Ny mail-opsætning

Som mange af jer vil vide, flyttede Sporskiftet til ny server og ny Internet-udbyder i foråret. Det har betydet, at tingene er begyndt at køre hurtigt, og det har også betydet, at vi er sluppet af med de evindelige udfald, der var på den gamle, elendige TDC-forbindelse.

Hele serveropsætningen blev flyttet, og der er intet tilbage på den gamle adresse; det betyder, at også mailserveren er flyttet, og det har vist sig at give problemer. Sporskiftet kører nu på en Internet-forbindelse hos Dansk Kabel-TV, hvor der er 40 MB til såvel up- som download; men det er ikke en erhvervsforbindelse, så der er mange af de services, der normalt følger med en erhvervsforbindelse, man ikke kan få på denne forbindelse. En af begrænsningerne er noget, der hedder Reverse Lookup: Det er en standard serviceydelse, når man har en erhvervsforbindelse, mens der normalt ikke er nogen udbydere af privatforbindelser, der tilbyder dette.

Reverse Lookup bruges af nogle mailudbydere som en form for antispam-filter. Det er gået af mode de fleste steder, men enkelte gammeldags, konservative udbydere hænger stadig fast - og her kan det nok ikke undre, at man finder TDC. Mere præcist har (næsten) alting fungeret problemfrit siden flytningen af Sporskiftet - men det har vist sig, at brugere, der har en mailkonto hos TDC, ikke har kunnet modtage mails fra Sporskiftet. Google vil gerne modtage mails fra Sporskiftet, Microsoft (Hotmail) vil gerne modtage mails fra Sporskiftet - alle vil gerne modtage mails fra Sporskiftet - blot ikke dem, der har en mailkonto hos TDC. Man kan så altid diskutere, hvem der har et problem - i lang tid har Sporskiftet ment, at man måtte klage til TDC, hvis man ikke kunne modtage mails fra Sporskiftet.

Men den gamle Webmaster er ved at være træt af at modtage henvendelser fra brugere, der ikke kan forstå, at de ikke modtager mails fra Sporskiftet; det har ikke mindst vist sig at være et problem med nye brugere, der ikke får den nødvendige mail for at kunne logge ind første gang. I princippet bør disse brugere klage til TDC, for det er TDC, der spærrer modtagelsen af mails fra Sporskiftet - men siden klagerne er begyndt at tårne sig op, er mail-håndteringen på Sporskiftet blevet ændret, og det lader nu til, at også TDC vil modtage mails fra Sporskiftet. Det mangler bare, kunne man fristes til at sige, for mails bliver afsendt via Dansk Kabel-TV, der tilfældigvis ejes af - netop - TDC...

(Her kan Webmaster sukke over, hvor svært det er at blive helt TDC-fri i dagens Danmark).

Så for de mange, der har haft problemer med mails fra Sporskiftet: Prøv igen. Er du blandt de mange nyoprettede brugere, der ikke har modtaget den normale velkomst-mail fra Sporskiftet, kan du bruge funktionen for glemt password og få tilsendt en ny mail.

Like 1 kan lide
Top

Picture

condor-9

Odense C

Indlæg: 281

PB

Super.

Hvordan ser det så ud med formateringen af de mails der bliver sendt ud? Det kræver lidt mere indgående kendskab til HTML programmering at læse de mails man modtager.. Smile

Billede

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.