Picture

PerOlsen

Indlæg: 2.070

PB  Blog

Den nye tekst editor

Hej Lars

I den nye editor mangler jeg en funktion til at skrælle formattering af. Når jeg copy-paster fra andre kilder, kommer formatteringen med og det er dødirriterende.

I Typo3's editor har de en lille kost, som bruges til at fjerne forskellige formatteringer.

Allerhelst ville jeg gerne have en knap, så jeg kunne slukke for al formattering som udgangspunkt.

 

Med hensyn til den dobbelte linieafstand ved retur (som jeg har brokket mig over tidligere), så virker det som om TineMCE insisterer på at retur skal betyde nyt afsnit (ligesom i HTML), hvilket betyder dobbelt linieafstand.
Hvordan det er wysiwyg i forhold et almindeligt tekstbehandlingsprogram, fatter jeg ikke ... men sådan er jeg. Men det ser ud til, at du selv kan styre det ved at ændre i din css:

http://drupal.org/node/70612

PLEASE DO SO ... jeg er ved at blive sindssyg af det.

Mvh. Per

__________________

Märklin C- og K-skinner.
Treskinnedrift med eCos & TouchCab.

Udvikler af http://www.jernbanebasen.dk

Like 0 kan lide
Top

Picture

Lars Skjærlund

Rødovre

Webmaster

Indlæg: 4.104

PB  Blog  Hjemmeside

Da' Per. 

PerOlsen skrev:
I den nye editor mangler jeg en funktion til at skrælle formattering af.

Knappen er der nu - det er det lille viskelæder lige før Ω knappen i menubjælken.

Husk at vælge teksten først. :-) 

__________________

MVH
Lars

Like 0 kan lide
Top

Picture

Webmaster

Indlæg: 132

PB  Blog

Da' igen.

Det lader til, at den nye knap giver flere problemer end den løser - så den er fjernet igen, indtil jeg får den bedre testet.

Det kan dog også være, at det er den opgradering af TinyMCE, jeg lavede i nat, der driller - så hvis I andre pludseligt har fået store problemer med editoren, hører jeg gerne om det. 

MVH
Lars

Like 0 kan lide
Top

Picture

Lars Skjærlund

Rødovre

Webmaster

Indlæg: 4.104

PB  Blog  Hjemmeside

Da' Per.

PerOlsen skrev:
Med hensyn til den dobbelte linieafstand ved retur (som jeg har brokket mig over tidligere), så virker det som om TineMCE insisterer på at retur skal betyde nyt afsnit (ligesom i HTML)

Det er nemlig rigtigt.

Citat:
hvilket betyder dobbelt linieafstand.

Det er til gengæld noget vrøvl.

TinyMCE er verdens mest udbredte browserbaserede editor, og den anvendes bl.a af Facebook og WordPress. Derfor troede jeg også i min naivitet, at Sporskiftets brugere kunne lære at bruge den?

Det er rigtigt, at TinyMCE så vidt muligt fungerer som en tekstbehandling: Og i en tekstbehandling har <ENTER> altid betydet "Nyt afsnit" - ihvertfald lige så langt tilbage, jeg kender til - og det vil bl.a. sige Word, WordPerfect og WordStar - den sidste fra starten af 80erne, og den, der lavede mange af spillereglerne for alle de øvrige. Kommandoer som Ctrl-C og Ctrl-V stammer således også fra WordStar. Vi har godt nok en bruger, der mener at have erfaring med tekstbehandling 35 år tilbage i tiden - så længe kan jeg dog desværre ikke være med.

Jeg ved, at du ved det hele i forvejen, men da du selv bringer det på bane:

Der findes grundlæggende to slags programmer til tekst: Det, der på godt dansk hedder en teksteditor, og det, der hedder en tekstbehandling. Førstnævnte kan kun skrive tekst og gør det uden nogen form for formattering. Det var et langt stykke ad vejen det, vi havde på det gamle Sporskiftet, det er den funktionalitet, du finder i et Windows program som Notepad, og det er det samme du finder i et emailprogram, hvis du skriver "ren tekst".

Tekstbehandlingen er derimod beregnet til at formattere tekst, dvs. stille den pænt op. I alle de tekstbehandlings- og DTP-programmer, jeg kender (til vestlige sprog), arbejder man med en enhed, der hedder et afsnit (paragraph på engelsk). Et afsnit er en logisk inddeling af teksten, og består som regel af flere sætninger.

Typografisk er der grundlæggende to måder at skille afsnit fra hinanden: Enten benytter man samme linieafstand mellem linierne såvel indenfor et enkelt afsnit som mellem afsnittene. I dette tilfælde benytter man også altid en indrykket første linie i starten af hvert nyt afsnit.

Eller også laver man ekstra luft mellem afsnittene. I så fald er det sjældent at man indrykker første linie.

I Sporskiftets tilfælde har jeg valgt den sidste løsning som stort set enhver anden webdesigner gør det. De korte afsnit og det layout, man normalt benytter på en hjemmeside, egner sig bedst til denne løsning. Jeg har prøvet alternativet, men det ser ikke godt ud - hverken på Sporskiftet eller ret mange andre hjemmesider.

Dobbelt linieafstand er noget helt andet, som du også godt ved: Her taler vi om afstanden mellem linierne indenfor et givent afsnit. Hver skriftsnit har som standard en vis mængde luft mellem linierne, og fordobler man den, taler man normalt om dobbelt linieafstand. Med mindre vi går helt tilbage til skrivemaskinen, hvor ordet naturligvis har en helt anden betydning.

