Nye knapper

Det er lykkedes at finde noget tid til at vedligeholde Sporskiftet, og som den faste bruger nok har bemærket, er der i den sidste tid sket en del små ændringer af ikke mindst knapper. Der er kommet ikoner på de forskellige valgmuligheder under hvert indlæg - og nu er der også kommet en masse nye ikoner øverst til venstre på de fleste sider.

For at starte med det sidste først: De mange ikoner i øverste venstre hjørne giver en masse muligheder, der alle handler om siden som helhed. Man får somme tider information om siden, og man kan dele og få opdateringsinformation på forskellige måder. Man vil sjældent se alle ikoner på een gang, men en fuld ikonbjælke ser i øjeblikket således ud:

 Billede

  • Den første ikon er kun til information: Den fortæller, at tråden er låst for nye indlæg.
  • Den næste ikon henviser til Sporskiftets underretningssystem: I dette tilfælde en klokke med et lille grønt plus i bunden. Det betyder, at man ikke får besked, når der kommer opdateringer til tråden. Klikker man på klokken, får man mulighed for at abonnere på en email, hver gang der sker ændringer i tråden. Har klokken derimod et rødt minus i bunden, har man allerede et abonnement og kan slette det ved at klikke på klokken.
  • Tredie ikon viser, at siden har et RSS feed, som man kan kommer frem til ved at klikke på ikonet.
  • Resten af ikonerne giver mulighed for at dele siden på forskellige social netværk. Ikonerne kommer fra systemet addthis.com og dækker mange hundrede forskellige netværk; listen vil variere efter ens individuelle brug, men kan konfigureres ved at klikke på det røde plus i højre side.

Bruger man de sidste muligheder, vil man give information videre til AddThis, der i næste omgang vil bruge disse informationer til at skræddersy reklamer på forskellige sociale netværk. Dog ikke her på Sporskiftet, hvor reklamerne er styret af Google, der har deres eget system. Man kan læse mere om AddThis ved at klikke på det røde plus og vælge "Privatlivets fred" forneden - så får man meget mere at vide. Kan man ikke lide at blive kikket i kortene, skal man blot lade være at bruge knapperne - så gør de ikke nogen skade.

I nederste højre hjørne under hvert indlæg findes de mere normale links:

Billede

Her kan man se "like" knappen i en lettere forandret udgave: Forskellen på denne og knapperne i øverste venstre hjørne er, at denne funktion er intern på Sporskiftet, og at man her stemmer på de enkelte indlæg, ikke hele tråden.

Like 5 kan lide
Top

Picture

jhcn

IT & AV vejleder, C. la Cours Skole

Lystrup

Indlæg: 747

PB

Tak - mange tak! - for at du gider at arbejde for alle os andre der bare må have det daglige fix herinde... Smile

Henrik

__________________

Kører AC, mest epoke IV-V, helst dansk + lidt tysk.

Medlem af Slæbeskoen. Bygger moduler til treskinnedrift med Märklins C-skinner

Like 1 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.