Picture

tybalt

It-projektleder

Holbæk

Indlæg: 999

PB  Hjemmeside

Det der med billeder - sådan kan det da ikke være meningen at det skal fungere?

Hej Lars

Billedefunktionen her på sporskiftet kan altså stadig komme med nye ting jeg ikke kan forstå. Prøv at se f.eks. her: http://www.sporskiftet.dk/forum/modeljernbaner/k%C3%B8b-salg-og-bytte/trix-2016-digital-j%C3%A6vnstr%C3%B8m-ny

 

Hvad sker der lige? Billedet i indlægget er alt for stort så det ryger ud over rammekanten (i min browser og med min opsætning) men når man klikker på billedet så åbnes en billedviser hvor billedet er MINDRE end det der vises i indlægget!!!!

Det er sgu da den omvendte verden. Hvad er det der får det til at ske og er det en "fejl 40" fra OP's side?

Personligt havde jeg håbet at det nye Sporskiftet ville vise billeder lige som det gamle i fast størrelse med mulighed for visning i fuld opløsning OG at muligheden for at deeplinke til externe billeder ville blive fjernet (det lovede du faktiskt).

Er det ikke noget der kan gøres noget ved?

__________________

Med venlig hilsen
Henk

http://www.privatbanen.dk/
- H0, 2-skinne -

Like 0 kan lide
Top

Picture

Lars Skjærlund

Rødovre

Webmaster

Indlæg: 4.104

PB  Blog  Hjemmeside

Da' Henk.

tybalt skrev:
Billedefunktionen her på sporskiftet kan altså stadig komme med nye ting jeg ikke kan forstå. Prøv at se f.eks. her: http://www.sporskiftet.dk/forum/modeljernbaner/k%C3%B8b-salg-og-bytte/trix-2016-digital-j%C3%A6vnstr%C3%B8m-ny

Hvad sker der lige? Billedet i indlægget er alt for stort så det ryger ud over rammekanten (i min browser og med min opsætning) men når man klikker på billedet så åbnes en billedviser hvor billedet er MINDRE end det der vises i indlægget!!!!

Det er sgu da den omvendte verden. Hvad er det der får det til at ske og er det en "fejl 40" fra OP's side?

Det er faktisk working-as-designed, selvom det i første omgang nok kan virke ret mærkeligt. Smile

Billede

Når man uploader et billede til Sporskiftet via Image Picker, bliver det gemt i ens personlige billedmappe i tre opløsninger: Den originale opløsning, en thumbnail opløsning og en ikon opløsning.

  • Den første er den opløsning, billedet nu engang har inden det bliver uploadet.
  • Den anden er beregnet til at vise billedet i en brugbar opløsning, der ikke er den fulde. Jeg har sat den til at være 400 pixel på den største led - dog med den begrænsning, at billeder aldrig opskaleres. Størrelsen af denne kan dog ændres af brugeren under upload.
  • Den tredie er altid 100 pixel på største led, og bruges f.eks. i oversigter. 

Når man indsætter et billede i et indlæg, kan man vælge at vise det på tre forskellige måder:

  • I fuld størrelse.
  • Som thumbnail.
  • Som titel - dvs. kun som tekst.

Den sidste mulighed giver kun mening, hvis man samtidigt laver den til en link. Det har været mit håb, at de fleste ville vælge muligheden for at indsætte billeder som thumbnail - dvs. typisk i en opløsning på 400x300 pixel; det giver en rimelig balance (synes jeg), så man tydeligt kan se billedet, men samtidigt er det rimeligt hurtigt at downloade, selv på en mobiltelefon.

Indtil nu har default imidlertid været "Full size", og det er naturligvis en fejl 40 fra min side - det er nu rettet, så default er "Thumbnail". Det skulle nok give væsentligt flere billeder i fornuftig størrelse fra nu af. Wink

Billedet kan gøres til en link, og her var det tanken, at man normalt skal vælge at benytte "Colorbox" (som også er default): Colorbox er en Javascript plugin, der downloades sammen med siden, som gør, at billedet popper op i et specielt vindue, når man klikker på det. Colorbox bruger altid billedet i "fuld størrelse" opløsningen, men skalerer det, så det fylder mest muligt i browserens vindue. På den måde håber jeg at kunne tilfredsstille så mange som muligt - man får mulighed for at se billedet i lige så stor størrelse, som ens skærm tillader.

Men det er så også det, der giver den specielle opførsel, du har bemærket: En bruger har indsat et billede i fuld opløsning, der er større end din browser kan vise, så når du klikker på det, vil Colorbox skalere det ned, så det kan være i dit browservindue. Havde brugeren i stedet valgt at indsætte billedet som thumbnail, ville det være blevet skaleret op.

Her kommer et fif mere: Colorbox bruger altid billedet i fuld opløsning. Hvis "fuld opløsning" er et digitalfoto på måske 4.000 x 3.000 pixel, tager det laaang tid at downloade. Derfor vil det være brugervenligt at nedskalere billedet først - jeg plejer f.eks. altid at nedskalere mine billeder til 1600 x 1200, før jeg uploader, det synes jeg giver en rimelig balance mellem opløsning og download tid.

Colorbox giver, foruden mulighed for at se billedet i "fuld størrelse", også mulighed for at se alle billeder på en side som slideshow, hvilket kan være en fornøjelse med nogle af de meget flotte anlægsfotos, vi har rundt omkring på Sporskiftet.

Hvorfor så ikke blot sætte disse defaults som tvungne værdier?

Forklaringen har du såmænd lige ovenfor: Jeg har indsat et screendump af "Indsæt billede" funktionen fra Image Picker, og det ville ikke være nær så brugbart, hvis det var skaleret ned til en thumbnail på 400 x 300 pixel. I dette tilfælde er det væsentligt at det er i fuld størrelse, og det giver ikke nogen mening, at der sker noget, når man klikker på det.

Denne opsætningsmulighed er væsentlig, hvis vi skal kunne lave en god wiki mm. - der vil f.eks. tit være brug for gode skærmdumps, hvis man skal lave vejledninger til brug af programmer, Sporskiftet selv osv. Og da jeg indtil videre forfølger en politik om, at alt skal fungere ens på Sporskiftet uanset om man skriver i forum, på sin blog, i wikien eller andre steder - ja, så er muligheden også nødt til at eksistere i almindelige forumindlæg.

Med nogle fornuftige default-værdier (som jeg jo altså har rettet som følge af dit indlæg) og lidt til til at lære det nye, håber jeg, det kan komme til at fungere så nogenlunde gnidningsfrit.

Citat:
Personligt havde jeg håbet at det nye Sporskiftet ville vise billeder lige som det gamle i fast størrelse med mulighed for visning i fuld opløsning OG at muligheden for at deeplinke til externe billeder ville blive fjernet (det lovede du faktiskt).

Jeg mener kun at have sagt, at muligheden for eksterne billeder ville blive fjernet på længere sigt - ikke fra begyndelsen. Det er også fortsat min plan, men der er mange brugere, der stejler over det, så indtil videre er det kun en hensigt - så vil jeg håbe, det med tiden kan lykkes at overbevise folk om fortræffelighederne ved at bruge de indbyggede funktioner i Sporskiftet i stedet. Smile

__________________

MVH
Lars

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.