Picture

bilbanen

Indlæg: 29

PB

realistisk modelbane til biler

Hej

Jeg har studeret disse youtube videoer som jeg syntes giver nogle nye aspekter, som modeljernbane interesseret samler har jeg jo en forkærlighed for at tingene skal ligne virkeligheden.

Men jeg har også interesse i racerbaner og fjernstyrede biler, og har altid ærgret mig over at fjernstyrede biler kører urealistisk hurtigt, er svære at styre og kræver forholdsvis meget plads fordi deres handling er så ringe. desuden går de fleste rc folk ikke op i at det skal ligne et forbilled.

Racerbane producenterne laver masser at flotte kopier af virkelige biler, men banerne er jo udstyret med riller og strømoptag der ikke ser specielt realistisk ud, og selvom den digitale tidsalder også er kommer til her har man stadig problemer med strøm til bilerne og de skiftespor der skal til.

Så løsningen med en rc styret bil der kører efter en tråd som i faller car systemet og har muligheder for at lave sporskifte uafhængigt af strøm på banen og uafhængigt af dyre sporskifter tiltaler mig vildt meget, man kan jo pludselig lave realistiske racerbaner med pitstop, overhalinger, dummy cars a la faller, frit skifte mellem spor og antal af spor på banen, og op til 40 biler på banen samtidigt.

og en bane der kan laves for få hundrede kroner istedet for mange tusinde.

 

Så her kommer spørgsmålet, er der folk herinde der kunne tænke sig at være med i en klub hvor vi bygger en naturtro realistisk bane op og får laver en rc/racerbane klub, for i rc og racerbane(slotcarracing) verdenen er der ikke de store modelbyggere.

Jeg har lokaler/faciliteter til at huse en klub i min virksomhed.

Jeg har bestilt udstyr hjem til at bygge biler og afventer bare det hele kommer, jeg har sat en maskinarbejder igang med at lave specielle dele så man til disse biler kan genbruge langt det meste fra slotracing verdenen.

http://www.youtube.com/watch?v=NFNdT8NvFcs&feature=context&context=G2fd2f49FAAAAAAAAHAA

http://www.youtube.com/watch?v=K9u4L_g4HsY&feature=g-all-u&context=G2fd2f49FAAAAAAAAHAA

der er lidt flere videoer som Wes har oploadet af sine baner.

et lille billed til inspiration:

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

bilbanen

Indlæg: 29

PB

Sorry jeg glemte at fortælle at jeg holder til i det stor københavnske område, og jeg arbejder på at banen bliver i skala 1/24, og der både skal være modul og stationær bane.

Like 0 kan lide
Top

Picture

a62213

Indlæg: 382

PB

Hej, Nu er jeg desværre ikke fra KBH området, ellers var jeg klar!' Må man spørge hvad du har købt for at komme igang og hvorhenne?
__________________

Dans epoke 3
Tillig spor system
Tortoise switch motorer
Ecos
Fast anlæg med mulighed for tilkobling af moduler under planlægning

Like 0 kan lide
Top

Picture

bilbanen

Indlæg: 29

PB

Ja, hurtigt fortalt har jeg racerbanebiler i skala 1/24, som jeg agter at bruge så meget af som muligt. de er med metal chassis og plastik overdel (body), chassis osv. er skruet sammen og aksler, lejer osv. er standard ting som jeg har let ved at få fingre i.

Jeg har til de første test indkøbt :

2x #HK-GT2/17555 Hobby King GT-2 2.4Ghz 2Ch Tx & Rx hos hobbyking.com

nogle forskellige 3 fasede motorer (meget lette) samme sted,

nogle esc samme sted (fart regulatorer)

forskellige batterier i aaa, aa og 123 størrelser, diverse ladere til dem og batteri holdere (kasse til bilen)

en mængde forskellige magneter, størrelser og effekt, samt bestilt nogle prøver på pianotråd i forskellige tykkelser, iflg. producenten er pianotråd meget mere magnetisk end ståltråd, så det kunne også være at det kunne bruges til Fallers anlæg, 2-4 kr. meteren i stedet for 10 som faller vil have.

Det jeg mangler at finde er messing plade tyndt som skal bruges til styretøjet for at følge guidewiren i banen samt at lave selve styretøjet, jeg forventer at lave nogle spoler der skal fødes gennem den reciever der følger med således at bilen ikke kan styres frit, men har løst styretøj som kan følge vejen (tråden) og kun ved aktivering af styretøjet kan dreje med fuldt udslag til den ene eller anden side, så kan kørsel også kun foregå korrekt ved at følge tråden og man sikrer at en tåbe ikke kører rundt på må og få. spolerne skal selvfølgelig diminsioneres således at man ikke kan styre sålænge der er kontakt til en tråd i banen, men altså kun når bilen skal skifte spor eller er afsporet og skal guides tilbage til banen. 

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.