Picture

Erik 1:87

Softwareingeniør

Odense

Indlæg: 901

PB  Hjemmeside

Øksendrup og Svendborg-Nyborg banen

I tråden Hvilken station er den kønneste i landet skrev Skovsøekspressen:

Citat:
Ellers vil jeg også sige Øksendrup på den nedlagte Svendborg-Nyborg bane. Det er næsten som om at banen går der stadigvæk (det er godt nok nogen år siden jeg har været forbi der sidst).

Øksendrup? Hmm ... den kendte jeg ikke og søgte.

Fandt bl.a.:

http://www.sitecenter.dk/erik-vpedersen/prve/

http://www.kvindebjerg.dk/Svendborgbanen.php

I dag kunne jeg så ikke modstå fristelsen for at se stationen selv og tog en udflugt dertil. Stationen er nu en privat bolig, så desværre fik jeg kun nedenstående ene billede fra offentlig vej. Synes egentlig det blev okay, når man tænker på det dårlige vejr og forholdene. Stationen har mistet sin ene tagpynt, som er karakteristisk for banens stationer. Det er en harmonisk bygning, det må man sige. Stationen er helt omsluttet af skov, og selvom man kan fornemme de nordfra kommende spor i terrænet, så har jeg svært ved at forestille mig denne bygning som aktiv station i disse omgivelser.

Man kan vel næsten kalde Øksendrup Station for et typehus Smile, da det ser ud til at både Frørup og Rygaard (Langaa) er magen til. Alle tre er iflg: http://da.wikipedia.org/wiki/Svendborg-Nyborg_Banen private boliger i dag.

Her til aften faldt jeg så lige over denne fotoartikel af Mathias Dyhr, som jeg havde overset i første omgang: "Hvad er der tilbage af SNB?" Den er opdateret med billeder så sent som i jan 2009: http://www.kvindebjerg.dk/snb-rest-menu.php - og hold da op! Så kan jeg godt ta' hjem og lægge mig. (Men det var nu alligevel sjovt selv at se den omtalte station Laughing out loud)

Tænk hvis man selv havde oplevet den æra!

Oksendrup_20022009

__________________

Hilsen Erik, My 1 2 87.dk

Like 0 kan lide
Top