TinyMCE er en WYSIWYG editor og fungerer derfor som en tekstbehandling. Det er rigtigt, at det er nyt på Sporskiftet, og folk skal derfor have en chance for at vænne sig til det. Til gengæld har alle så fået meget bedre muligheder for at formattere den tekst, de skriver - hvilket ikke mindst er vigtigt, hvis vi skal bygge en brugbar wiki. Hvordan skulle vi jernbanefolk klare os uden tabeller?

Men stadigvæk: Når brugere af Facebook og WordPress kan lære det, hvorfor skulle Sporskiftets brugere så ikke kunne?

Citat:
Men det ser ud til, at du selv kan styre det ved at ændre i din css:

http://drupal.org/node/70612

Har du set, hvor gammelt det link er? Der er sket meget indenfor IT på fem år - og så er der iøvrigt slet ikke tale om en løsning, kun en måde at skjule problemet. Det eneste, denne tråd foreslår, er såmænd, at man ændrer afstand mellem afsnittene, så de har samme afstand som linierne inden i afsnittene. På den måde kan man måske nok skjule problemet med dem, der insisterer på at trykke <ENTER> i tide og utide - men kun så småt, for man vil fortsat få en sært hængende højre margen, ligesom det kun vil se nogenlunde ordenligt ud for en enkelt skærmstørrelse - for alle andre vil det fortsat se forfærdeligt ud.

Og så vil man til gengæld have ødelagt det for alle dem, der bruger <ENTER> på den rigtige måde. Sad

Jeg synes, vi skal give folk lidt mere end 14 dage til at lære alt det nye at kende.

__________________

MVH
Lars

Like 0 kan lide
Top

Picture

PerOlsen

Indlæg: 2.070

PB  Blog

Okay ... jeg anvendte udtrykket dobbelt linieafstand og burde have skrevet to gange linieskift.

Jeg er sådan set helt enig med dig i definitionen af forskellen på et linieskift og nyt afsnit. Problemet er bare, at jeg IKKE er enig i den måde det fortolkes på i TinyMCE (eller i HTML for den sags skyld ... men det er jo også lavet af nørder for at de kunne skrive "fysikrapporter" Wink ). For den vil gerne være noget, der minder om et tekstbehandling, men netop i DTP og tekstbehandling betyder retur/enter, at man afslutter nuværende linie og skifter EN linie ned. I DTP betyder Shift Retur at man laver et soft returtegn, så man f.eks. kan vise, hvor man ønsker et ord delt - men at linien gerne må ombrydes anderledes, hvis efterfølgende redigering giver mulighed derfor.

Så i mine øjne stiller TineMCE sig lige midt imellem ... den er hverken tekstbehandler eller editor.

Som TineMCE er, betyder det at jeg skal kæmpe mod al den rutine jeg har fra tekstredigering ... for at have en eventuel mulighed for at lave tabeller. I don't like ... der er en grund til at jeg heller aldrig skriver i Word men i netop en dum editor, når jeg arbejder.

Hvis du falder over en funktion, så man kan slå TinyMCE fra (ligesom Deaktivér Rich Text), så jeg bare kan få en dum editor (uden avanceret formattering) så ville jeg være rigtigt glad. Wink

Mvh. Per

__________________

Märklin C- og K-skinner.
Treskinnedrift med eCos & TouchCab.

Udvikler af http://www.jernbanebasen.dk

Like 0 kan lide
Top

Picture

Lars Skjærlund

Rødovre

Webmaster

Indlæg: 4.104

PB  Blog  Hjemmeside

Da' Per.

PerOlsen skrev:
Problemet er bare, at jeg IKKE er enig i den måde det fortolkes på i TinyMCE (eller i HTML for den sags skyld ... men det er jo også lavet af nørder for at de kunne skrive "fysikrapporter" Wink ).

Nej, men nu er det altså sådan, at Sporskiftet er en website, og når man skal lave tekst til en website, skal den altså skrives i HTML - så kan du lide det eller ej, du kan være enig eller ej - men vi kan ikke komme udenom.

Citat:
For den vil gerne være noget, der minder om et tekstbehandling, men netop i DTP og tekstbehandling betyder retur/enter, at man afslutter nuværende linie og skifter EN linie ned. I DTP betyder Shift Retur at man laver et soft returtegn, så man f.eks. kan vise, hvor man ønsker et ord delt - men at linien gerne må ombrydes anderledes, hvis efterfølgende redigering giver mulighed derfor.

Du har brugt Mac i for mange år - og dermed DTP: Du kan ikke sætte lighedstegn mellem DTP og tekstbehandling på den måde, du gør - der er som regel store forskelle.

På alle de tekstbehandlinger, jeg kender (og også de DTP programmer, jeg har arbejdet med), bruger man følgende definitioner:

<ENTER>ReturnNyt afsnit
<SHIFT><ENTER>Hard returnSkift ubetinget linie indenfor samme afsnit
<CTRL><ENTER>Soft returnHer må man gerne skifte linie, hvis det passer formatteringen

 

TinyMCE supporterer de to første, men ikke den sidste. De er implementeret fuldstændigt som i Word, WordPerfect, WordStar...

Citat:
Så i mine øjne stiller TineMCE sig lige midt imellem ... den er hverken tekstbehandler eller editor.

Rigtigt! Men det er stadig den foretrukne "editor" på langt de fleste store online systemer i dag: Drupal, Facebook, Joomla og WordPress, for nu igen at nævne nogle få.

