Grunden bliver lagt

Som nævnt i min tidligere blog post bliver mit anlæg 180x42cm baseret på den konstruktion Jenny Kirk bruger til Grove Street Yard.

Min lokale træ-pusher savede noget 4mm krydsfiner ud, og så er det ellers bare med at lime:

Billede

Det tager sin tid når man ikke har så mange skruetvinger - 30-60 minutter for hver gang der limes. Men efter en hel del aftenener kom jeg frem til dette:

Billede

Så limes pladen på - og heldigvis har jeg en del gamle bøger. Havde jeg værer noget yngre var det nok blevet et problem - det virker nok ikke så effektivt at smide en Kindle ovenpå.

Billede

De jeg startede var det egentlig planen at placere sporerne direkte på krydsfineren. Jeg havde overvejet kork, men har fundet delte meninger om hvorvidt det er en effektiv støjdæmper i spor N. Efter konstruktionen startede har jeg dog besluttet at der skal være vand eller andet sted, og så må "keep it simple" vente til en anden gang. Så der er brug for et eller andet der kan løfte spor og landskab over overfladen på søen/vandløbet eller hvad det nu bliver. Jeg har derfor købt noget leminat gulv underlag. Så vidt jeg kunne google mig til er det et materiale andre i Holland har haft held af.

Havde jeg tænkt mig om fra starten ville jeg nok have ændret mit baseboard så pladen bliver sænket lidt ned - så siderne når op til toppen af underlaget - og evt over af sporet. Så kan anlæget vendes helt på hovedet i længere tid, så det ville være lettere at arbejde med. Nå, jeg ryger nok ind i størrer problemer der skal løses inden jeg bliver færdig.

Man kan jo ikke lige dy sig, så her er der smidt lidt skinner på - løst efter skyggebanegårdens nuværende design.

Billede

Så regnede jeg egentlig med at den ged var barberet.

Men jeg har nu lukket "hullerne" imellem tværstiverne i bunden af anlæget:

Billede

Ud over at det kommer til at se en anelse bedre ud hvis jeg ender med at hænge anlæget op på vægen, giver det også et par andre fordele. Jeg kan installere DCC dekodere og andet elektronik på bagsiden af lågerne. Det sikre at de ikke kommer i vejen for sporskifte motorer, træer og hvad jeg nu ellers sender igennem ovenfra. Det giver også let adgang til bagsiden af planen sporerne ligger på i tilfælde af at jeg bliver nød til at installere flere stivere eller lignende hvis pladen ikke forbliver helt jævn. Bliver jeg doven bruger jeg en 3mm metal skrue med møtrik til at fastgøre dekoderne, men ellers bliver det samme plan med at lime 4mm lister på og så skrue elektronikken fast så der ikke er synlige skruer under anlæget.

Her er en af lågerne åbnet:
Billede

Jeg var gået i gang med hængsler - men så blev jeg doven og bruger magneter i begge sider. Magneterne kan holde 4kg hver, men naturligvis kan et skævt træk let åbne dem. Så hvis der bliver problemer sætter jeg 4 eller måske 6 magneter per låge..

Nu er anlæget på hovedet jo en tidsbegrænset luksus, så normalt bliver det nok med anlæget på siden at man for adgang:

Billede

Den hænger lidt løst så jeg er ret sikker på at jeg kommer til at fortyde min dovenskab med at droppe hængslerne senere... men det må jeg tage til den tid.

Det var kun to låger der åbnede da anlæget blev lagt korrekt:

Billede

I begge tilfælde var det bare en magnet der skulle justeres lidt. Indtil nu åbner jeg dem med en skruetrækker, men evt skal der laves håndtag på en eller anden måde. F.eks. ved at save et hjørne af så man kan få fat i pladen.

__________________

mvh
Lars M

Er så småt ved at begynde at pille i skala n, epoke III, DB.

Like 1 kan lide
Top

Picture

modeljernbane

smed

Indlæg: 353

PB

 Det se flot ud det du har lavet. Er du ikke bange for at du får lavet reconans kasser ved at lukke dem helt i bunden, nærmest som et violin, jeg vil men at det forstærker lyden meget.

Mvh Kurt

Like 0 kan lide
Top

Picture

lmoelleb

Doorwerth Netherlands

Indlæg: 90

PB  Blog

Umiddelbart kan jeg ikke hører den store forskel når jeg banker eller skraber på pladen med lågerne henholdsvist åbne eller lukkede. Men hvis der er stor forskel når jeg først for får tog til at køre ryger lågerne af igen og elektronikken bliver fastgjort på en anden måde.

Generelt set er det nok ikke det mest lydløse design med den tynde krydsfiner, så det er nok meget godt jeg får det lydisolerende lag under skinnerne.

 

__________________

mvh
Lars M

Er så småt ved at begynde at pille i skala n, epoke III, DB.

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.