Picture

Futkarl

Indlæg: 21

PB

Aalborgbanernes "cerise fonce" farve

Banerne i Aalborg brugte som bekendt en mørk rød farve (kirsebærrød) også kaldet "cerise fonce" til motorlokomotiver, skinnebusser etc.

Er der nogen der ved, hvilket RAL nummer denne farve har?

Med venlig hilsen

Futkarl

Like 0 kan lide
Top

Picture

Skovsøekspressen

Jernbaner i den "gyldne" epoke III er sagen

Indlæg: 2.874

PB  Blog

Jeg ved ikke om følgende er en hjælp, men det er da forsøget værd.

I Lokomotivet nr. 80 er der en artikel med om Marcipanbrød, herunder FFJ M 1216 og AHJ ML 5206. Der er vist diverse farveplancher, men desværre uden RAL-nr. Det står nævnt at Marcipanbrødene blev levet i Aaborgbanernes karakteristiske farve cerise foncé.

Bemalingen som 153-rød og striben som 33-sort (oprindelig 149-grøn). Striben blev efterhånden mere og mere sort. Taget var sølvgrå naturligvis.

Og det er selvfølgelig i Humbrol, som er Lokomotivets foretrukne.

Om 153´eren stadig kan fås, er jeg dog ikke klar over. Men hvis den stadig findes, så er jeg sikker på at På Sporet har den, eftersom han fører Humbrols sortiment.

Mvh

Claus

__________________

Dansk epoke III (Statsbane med færgehavn), 1956-1966. H0, K-skinner, digitalt med en Ecos II.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Svend

Ballerup

Indlæg: 1.320

PB

At spørge efter RAL-farvekoden (-nummeret) er reelt nok, men sagen er bare den, at jernbaneværkstederne dengang ikke benyttede disse koder, når man bestilte maling hos farvehandleren eller fabrikken

Problematikken er den samme, når man diskuterer den designrøde farve hos DSB, hvor nogle hævder at det er RAL 3002 og andre at det er RAL 3003. RAL 3003 virker alt for mørk i model, selvom det var den der blev anvendt i 1:1 til sidst (efter man gik bort fra den oprindelige designrøde, som havde problemer med pigmenteringen).

Med andre ord:

Man skal finde en nuance som efter ens egen opfattelse - set i kunstlys - stemmer overens med originalen. De fleste vil her gå ud fra farvefotos .... som også kan snyde. Et vi så tilbage ved Humbrol nr 153 som den, der kommer tættest på?

__________________

Svend

Like 0 kan lide
Top

Picture

Ty2 406

Frederikssund

Indlæg: 130

PB

Hej.

Testors (Modelmaster) har en Kirsebærrød der kan bruges, farven er højglans. Hvis modellen først grundmales med sort, og derefter med kirsebærrød, for til sidst at få engang satin eller mat lak. Så får modellen, en farve der passer rigtig godt til Aalborg Privatbaners motorlokomotiver.

For at drysse noget malurt i bæret, så mener jeg at Testors farver er udgået. Men det er muligt at nogle forhandlere stadig har et restlager.

__________________

Venlig Hilsen.

Peter Wiese.

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.