Citat:
Hvis du falder over en funktion, så man kan slå TinyMCE fra (ligesom Deaktivér Rich Text), så jeg bare kan få en dum editor (uden avanceret formattering) så ville jeg være rigtigt glad. Wink

Hvorfor bruger du ikke bare den, du allerede har fundet?

__________________

MVH
Lars

Like 0 kan lide
Top

Picture

Lars Skjærlund

Rødovre

Webmaster

Indlæg: 4.104

PB  Blog  Hjemmeside

PerOlsen skrev:
Hvis du falder over en funktion, så man kan slå TinyMCE fra (ligesom Deaktivér Rich Text), så jeg bare kan få en dum editor (uden avanceret formattering) så ville jeg være rigtigt glad. Wink

Nå, ja, Drupals WYSIWYG modul supporterer faktisk 10 forskellige editorer - og jeg kan lægge dem alle 10 på, så man kan vælge frit - selvom jeg er sikker på, det vil blive et supportmæssigt mareridt.

Men du kan jo se, om der er et af dem, du synes vil være meget bedre end det, jeg har valgt.

__________________

MVH
Lars

Like 0 kan lide
Top

Picture

PerOlsen

Indlæg: 2.070

PB  Blog

Lars Skjærlund skrev:

Hvorfor bruger du ikke bare den, du allerede har fundet?

Fordi den ikke kan poste direkte ind på Sporskiftet. Jeg kommer ikke til at skrive i en tekst editor for siden at flytte teksten over i Sporskiftets editor ... det bliver sgu for tungt til almindelige indlæg. Igen ... langt de fleste indlæg er almindelig tekst, der bliver besvaret med almindelig tekst.

Jeg har lige checket WordPress. Slår man Rich Text (de kalder den "Visuel") og slår den hen på HTML, så minder det fuldstændigt om en text editor ... og den laver kun enkelt linieskift! Men modsat Sporskiftet, så viser den IKKE <p> og </p> overalt i teksten. Så det var måske en mulighed?

I øvrigt stripper WordPress fremmed formattering af allerede når man paster tekst ind ... selv i Rich Text. Så de må have tweaket TinyMCE.

Mvh. Per

__________________

Märklin C- og K-skinner.
Treskinnedrift med eCos & TouchCab.

Udvikler af http://www.jernbanebasen.dk

Like 0 kan lide
Top

Picture

bl

Pensionist

Greve

Indlæg: 1.817

PB

Som almindelig dødelig bruger er det interessant at følge jeres diskussion om, hvad der sker "på den anden side af tastaturet".

Og for lige at pippe lidt med: Jeg har lige sendt en e-mail i Outlook 2007, og der skifter retur-knappen kun linje og indsætter ikke nyt afsnit med forøget afstand.

Til gengæld får jeg ofte mails fra afsendere, hvor jeg bliver "fanget" af "nyt afsnit"-funktionen, da der bliver brugt andre programmer. Og i modsætning til aældre udgaver af Word, har min Word 2007-version "nyt afsnit" funktionen.

Det er altså svært at finde et fælles fodslag, især et fodslag, der tilfredsstiller alle, så det "mest brugte" må vel også være en form for kommende standard? Andet sted på siden er der jo ved at rejse sig en diskussion om dato-format, og der er jo også flere forslag.

Det bliver spændende at følge resultatet af jeres diskussioner, under alle omstændigheder vil en "fjern formatteringer"-funktion være nyttig.

__________________

Bjarne

Like 0 kan lide
Top

Picture

kildemoes

Generaldirektør ved DKB

Indlæg: 434

PB  Blog

Jeg ser frem til at man her på det ny sporskift, kan kopi sin tekst / kladde direkte Word og sætte ind uden de kompilationer det med føre. Det må da kunne lade sig gøre.. jeg personlig gide ikke at skive meget mere, førende det kan lades sig gøre ? Mange af os gamle er altså ikke pc nørder, Bar det jeg har læst her, er jeg stået af efter Ca. 3 indlæg/liner ku lige så stå på kinesisk. Jeg har prøve at læse hjælp, om at linke internt til andet i sporskift, men forstå igen ikke rigtig hvordan? Hvad med nogle vejledninger for Senil-konfuse gammel dummis.
__________________

 

 

Mvh.
S.M. kildemoes
kører Ho Mærklin Digital K- skinner
Min Bane:
http://www.sporskiftet.dk/forum/foto-fra-min-bane                                              http://www.sporskiftet.dk/blogs/kildemoes 

 

DKB Nr. 1 http://www.youtube.com/watch?v=FhE05LtUN6I

DKB nr. 2 Ud at se med DKB http://www.youtube.com/watch?v=M8hheF-0clc

DKB GODS : My 1103 http://www.youtube.com/watch?v=_txhBugQ404

litra S 736 15 - 16 december 2012 ved Kbh. H.  http://www.youtube.com/watch?v=cs5ECgylO9E&feature=youtu.be

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

bl

Pensionist

Greve

Indlæg: 1.817

PB

Hej Kildemoes!

I din artikel om DBJ har jeg lige indsat et link til din side med tegninger over materiellet. Er det det, dit spørgsmål går på?

__________________

Bjarne

Like 0 kan lide
Top

Picture

erikolsen1954

maskiningeniør

Ishøj

Indlæg: 377

PB  Hjemmeside

Lars Skjærlund skrev:
 På den måde kan man måske nok skjule problemet med dem, der insisterer på at trykke <ENTER> i tide og utide - men kun så småt, for man vil fortsat få en sært hængende højre margen, ligesom det kun vil se nogenlunde ordenligt ud for en enkelt skærmstørrelse - for alle andre vil det fortsat se forfærdeligt ud.

