Picture

Skaarup

Indlæg: 50

PB

AFtrækning af maling på gammel modelbil

Jeg har en gammel matchbox lign. bil som jeg godt kunne tænke mig at modificere til jernbanen. Men hvordan får jeg malingen af?

Glem alt om sandblæsning - det er en sink støbt model!! Den vil forsvinde...

På forhånd tak - Jens

Like 0 kan lide
Top

Picture

tybalt

It-projektleder

Holbæk

Indlæg: 999

PB  Hjemmeside

"Skaarup" skrev:
Jeg har en gammel matchbox lign. bil som jeg godt kunne tænke mig at modificere til jernbanen. Men hvordan får jeg malingen af? Glem alt om sandblæsning - det er en sink støbt model!! Den vil forsvinde... På forhånd tak - Jens

Hej

Hvis den kan skilles ad så du kan fjerne vinduer og evt. hjul så du kun har metaldele tilbage så kan du komme den i cellulosefortynder et døgns tid. Det der ikke er faldet af af sig selv kan fjernes med en stiv børste.

Jeg har ofte brugt metoden og den kan også anvendes på resin.

__________________

Med venlig hilsen
Henk

http://www.privatbanen.dk/
- H0, 2-skinne -

Like 0 kan lide
Top

Picture

Mads H

Studerende på HTX Thisted

Indlæg: 662

PB  Hjemmeside

Det gjorde jeg ogsåmed en bil.... den var bare lavet af plastick, så nukan den ikke bruges til andet end et vrag, på søens bund^^

__________________

Mads H
http://www.hrhenriksen.dk http://www.njmk.dk
Det der er værd at køre med får lov
Märklin C - Styret med mobilestaion 1

Like 0 kan lide
Top

Picture

Litra ME

Indlæg: 372

PB

Almindelig bremsevæske (og det behøver ikke engang være DOT 4 ) æder maling nemt så dup det på med en vatpind og vent et halvt døgn, jeg har ikke testet det på plastik men virker fint på metal

Vh Claus

__________________

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

cbt

Indlæg: 1.151

PB

Almindeligt ovnrens fungerer ifølge klubbens kasserer fint til fjernelse af maling på lokomotivoverdele (bl.a. på LIMA MZ-overdele). Ovnrensen smøres på, og overdelen lægges i en tætslukkende plasticbøtte, så ovnrensen ikke tørrer ind. Henstår i et par dage og vaskes derefter af i håndvarmt vand tilsat opvaskemiddel (så vidt jeg husker).

Jeg bruger selv flydende brun sæbe til at fjerne maling fra gamle møbler med. Sæben smøres på (ufortyndet) og tildækkes derefter med husholdningsfilm (ikke husholdningsfilm til mikroovn - det er perforeret) eller - hvilket er billigere - med afdækningsplastik. Henstår tildækket i et par dage og vaskes derefter af med lunkent til håndvarmt vand, mens det skrubbes med en stiv børste (ved lokomotivoverdele kunne en aflagt tandbørste sikkert gøre stor nytte).

Lokomotivoverdele tager sandsynligvis ikke skade af brun sæbe, men det kan hænderne til gengæld godt, da brun sæbe alligevel er skrappe sager, selvom det er et af de mest miljøvenlige "opløsningsmidler", der findes. Så brug gummihandsker eller lignende.

__________________

Med futlig hilsen
Carsten B. Thomsen

Fremo-medlem, H0 2-skinne, digital, dansk (incl. udenlandsk materiel, der kører/har kørt i Danmark), alle epoker - dog primært IV og V.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Skaarup

Indlæg: 50

PB

Takker for info. Jeg vil gå videre med at prøve. Tak.

Like 0 kan lide
Top

Picture

MY1146

Studerende

Indlæg: 56

PB

Hej,

Jeg har flere gange med fint resultat anvendt brunsæbe, smurt bilen ind i det, viklet den ind i celofan, så det er tæt og ladet det ligge et par dage og derefter vaske sæben af i varmt vand, så tager du lakken med også.

__________________

MVH.
Kristian Koldsøe

Like 0 kan lide
Top

Picture

legtorama

Indlæg: 72

PB  Hjemmeside

Jeg har været hele møllen igennem med alle de ovennævnte forslag. Enkelte af nine Corgi-biler har prøvet både bremsevædske, brun sæbe og meget andet - og malingen sad stadig på.
På et tidspunkt sandblæste jeg mange af bilerne, men dette er tidskrævende og kræver i øvrigt en sandblæsekabine.
I dag bruger jeg malingfjerneren Nitro Mors købt hos Flügger. Nu stryger malingen af efter få minutter.

__________________

Niels

Like 0 kan lide
Top

Picture

R 963

arbejdsløs

Slagelse

Indlæg: 189

PB

Hej Jens

Hvis din bil er lavet af plastik, så har jeg hørt fra en i den klub som jeg er medlem af. At bremsevæske er et effektivt middel at ligge det ned i et par døgn, men man skal holde lidt øje med det.

Jeg har ganske vist ikke selv prøvet det endu, men regner med at gøre et forsøg en dag med nogle Ma lyntogs mellem vogne.

 

__________________

Mvh. R 963

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

legtorama

Indlæg: 72

PB  Hjemmeside

Her er et billede, der viser tre zinkstøbte Corgi Chevrolet overdele. De har alle tre ligget i det samme bremsevæske. Som det ses med forskelligt resultat. Dette blot for at vise, at ikke alle typer lak kan aftages med bremsevæske. Den længst til venstre er næsten al malingen forsvundet, mens der på den længst til højre stort set ikke er sket nogen forandring.

Bel Air 1959

__________________

Niels

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.