Picture

nalle34

Indlæg: 1

PB

Analoge signaler på digitalt anlæg

Spørgsmål!!

Hvis jeg har koblet analoge signaler til mit digitale anlæg(marklin H0) vil følgene problem opstå?

Et signal ved udkørsel på stationen står på grøn, toget kører forbi uden problemer, hvis signalet er på rødt og toget kommer fra den anden retning vil toget så ik stoppe på det sted hvor skinnen er isoleret?? Og hvordan kan det afhjælpes!! giver ik et realistisk billede af "normal" togdrift..

Spørgsmål nr 2. Hvordan virker en kontaktskinne og hvordan anvendes de bedst på et digital anlæg..

Som i kan se er jeg lidt grøn i det digitale..

Jeg takker for en rigtig god hjemmeside og dem der hjælper os andre.

__________________

Like 0 kan lide
Top

Picture

frede2300

Software udvikler

Indlæg: 1.129

PB

"nalle34" skrev:
Spørgsmål!!Hvis jeg har koblet analoge signaler til mit digitale anlæg(marklin H0) vil følgene problem opstå?Et signal ved udkørsel på stationen står på grøn, toget kører forbi uden problemer, hvis signalet er på rødt og toget kommer fra den anden retning vil toget så ik stoppe på det sted hvor skinnen er isoleret?? Og hvordan kan det afhjælpes!! giver ik et realistisk billede af "normal" togdrift..
Oki, stop en halv ;)Har du rent faktisk sat noget op og forbundet det? Kan du i så fald ikke lige skrive præcist hvilket udstyr det er og hvordan det er forbundet. Gerne varenummer og det hele.Man kan jo generelt sige at der er flere måder at få lokomotivet til at standse på ved signalet. 1: Afbryde strømmen når signalet viser "stop". Virker ikke så godt med digital, da lys, lyd mm stopper. Og jo, lok stopper i begge retninger.2: En digital løsning (men det er så ikke det vi er ude i her).
"nalle34" skrev:
Spørgsmål nr 2. Hvordan virker en kontaktskinne og hvordan anvendes de bedst på et digital anlæg..Som i kan se er jeg lidt grøn i det digitale..Jeg takker for en rigtig god hjemmeside og dem der hjælper os andre.

Ingen problemer her. Vi er her for at svare på alle slags spørgsmål Wink

En kontaktskinne kan virke på flere måder. Hvis du kører 3-skinne vil det typisk være en lille vippearm som bliver aktiveret af slæbeskoen. Der er så ikke elektrisk kontakt til loks og skinner. Virker som en helt almindelig kontakt.

Hvordan anvendes dette i et digitalt anlæg?

Der er mange bud. En lampe lyser, din controller melder et spor optaget, ved PC styring kan softwaren træffe forskællige valg baseret på hvor der er optaget (eks. finde et ledigt spor til et tog og stille passende togvej).

Også uden at digitalisere kan man anvende en kontakt til f.eks. at indkoble strømmen i dit stopafsnit således at et tog som passerer signalet bagfra kan køre igennem.

__________________

H0m med GT-Position ... og jeg skal nok komme med en status på byggeriet snart..

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.