Her må jeg give Lars Skjærlund helt ret. Jeg synes den nye editor fungerer glimrende til det jeg har haft behov for. Jeg har ligesom Lars set at nogle få bruger <ENTER> for hver linje de skriver. Det ser forfærdeligt ud. Jeg tror pågældende mangler lidt grundlæggende forklaring.

Hvis man undlader <ENTER> indenfor et afsnit, opnår man at der sker automatisk ombrydning af teksten, og så ser det faktisk nydeligt ud.

__________________

Venlig hilsen
Erik Olsen
http://www.modelbaneteknik.dk/

Like 0 kan lide
Top

Picture

Lars Skjærlund

Rødovre

Webmaster

Indlæg: 4.104

PB  Blog  Hjemmeside

kildemoes skrev:
Jeg ser frem til at man her på det ny sporskift, kan kopi sin tekst / kladde direkte Word og sætte ind uden de kompilationer det med føre.
 

Jamen, den knap, der skal bruges, er der skam nu: Det lille viskelæder til venstre for Ω knappen i menubjælken fjerner al formattering. Du skal blot huske at vælge teksten først - den fjerner ikke formattering fra tekst, der ikke er valgt. 

__________________

MVH
Lars

Like 0 kan lide
Top

Picture

PerOlsen

Indlæg: 2.070

PB  Blog

Hej Lars

Viskelæderet er et klart fremskridt ... men jeg håber bestemt på at du får TinyMCE til at opføre sig, som den gør i WordPress så formattering strippes med det samme. Wink

Jeg er enig med Erik Olsen i at ombrydningen som udgangspunkt fungerer fint. Problemet er blot, når man ønsker et linieskift (f.eks. for at gøre en tekst mere forståelig ... eller f.eks. ved oplistninger (uden brug af tabel). Det kan godt være, at der kommer flere funktioner og flere muligheder med TinyMCE. Men det tager altså længere tid at skrive almindelige indlæg, når man skal tage stilling til alle funktionerne og rense formatteringer ud.
Jeg har fuld forståelse for, at funktionerne har sin berettigelse i Wiki og Blogs.

I øvrigt fucker TinyMCE også tekster op, hvis de kopieres ind fra andre programmer (bl.a. min "dumme" teksteditor). Pæne lister eksploderer i dobbelte linieskift, med langsommelig oprydning til følge. Så den vej er heller ikke farbar. 

ARRRGGHHH ... DØ TinyMCE DØ!  :-D

Mvh. Per

__________________

Märklin C- og K-skinner.
Treskinnedrift med eCos & TouchCab.

Udvikler af http://www.jernbanebasen.dk

Like 0 kan lide
Top

Picture

Lars Skjærlund

Rødovre

Webmaster

Indlæg: 4.104

PB  Blog  Hjemmeside

Da' Per. 

PerOlsen skrev:
Problemet er blot, når man ønsker et linieskift (f.eks. for at gøre en tekst mere forståelig ... eller f.eks. ved oplistninger (uden brug af tabel).

Har du rent faktisk prøvet hvad der sker, når du trykker <SHIFT><ENTER>? 

Med denne udmærkede funktion kan man lave opsætning som f.eks.:

Lars Skjærlund
Skovengen 111
2980 Kokkedal 

__________________

MVH
Lars

Like 0 kan lide
Top

Picture

PerOlsen

Indlæg: 2.070

PB  Blog

Jeps ... I know ... men det ligger dæleme ikke naturligt i fingrene.

Det er den omvendte verden ... tilpas brugerne til systemet. Eller også må jeg blot erkende, at jeg er gammeldags og HTML nu er det RIGTIGE ... hvorfor det skal diktere, hvordan man skal redigere tekst nu.

Og det ændrer ikke ved, at det er blevet et større arbejde, at samle stumper hist og her til et indlæg, da der bl.a. skal udryddes return og erstattes af shift return.

Men lad os lægge diskussionen ned ... vi bliver ikke enige om det her. Smile

Mvh. Per

__________________

Märklin C- og K-skinner.
Treskinnedrift med eCos & TouchCab.

Udvikler af http://www.jernbanebasen.dk

Like 0 kan lide
Top

Picture

Lars Skjærlund

Rødovre

Webmaster

Indlæg: 4.104

PB  Blog  Hjemmeside

Da' Per. 

PerOlsen skrev:

Lars Skjærlund skrev:
Hvorfor bruger du ikke bare den, du allerede har fundet?

Fordi den ikke kan poste direkte ind på Sporskiftet.

 

Det har jeg da ellers gjort mange gange? Når jeg har haft brug for at rydde op i en større tekst - typisk med overflødig Word-formattering - har jeg slået WYSIWYG fra, taget hele HTML koden og flyttet den over i oXygen via copy/paste, redigeret den så den passer mig i oXygen, og så flyttet den tilbage med copy/paste. Til sldst afslutter man ved at klikke på "Gem". Komplet redigering - helt uden TinyMCE. 

__________________

MVH
Lars

Like 0 kan lide
Top

Picture

PerOlsen

Indlæg: 2.070

PB  Blog

Så prøver jeg her: En liste med enkelte retur lavet i TextEdit: 1 2 3 4 Og så lidt dobbelte retur: 1 2 3 4 Og hvad sker der så, hvis det hele pastes ind med wysiwyg slået fra? Mvh. Per
__________________

Märklin C- og K-skinner.
Treskinnedrift med eCos & TouchCab.

