Opgradering af lokomotiv til digital

Som nævnt i et tidligere indlæg fik jeg købt mit startsæt med analog styring og analogt lokomotiv, men jeg overvejer at opgradere til digital drift.

Men indtil videre har jeg ikke fået gjort noget videre ved sagen, men det sker inden længe. Inspireret af det seneste Märklin katalog hvor de bl.a. viser nogle nye dekoder og opgraderingskit, gav jeg mig i kast med først en forespørgsel til Trix kundeservice om de kunne oplyse mig om de nødvendige dele, siden en søgning efter reservedele.

Her fandt jeg så frem til, at det lokomotiv som findes i startsættet også findes som "løs" model, og dernæst fandt jeg en reservedelsliste med alle de forskellige dele, inkl. dekoderen som har nr. E153733. Den pågældende dekoder er måske nok lidt primitiv, men den er billig (246 kr.), har de funktioner jeg har behov for og kan nemt monteres vha. de beslag som sidder i lokomotivet.

Så nu regner jeg med, at jeg inden længe bestiller ovenstående dekoder hos min forhandler, og denne har tidligere meldt ud at jeg bare angiver artikelnummer på det jeg skal bruge, så bestiller han det hjem og jeg giver kun den pris som Märklin viser i deres shop.

__________________

Interesserer mig generelt mest for jernbanerne øst for Storebælt, navnlig på Syd-Sjælland og og Lolland-Falster.

Trix startsæt, suppleret med udvidelse af antal skinner og en MS2 til styring.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Marklin4me

Indlæg: 552

PB  Blog

mr-data skrev:

Som nævnt i et tidligere indlæg fik jeg købt mit startsæt med analog styring og analogt lokomotiv, men jeg overvejer at opgradere til digital drift.

Men indtil videre har jeg ikke fået gjort noget videre ved sagen, men det sker inden længe. Inspireret af det seneste Märklin katalog hvor de bl.a. viser nogle nye dekoder og opgraderingskit, gav jeg mig i kast med først en forespørgsel til Trix kundeservice om de kunne oplyse mig om de nødvendige dele, siden en søgning efter reservedele.

Her fandt jeg så frem til, at det lokomotiv som findes i startsættet også findes som "løs" model, og dernæst fandt jeg en reservedelsliste med alle de forskellige dele, inkl. dekoderen som har nr. E153733. Den pågældende dekoder er måske nok lidt primitiv, men den er billig (246 kr.), har de funktioner jeg har behov for og kan nemt monteres vha. de beslag som sidder i lokomotivet.

Så nu regner jeg med, at jeg inden længe bestiller ovenstående dekoder hos min forhandler, og denne har tidligere meldt ud at jeg bare angiver artikelnummer på det jeg skal bruge, så bestiller han det hjem og jeg giver kun den pris som Märklin viser i deres shop.

Hejsa, 

Nu mener jeg at kunne læse mig frem til at det var en Trix-model. Hvilket ikke helt er mit område. Det er Märklin til gengæld. Jeg vil anbefale dig at gå en tur på Hobbymessen i Valbyhallen i den kommende weekend. her er klubber, forhandlere og arbejdende værksteder, hvor du kan hente inspiration. 

Kom derind find et tilbud på din dekoder, som jeg tror du kan finde billigere Smile Få en snak med dem på standene - de vil helt sikkert hjælpe dig.

 

__________________

Stor modelbane hilsen

Ulrik R. Thomsen


Märklin Digital

medlem af MIST-ZEALAND og MJK Nordbanen

 www.marklinfan.dk 

Like 0 kan lide
Top

Picture

mr-data

Indlæg: 805

PB  Blog

Marklin4me skrev:

mr-data skrev:

Som nævnt i et tidligere indlæg fik jeg købt mit startsæt med analog styring og analogt lokomotiv, men jeg overvejer at opgradere til digital drift.

Men indtil videre har jeg ikke fået gjort noget videre ved sagen, men det sker inden længe. Inspireret af det seneste Märklin katalog hvor de bl.a. viser nogle nye dekoder og opgraderingskit, gav jeg mig i kast med først en forespørgsel til Trix kundeservice om de kunne oplyse mig om de nødvendige dele, siden en søgning efter reservedele.

Her fandt jeg så frem til, at det lokomotiv som findes i startsættet også findes som "løs" model, og dernæst fandt jeg en reservedelsliste med alle de forskellige dele, inkl. dekoderen som har nr. E153733. Den pågældende dekoder er måske nok lidt primitiv, men den er billig (246 kr.), har de funktioner jeg har behov for og kan nemt monteres vha. de beslag som sidder i lokomotivet.

Så nu regner jeg med, at jeg inden længe bestiller ovenstående dekoder hos min forhandler, og denne har tidligere meldt ud at jeg bare angiver artikelnummer på det jeg skal bruge, så bestiller han det hjem og jeg giver kun den pris som Märklin viser i deres shop.

Hejsa, 

Nu mener jeg at kunne læse mig frem til at det var en Trix-model. Hvilket ikke helt er mit område. Det er Märklin til gengæld. Jeg vil anbefale dig at gå en tur på Hobbymessen i Valbyhallen i den kommende weekend. her er klubber, forhandlere og arbejdende værksteder, hvor du kan hente inspiration. 

Kom derind find et tilbud på din dekoder, som jeg tror du kan finde billigere Smile Få en snak med dem på standene - de vil helt sikkert hjælpe dig.

 

 

Det er ganske rigtigt en Trix model, men hvis jeg tager overdelen af kan jeg tydeligt se at ledningsfarver er udført efter Märklins standard, ikke DCC.

Desuden kan man se i deres kataloger, at den primære forskel på Trix og Märklin i H0 er, udover artikel nummer, aksler (isoleret/u-isoleret), hjul og strømoptag. Og som bekendt er Trixs C-spor næsten identisk med Märklins, forskellene er skinnehøjde (2,1 mm hhv 2,3 mm), centerlederen, og farven på ballasten.

 

Men det kunne da godt være at jeg en tur til den messe, bare en pokkers lang tur.

 

__________________

Interesserer mig generelt mest for jernbanerne øst for Storebælt, navnlig på Syd-Sjælland og og Lolland-Falster.

Trix startsæt, suppleret med udvidelse af antal skinner og en MS2 til styring.

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.