Picture

MH 322

studerende

Indlæg: 78

PB

Brand ved museumstog

Museumstog intakte efter brand

14-08-2007 13:43

En række DSB veterantog var natten til tirsdag i stor fare for at gå op i flammer. Brandfolk tilkaldt fra flere københavnske brandstationer kæmpede i løbet af natten for at holde den voldsomme ild nede.

DSB Museumtogs gamle materiel i remiserne på Otto Busses Vej i Sydhavnen i København slap uskadt fra en voldsom brand, som natten til tirsdag hærgede bygningerne.

Branden startede på taget af værkstedsbygningerne på banearealet. I de store hangarlignende bygninger opbevarer DSB en række tog fra 1930'erne, der for tiden er ved at blive renoveret.

Den første alarm indløb kl. 22.23, og lød kun på røglugt i området, så kun en enkelt brandbil blev sendt af sted. Men da brandfolkene kom til stedet, var luften tyk af røg, og det stod hurtigt klart, at forstærkninger var nødvendige. Flammerne fik pludseligt fat og af frygt for, at tagkonstruktionen skulle brase sammen over dem, var det ikke muligt for brandfolkene at komme ind i bygningen og få de uvurderlige vogne bragt i sikkerhed.

Branden startede i tagkonstruktionen over remisebygningens midterste spor, spor 6, 7 og 8.

"Ved halvto-tiden fik vi lov til at gå ind i bygningen, og fik trukket materiellet ud med to Køf'ere (rangertraktorer, red.)," siger Torben Ø. Jeppesen fra DSB's ejendomme.

Det reddede materiel tæller blandt andet 3-vognslyntoget MS 401 fra 1935, MO-vogn 1846 fra 1954, MY 1101, der ligeledes er leveret i 1954 samt diverse ældre personvogne.

Ifølge Københavns Politi er ingen personer kommet noget til.

__________________

Lars B. Hansen 3-skinne AC M-skinner.
Epoke III-V. 2-skinne DC på moduler, de er under opbygning

Like 0 kan lide
Top