Udvikler af http://www.jernbanebasen.dk

Like 0 kan lide
Top

Picture

PerOlsen

Indlæg: 2.070

PB  Blog

Som ovenstående forsøg viser, så kommer der INGEN returns med fra TextEdit. Det er vel og mærke ikke en HTML-editor, men blot en gammeldags gammel editor som gemmer txt-filer.

Mvh. Per

PS ... der kommer heller ingen returtegn med, hvis man skriver dem direkte med Rich Text slået fra.

__________________

Märklin C- og K-skinner.
Treskinnedrift med eCos & TouchCab.

Udvikler af http://www.jernbanebasen.dk

Like 0 kan lide
Top

Picture

Lars Skjærlund

Rødovre

Webmaster

Indlæg: 4.104

PB  Blog  Hjemmeside

Da' Per.

Nej, jeg beklager - du får mig ikke til at installere en editor som default, der først og fremmest er beregnet til at håndtere primitiv tekst med primitiv formattering. Jeg mente naturligvis, at du skal skrive HTML-koden selv i din teksteditor - det er der nogen, herunder mig selv, der jævnligt foretrækker. (For de undrende: Ved at arbejde med HTML i en primitiv editor kan man f.eks. lave søg og erstat direkte på HTML tags - det kan være en stor fordel, hvis man skal rydde op) 

__________________

MVH
Lars

Like 0 kan lide
Top

Picture

PerOlsen

Indlæg: 2.070

PB  Blog

Helt ok ... du har valgt en editor ... og jeg kan ikke li' den, for den koster mig mere tid, end den gamle gjorde. Så må jeg bare finde en work around, så jeg stadig gider at poste indlæg. Det kan så f.eks. være (som jeg gør nu) at skrive med Rich Text slået fra og så skide på returtegn. Det virker i hvert fald lige så hurtigt som editoren på det gamle Sporskiftet. At det så ser herrens ud, må være et nødvendigt trade off. Der er ingen tvivl om at det nye Sporskiftet har meget mere potentiale end den gamle. Wiki og Blogs er virkeligt fede ... men "kerneproduktet" ... Forum ... det er sgu blevet tungere i mine øjne. "Seneste indlæg" er stort set okay (der mangler hvilket forum nyheden kommer fra) ... men jeg glæder mig til RSS kommer på banen igen." Jeg ER nok en atypisk bruger, så måske er der ikke så mange andre, der er fokuseret på at kunne skimme overskrifter og nyheder, nærlæse enkelte nyheder i dybden og skrive et par hurtige indlæg. Men sådan bruger jeg Sporskiftet (o.lign.). Ofte bruger jeg kun 5-15 min. om dagen på at holde mig orienteret om, hvad der sker herinde ... og det har været tilstrækkeligt tidligere. Så jeg HÅBER at det kommer dertil igen ... for i mellemtiden misser jeg rigtigt mange nyheder herinde. Og skal jeg kæmpe med en editoren, så mister jeg muligheden for at kunne skrive et hurtigt indlæg ind i mellem mit arbejde ... og så når jeg det ikke på andre tidspunkter. Sad Alt mit brok har nok ikke stor betydning for de brugere, som sætter sig med Sporskiftet i længere tid ad gangen for at læse og skrive. Mvh. Per
__________________

Märklin C- og K-skinner.
Treskinnedrift med eCos & TouchCab.

Udvikler af http://www.jernbanebasen.dk

Like 0 kan lide
Top

Picture

Erik 1:87

Softwareingeniør

Odense

Indlæg: 901

PB  Hjemmeside

Hej Lars

Kunne løsningen være at tilføje "Paste as plain text" og "Paste from Word" funktionerne i TinyMCE?

__________________

Hilsen Erik, My 1 2 87.dk

Like 0 kan lide
Top

Picture

Lars Skjærlund

Rødovre

Webmaster

Indlæg: 4.104

PB  Blog  Hjemmeside

Da' Erik. 

Erik 1:87 skrev:
Kunne løsningen være at tilføje "Paste as plain text" og "Paste from Word" funktionerne i TinyMCE?

Ifølge TinyMCEs dokumentation skulle funktionaliteten være bygget direkte ind i den almindelige paste-funktion i de nyere udgaver, men vi kan da fint prøve, om det virker bedre med de nævnte knapper:

Indsæt fra...

Nu er de ihvertfald slået til. 

__________________

MVH
Lars

Like 0 kan lide
Top

Picture

PerOlsen

Indlæg: 2.070

PB  Blog

1234 1 2 3 4 Indsæt fra tekst ser ikke ud til at gøre noget ... men indsæt fra Word fucker IKKE returtegn op, så det er positivt. Til gengæld ser tastaturgenvejene til copy/paste ud til at være røget i processen, så måske er funktionerne inkompatible med den nuværende version af TinyMCE? Mvh. Per 
__________________

Märklin C- og K-skinner.
Treskinnedrift med eCos & TouchCab.

Udvikler af http://www.jernbanebasen.dk

Like 0 kan lide
Top

Picture

PerOlsen

Indlæg: 2.070

PB  Blog

Nå ... det var så kun indtil jeg gemte, så røg hele møget igen. Sad

Mvh. Per

__________________

Märklin C- og K-skinner.
Treskinnedrift med eCos & TouchCab.

Udvikler af http://www.jernbanebasen.dk

Like 0 kan lide
Top

Picture

Lars Skjærlund

Rødovre

Webmaster

Indlæg: 4.104

PB  Blog  Hjemmeside

Da' Per. 

PerOlsen skrev:
Nå ... det var så kun indtil jeg gemte, så røg hele møget igen. Sad

Yeah - nu har jeg også lige leget lidt: Det virker heller ikke med Opera, Firefox vil derimod godt virke - hvis man ændrer en masse security-settings, men når man forsøger at paste får man som default en advarsel, der fortæller, hvorfor det er en dum idé at slå muligheden til.

