Kraftcentalen til Ubby papirfabrik i sit rette element

Nu er der efter messen endelig blevet bygget videre på kraftcentralen til Ubby Papirfabrik. Den nye bygning er bygget efter samme opskrift som den første og vil derfor ikke blive beskrevet i dette indlæg

Billede

Som det ses er der nu limet nedløbsrør og beton strimler på bygningen. Nedløbsrørene er levet af polystyren rør med en diameter på 2 milimeter, røret males og knækkes blødt for at passe til tagrendens placering. Nedløbsrøret limes på bygningen med en klæbrig lim, al anden lim vil lave pletter på murstenspapiret. En fordel ved nedløbsrørets placering er, at det dækker over eventuelle åbninger i hjørnet. Betonen er sandstensfarvet papir skæret i 1 cm brede strimler og limet på murstenspapiret med papirlim.

Billede

Transpotøren fra kulgruben til kraftcentralen er lavet af to pofiler, en kvadratisk på 1 x 1 centimeter og et halvrør limet på som tag. Det hele er beklædt med malertape for at give indtryk af plader der er sat sammen. Som det ses på billederne skal transpotbåndet males i en anden farve.

Billede

De to bygninger fra oven. Tagrygningen er meget enkelt lavet med malertape, der selvfølgelig males i samme farve som resten af taget.

Nu skal bygningerne patineres og kaolinpakhuset bygges derefter skal hele området belægges med sand eller asfalt, så resten af træpladen forsvinder.Det var alt fra Ubby havn i denne omgang.

Med venlig hilsen

Frank

 

 

 

__________________

Ubby Havn november 1965, DCC, Roco Multimaus, Peco code 75, Kadee koblinger.

Like 0 kan lide
Top