , ( elsker det ) men står nu og gerne vil have flere tog på banen. ( har isoleret flere spor ) men spørgsmålet er ? skal jeg have en trafo og styrebox til hver tog . Jeg har set at man kan købe på qsl noget der hedder deltastyring ( trafo + styreenhed til 4 - 5 loks ) kan jeg bruge den til min analoge bane .Derudover ,har jeg et andet problem ----- KONTAKTSKINNER ------ jeg kunne godt tænke mig flere jernbaneoverskæringer på div strækninger .Der er kontaktskinner med magnetartikler og de såkaldte alm kontaktskinner ,hvilke skal jeg bruge og jeg kan ikke helt forstå ,hvis det lers er muligt ,hvordan de skal kunne kobles sammen med Jævnstrømmen i mine skinner ....Håber der er nogle der kan hjælpe en "gammel analog" Mvh Richard

Du kan ikke anvende Delta til Minitrix. Delta er tænkt til anvendelse på Märklins 3-skinne H0 system.

Du skal anvende et digitalsystem, som benævnes DCC. Du kan tale med din forhandler om at købe et startsæt med en styreenhed, det er det billigste.

__________________

De bedste modeljernbanehilsener
Peter Topp Engelsted Jonasen

http://www.digitaltog.dk - http://www.kvv73.dk - http://www.jonasen.eu - www.digital-train.com

Like 0 kan lide
Top

Picture

moppe

Medarbejder

Indlæg: 5.558

PB  Hjemmeside

"Richard" skrev:
Jeg har set at man kan købe på qsl noget der hedder deltastyring ( trafo + styreenhed til 4 - 5 loks ) kan jeg bruge den til min analoge bane .
-

Stop, stop, stop.

Delta er et gammelt halvhjertet forsøg på at lave noget billigt digitalstyring.

Vil du fortsætte med at køre analogt, skal du bare bruge almindelige køretransformatorer og ikek andet.

Delta er gammeldags og inkompatibelt med alt andet end maskiner der kan forstå det gamle Motorola digitalformat.

Det enste man kan bruge den til i dagens Danmark er som en billig booster.

Klaus

__________________

Modelbane Europas hjemmeside: http://www.modelbaneeuropa.dk
Modeltog, internet, gratis spambekæmpelse, elektronik og andet: http://www.moppe.dk
Det lette modelbaneforum: http://groups.google.dk/group/dk.fritid.jernbaner.model

Like 0 kan lide
Top

Picture

Richard

Håndværker

Indlæg: 17

PB

Tak for jerse gode svar ,nu har i gjort så ikke jeg gør noget dumt ----- Men stadigvæk et problem --- KONTAKTSKINNER--- hele min bane + loks er forberedt til digitalstyring ,men synes ikke jeg i første omgang kan overskue det ,senere måske .

For ligesom at få gang i tingende mangler jeg stadigvæk svaret på kontaktskinner , jeg ser div overskæringer/bomme og signaler blive styret af disse,men forstår ikke rigtigt hvordan de kobles sammen med jævnstrøm da alle magnetartikler jo er vekselstrøm . Er der nogen der kan hjælpe mig eller henvise til diagrammer / bøger eller lign er jeg meget int .

Efter manges mening kan jeg nok se at jeg med tiden skal slå over til digitalstyring,men indtil da håber jeg er der er nogen der kan hjælpe mig med mit analoge spørgsmål vedr kontaktskinner .

MVH richard

__________________

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.