Den slags bekymringer har Internet Explorer tilsyneladende ikke - her virker det! Selv "Indsæt som tekst" virker præcist som du gerne vil have det. Smile

Så nu skal du bare finde en Internet Explorer til din Mac, så er alt på plads... 

__________________

MVH
Lars

Like 0 kan lide
Top

Picture

Erik 1:87

Softwareingeniør

Odense

Indlæg: 901

PB  Hjemmeside

Lars Skjærlund skrev:

Da' Erik. 

Erik 1:87 skrev:
Kunne løsningen være at tilføje "Paste as plain text" og "Paste from Word" funktionerne i TinyMCE?

Ifølge TinyMCEs dokumentation skulle funktionaliteten være bygget direkte ind i den almindelige paste-funktion i de nyere udgaver

Ja, det er den, og det var også blot et skud i tågen, for at se om vi kunne få Per "med på vognen".

Jeg synes, at valget af TinyMCE er et stort skridt fremefter for den almindelige bruger. Det virker bare. Jeg har ingen problemer på hverken windows eller linux. Opsætningen mht. afsnit og hard-enter er i mine øjne lige efter bogen.

__________________

Hilsen Erik, My 1 2 87.dk

Like 0 kan lide
Top

Picture

kildemoes

Generaldirektør ved DKB

Indlæg: 434

PB  Blog

bl skrev:

Hej Kildemoes!

I din artikel om DBJ har jeg lige indsat et link til din side med tegninger over materiellet. Er det det, dit spørgsmål går på?

Nej det er den genrel beskrivelse af hoverdan man gør, på hjælpe siden, ?? som jeg ikke forstå , hvordan man gør, har alså brug for en brugsanvising til senil-konfus gammel dummies step by step. så jeg selv kan linke til beskrivelser bane,station osv. Nå nu kan jeg se at de er ved at bliv link op. men jeg kun nu godt tænk mig at lære hvordan man gør.
__________________

 

 

Mvh.
S.M. kildemoes
kører Ho Mærklin Digital K- skinner
Min Bane:
http://www.sporskiftet.dk/forum/foto-fra-min-bane                                              http://www.sporskiftet.dk/blogs/kildemoes 

 

DKB Nr. 1 http://www.youtube.com/watch?v=FhE05LtUN6I

DKB nr. 2 Ud at se med DKB http://www.youtube.com/watch?v=M8hheF-0clc

DKB GODS : My 1103 http://www.youtube.com/watch?v=_txhBugQ404

litra S 736 15 - 16 december 2012 ved Kbh. H.  http://www.youtube.com/watch?v=cs5ECgylO9E&feature=youtu.be

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

Lars Skjærlund

Rødovre

Webmaster

Indlæg: 4.104

PB  Blog  Hjemmeside

kildemoes skrev:
... har alså brug for en brugsanvising til senil-konfus gammel dummies step by step
 

Prøv at se på den nye hjælpeside om links. Smile

__________________

MVH
Lars

Like 0 kan lide
Top

Picture

Lars Skjærlund

Rødovre

Webmaster

Indlæg: 4.104

PB  Blog  Hjemmeside

Da' Erik. 

Erik 1:87 skrev:
Ja, det er den, og det var også blot et skud i tågen, for at se om vi kunne få Per "med på vognen".

Da knapperne ikke længere supporteres rigtigt af TinyMCE, ikke hjælper Per, og iøvrigt kun virker i Internet Explorer, har jeg fjernet dem igen, da de til gengæld gav problemer med den almindelige copy/paste funktion. 

Citat:
Jeg synes, at valget af TinyMCE er et stort skridt fremefter for den almindelige bruger. Det virker bare.

Helt enig - den er efterhånden standard så mange steder, at det for mange blot burde være et gensyn med en gammel bekendt. 

__________________

MVH
Lars

Like 0 kan lide
Top

Picture

PerOlsen

Indlæg: 2.070

PB  Blog

Hej Lars

Nu har jeg leget lidt med editoren og nej ... den er stadig for besværlig.

Viskelæderet virker ikke ordentligt. Det fjerner nemlig ikke nok. Prøv at se følgende eksempel. Jeg kopierer en tekst fra dr.dk:

----

Klimaanlæg i tog svigter12. aug. 2011 17.48 Kolding

Det kan blive en varm oplevelse at køre i IC3-tog.

Dansk Jernbaneforbund siger, at der er store problemer med klimaanlæggene i de tog, der kører mellem Sjælland og Jylland.

Det har betydet, at anlæggene er kollapset på stribe, fortæller Ulrik Salmonsen, der er formand for Dansk Jernbaneforbund.

- Man kan altså ikke køre med så mange tog, hvor klimaanlægget ikke virker, siger han.

For koldt og varmt
At det kan være ubehageligt, når klimaanlægget ikke virker, kan Natalie Nedergaard Jakobsen fra Almind tale med om.

- Jeg skulle rejse fra Kolding til København. I den ene ende af toget, der var der så pissekoldt, at man næste ikke kunne være der. Man skulle sidde med jakke på. I den anden ende, der var der hedeslag, så vi kunne slet ikke trække vejret overhovedet, siger hun.

DSB Vedligehold siger, at der er fejl på klimaanlæg i op til 7 af 96 IC3-tog i døgnet. Og det skulle ikke være værre end normalt.

