Lys i Heljan ADNSe styrevogn. Takl for hjælpen .

BilledeBilledeSmile For kort tid siden bad jeg om råd mht decodervalg, da jeg ville indbygge lys i fronten på min Heljan ADNSe styrevogn.  Jeg fulgte rådet og anskaffede en Lokpilot Fx 4.0. Jeg har ikke før indbygget en decoder, men det var uhyre let.

Selve ombygningen skete som beskrevet på Digitaltog.dk. Byggevejledningen er virkelig god. Åbenbart kan man ikke -   som også nævnt i beggevejledningen  - få hvide lysdioder på 1.8 mm (men røde). Det var nemt nok at slibe 3 mm lydioder ned til 1.8-2.0 mm (jeg fik dog ødelagt en). Men vigtigt er det, at male lysdioderne sorte over det hele - undtagen selve "lygteglasset, eller kommer lyset ud i plasticén. I førerrummet lyser det ruderne op, så der er fuldt lys i førerummet. I fronten spreder lyset sig ud i "vognvæggen" . og det ser ikke godt ud.    Decoderens sorte og røde ledning gik til strømoptag fra akslerne. Den hvide ledning går til det korte ben på dioderene med hvidt lys (MED MODSTAND IMELLEM !!). Tilsvarende (med indskudt modstand) går den gule ledning til det korte ben på de røde lydioder. Decoderens blå ledning går til det lange ben på lysdioderne.

Materialeudgiften var 33 kr til lysdioder og modstande og 185 kr til decoder; i alt 218 kr. Ren foræring, når man ser resultatet på anlægget. Det tager lidt tid at udføre arbejdet, men det er lærerigt   ---- og det er jo en hobby. Det er virkelig en oplevelse at se vognen forrest i et tog med fuldt blus på alle tre lanterner.

Jeg har forsøgt at indsætte tp billeder af min vogn, ét med rødt lys tændt og ét med de tre hvide lys tændt  - Håber, det er lykkedes ??? (Master og køretråde er også af eget fabriksat).

Venlig hilsen

"Stygge"  

Like 0 kan lide
Top

Picture

NorthernWindRR

København Ø

Indlæg: 208

PB

Vend lige billederne så de vender rigtigt, jeg r lige faldet ned fra bordet. Smile

__________________

Modeljernbane, r en helvedes masse arbejde som skal udliciteres. Smile

Like 0 kan lide
Top

Picture

jan mx

Indlæg: 91

PB

Hej Stygge 

Du skriver at du ikke kunne få hvide lys dioder. Der kan jeg så oplyse at de kan fås hos niceled.dk vare nr. 00001.

Mvh

Jan

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.