-----

Okay ... den kopierede tekst er nu sat ind uden brug af viskelæder. Herunder følger samme tekst indsat og derefter renset med viskelæder:

----

Klimaanlæg i tog svigter12. aug. 2011 17.48 Kolding

Det kan blive en varm oplevelse at køre i IC3-tog.

Dansk Jernbaneforbund siger, at der er store problemer med klimaanlæggene i de tog, der kører mellem Sjælland og Jylland.

Det har betydet, at anlæggene er kollapset på stribe, fortæller Ulrik Salmonsen, der er formand for Dansk Jernbaneforbund.

- Man kan altså ikke køre med så mange tog, hvor klimaanlægget ikke virker, siger han.

For koldt og varmt
At det kan være ubehageligt, når klimaanlægget ikke virker, kan Natalie Nedergaard Jakobsen fra Almind tale med om.

- Jeg skulle rejse fra Kolding til København. I den ene ende af toget, der var der så pissekoldt, at man næste ikke kunne være der. Man skulle sidde med jakke på. I den anden ende, der var der hedeslag, så vi kunne slet ikke trække vejret overhovedet, siger hun.

DSB Vedligehold siger, at der er fejl på klimaanlæg i op til 7 af 96 IC3-tog i døgnet. Og det skulle ikke være værre end normalt.

----

Viskelæderet renser pænt op ... men overskriften er nu blevet til Sporskiftets overskrift ... og det kan jeg dæleme ikke rense. Altså må jeg slette overskriften og skrive teksten igen.

Resultatet er, at det som i det gamle Sporskiftet tog ca. 5-10 sekunder at kopiere, oprette nyt emne, indsætte og poste - tager en hel del længere tid. Og så får jeg det ikke gjort.

Det er helt i orden, at have en editor med mange funktioner til artikler ... men ikke til debatforum. Sorry ... jeg har ikke tiden til at lave indlæg, hvis jeg skal kæmpe mod formatteringer og avancerede funktioner. Det er af samme årsag, at jeg aldrig skriver i Microsoft Word. Jeg er helt sikker på, at den manglende dynamik, siden Sporskiftets nye version gik i luften, skyldes at det er blevet meget mere tidskrævende at skrive debatindlæg.

Mit forslag er at finde den dummeste text editor og sætte den til forumindlæg og så skal du være velkommen til at bevare TinyMCE til Wiki og Blog. Der sidder man jo og pusler med sine tekster.

Mvh. Per

__________________

Märklin C- og K-skinner.
Treskinnedrift med eCos & TouchCab.

Udvikler af http://www.jernbanebasen.dk

Like 0 kan lide
Top

Picture

PerOlsen

Indlæg: 2.070

PB  Blog

Okay ... så viser det sig, at det man ser i editoren bliver fuldstændigt anderledes, når man trykker på Gem-knappen.

Fuck hvor er det åndsvagt!

Lars ... du må sgu finde noget bedre end TinyMCE ... eller tweake den som WordPress gør, så den virker bare en smule logisk.

Mvh. Per

__________________

Märklin C- og K-skinner.
Treskinnedrift med eCos & TouchCab.

Udvikler af http://www.jernbanebasen.dk

Like 0 kan lide
Top

Picture

Lars Skjærlund

Rødovre

Webmaster

Indlæg: 4.104

PB  Blog  Hjemmeside

Da' Per.

PerOlsen skrev:
Okay ... så viser det sig, at det man ser i editoren bliver fuldstændigt anderledes, når man trykker på Gem-knappen.

TinyMCE skal desværre have sit eget CSS stylesheet, der efterligner den CSS kode, der styrer siderne uden for editoren - og den opgave er jeg bagud med.

Men jeg forstår simpelthen ikke, hvorfor du går så højt op i copy/paste? Er det normalt at bruge copy/paste, når man skal skrive et nyt indlæg? Er det også noget, alle I andre gør? Jeg har da skrevet dette indlæg direkte i TinyMCE - uden at bruge nogen af knapperne, jeg har blot tastet løs i en editor, der i dette tilfælde kunne være hvad som helst.

Hvad er det, du copy/paste'r, når du laver et almindeligt indlæg?

__________________

MVH
Lars

Like 0 kan lide
Top

Picture

PerOlsen

Indlæg: 2.070

PB  Blog

Ofte copy/paste'r jeg url'er eller tekstelementer fra andre hjemmesider. Som f.eks. ovenstående eksempel med en togrelateret nyhed.

Og forresten er det p....irriterende, at Image Picker altid starter med at være foldet ud. Jeg vedhæfter måske billeder hver 20. gang jeg skriver et indlæg, men nu skal jeg scrolle scrolle scrolle ... og faktisk også lige scrolle en bid INDEN i Image picker inden jeg kan scrolle videre ned til Gem-knappen.

Sleak, lean & fast ønskes tilbage, når der skal skrives helt almindelige indlæg.

Dobbelt retur gider jeg ikke beskæftige mig mere med.

Jeg skriver bare som jeg plejer og så må der være dobbelt retur, som TinyMCE vil have det ... jeg kan se, at jeg ikke er den eneste som vælger den udvej. Shift retur er ikke vejen frem for mig.

Forresten er det ekstremt sporadisk, at jeg nu får e-mails, når der er nye kommentarer til tråde jeg kommenterer i. Jeg har krydset af, at jeg som standard skal modtage besked - men noget er fishy. Når jeg er logget ind på Sporskiftet, ser det ikke ud til at jeg får e-mails? Og umiddelbart ser det ud til, at indlæg jeg blot har kommenteret på ikke adviseres ... i hvert fald ikke konsekvent.

Jeg har f.eks. ikke modtaget advisering om det svar du har skrevet i aften. Og jeg har heller ikke modtaget beskeder om nye indlæg i tråden om Tidsformat, hvor jeg har skrevet en kommentar. Og nej ... det ligger ikke i spamfiltret ... det modtager jeg rapporter fra hver 3. time.

Mvh. Per

 

Mvh. Per

__________________

Märklin C- og K-skinner.
Treskinnedrift med eCos & TouchCab.

Udvikler af http://www.jernbanebasen.dk

Like 0 kan lide
Top

Picture

Lars Skjærlund

Rødovre

Webmaster

Indlæg: 4.104

PB  Blog  Hjemmeside

Da' Per.

PerOlsen skrev:
Ofte copy/paste'r jeg url'er eller tekstelementer fra andre hjemmesider. Som f.eks. ovenstående eksempel med en togrelateret nyhed.

Jeg går ud fra, du taler om denne nyhed:

http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2011/08/12/102512.htm

Denne link har jeg lige copy/pastet fra et andet browservindue - helt uden problemer?

Citat:
Og forresten er det p....irriterende, at Image Picker altid starter med at være foldet ud.

Enig - det er også mod Drupals sædvanlige kodestandard, men der skal åbenbart et hack til, for det lader ikke til, at ham, der har skrevet modulet, har tænkt sig at rette det.

Citat:
Forresten er det ekstremt sporadisk, at jeg nu får e-mails, når der er nye kommentarer til tråde jeg kommenterer i. Jeg har krydset af, at jeg som standard skal modtage besked - men noget er fishy. Når jeg er logget ind på Sporskiftet, ser det ikke ud til at jeg får e-mails? Og umiddelbart ser det ud til, at indlæg jeg blot har kommenteret på ikke adviseres ... i hvert fald ikke konsekvent.

Jeg har skiftet en 100 MB switch ud til en GB switch i eftermiddag, og det giver måske problemer: Ihvertfald lader det til, at mailserveren er begyndt at drille med nogle timeouts. Der ligger nogle mails til dig i køen - de skulle forhåbentligt snart komme frem.

__________________

MVH
Lars

Like 0 kan lide
Top

Picture

PerOlsen

Indlæg: 2.070

PB  Blog

Prøv at copy/paste andet end url'en. Tag hele teksten med overskrift.

Når du paster i TinyMCE får du alle forme med, typografi, farve, størrelser osv.

Prøv så at vælge viskelæderet. Så renses alt bortset fra overskriften, som bliver rød, stor og centreret. Det kan ikke nulstilles, men man er nødt til at slette overskriften og skrive den igen. Men når man gemmer, så forsvinder al formattering alligevel. Det vil sige, at der ikke er ret meget idé i en wysiwyg-editor, som alligevel ikke ligner det output, der generes.

Min pointe er, at det tager LÆNGERE tid at skrive i og betjene det nye Sporskiftet end det gamle. Og så er det ligegyldigt, hvad den tekniske forklaring bagved er ... det skræmmer brugere bort. Det nedsætter i hvert fald min produktivitet betragteligt, for den måde jeg før kunne sende en hurtig kommentar eller poste noget interessant tager mindst dobbelt - og snarere tre-fire  gange - så lang tid. Det gamle Sporskiftet var simpelt for brugeren og nok besværligt at holde spamfrit og kørende. Det nye Sporskiftet er smart til Wiki og Blogs, men er blevet meget tungere på kerneproduktet Forum ... og det må vel også være årsagen til de mange nye fora, som er opstået pludseligt.

Mit råd er fortsat ... skræl funktioner væk fra forum og gør det ligeså simpelt og hurtigt at betjene, som det gamle. Wiki og Blog er fine ... og der kan man pusle med sine tekster og bedre acceptere en mere langsommelig redigeringsproces (dog ville jeg undtage kommentarerne og lave dem ligeså simple som i det gamle).

Endnu en ting, som virker bagvendt, er måden at oprette nye indlæg ... i det gamle Sporskiftet skulle man stå i det område, man ville poste i. I det nye starter man med at skulle vælge hvilket område man vil poste i. Det er fint til helt nye indlæg, men ulogisk når man allerede står i et område. Hvis man i drop-down-menuen som default stod til det forum, man aktuelt står i, ville det være mere logisk for brugeren.

phpBB har tydeligvis været mere optaget af slutbrugernes måde at betjene systemet på, end Drupal er. Drupal er jo ifølge dine udsagn til gengæld meget mere elegant at bygge i, da meget mere kan genbruges - og mulighederne er større. Det virker bare tungere i "vores ende".

Og grunden til at jeg bliver ved med at kæmpe i dialog med dig, er at jeg slet ikke har lyst til at blive spredt over 5-6 fora for at læse jernbanenyheder. Wink

Mvh. Per

__________________

Märklin C- og K-skinner.
Treskinnedrift med eCos & TouchCab.

Udvikler af http://www.jernbanebasen.dk

Like 0 kan lide
Top

Picture

PTMadsen

Haderslev

Indlæg: 481

PB

PerOlsen skrev:

Og grunden til at jeg bliver ved med at kæmpe i dialog med dig, er at jeg slet ikke har lyst til at blive spredt over 5-6 fora for at læse jernbanenyheder. Wink

Mvh. Per

Er det så nu man skal tie og samtykke med, Per.

__________________

Venlig hilsen!

Peter Madsen
H0,DCC, Lenz LZV 200 ver.3,8. LH101. Digikeijs. Peco code 75 / Roco Line. http://petermsgarage.blogspot.dk/ 

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.