Loftbanen afgår en stille død.

Jeg er efter længere tids overvejelser nået frem til, at Loftbanen som I kender den dør. Jeg har ikke bygget på den i meget lang tid, og ryggen fortæller mig at jeg heller ikke kommer til det. Hvad så? vil nogen måske spørge! Andre er ligeglade...

På nuværende tidspunkt hælder jeg mest til at bygge moduler. Jeg er ikke gået igang, men overvejelserne koger i mit hoved. Den store udfordring i moduler, for mit vedkommende er den forholdsvis begrænsede plads der er på et modul. Men så må man jo lave rene landskabsmoduler, for at skabe dybde. Skal man bygge en standard? Det vil jo så være 3-modul for mit vekommende. Eller skal man lave sit eget system? Jeg kan jo godt se det sjove i at kunne koble det sammen med andres baner, men kommer det til at ske? Det er ikke let, men mon ikke jeg finder på noget på sigt... Input til mine overvejelser er mere end velkomne, da jeg virkelig er i tvivl.

Indtil videre bygger jeg på min færge, som under alle omstændigheder aldrig havde fundet vej til loftet. Den vil nok få et modul at bo på, og så kunne man jo passende bygge videre derfra. Loftbanen vil løbende bliver pillet fra hinanden, efterhånden som jeg skal bruge nogle stumper fra den.

Tak for alle der har kigget med og kommenteret.

Æret være Loftbanens minde :~ 

Billede

Herr. Schmidts arbejdsfolk får sig en gravøl oven på den dystre melding.

__________________

Hilsen Morten

Besøg min blog på: http://www.sporskiftet.dk/blogs/klarsyn og læs mere om mit anlæg.
M og C-skinner på loftbane, ECoS 50000, 2 Mobilstationer og 5 Delta boostere. Primært DSB materiel Epoke III - IV.

Like 0 kan lide
Top

Picture

HNE3003

sælger

Indlæg: 448

PB  Hjemmeside

Det var sgu da en trist besked.... øvøv, men tak for det vi fik set.... ☺ 

__________________

WWW.ets.acnshop.eu

DCC på Tillig Elite, mest Danske toge, men alt der
har kørt i DK er velkommen, gerne MY´er og MZ´er
og ME`er....

Intellibox Games on Track

Like 0 kan lide
Top

Picture

Reiner

Modelbygger

Mariager

Indlæg: 596

PB  Hjemmeside

Hej Morten.

Det er både trist og spændende. En masse nye muligheder åbner sig for dig. Og du har god erfaring at trække på.

Skulle jeg bygge min bane forfra, ville jeg helt klart vælge at bygge den i moduler, som ville passe ind i mit lokale. Altså ikke noget standart.

Så ville det være lettere at tage dem ud for at arbejde med dem. Let tilgængeligt fra bagsiden og let at fotografere fra flere vinkler.

Lige et input her fra Mariager kanten.

Hilsen  Reiner
Like 1 kan lide
Top

Picture

Nomisdk

IT

Indlæg: 229

PB  Hjemmeside

Hej Morten

Æv, trist at det må ende sådan, men forståeligt hvis det ikke går med ryggen.

Det har været spændende at følge opbygningen af Loftbanen, og jeg har helt sikkert draget en hel del erfaring til opbygning af min egen bane.

__________________

Mvh Simon M. Mørch
Besøg min side om Modeltog og tog | SimonTog.dk

Like 0 kan lide
Top

Picture

Marklin4me

Indlæg: 552

PB  Blog

Hej Morten,

Det var det en ærgerlig besked at få.... Jeg vil også sige tak, til de mange indlæg og film du har bidraget med... Ønsker dig held og lykke med dit fremtidige projekt, måske der kommer klip som dette : Loftbanen ?

 

__________________

Stor modelbane hilsen

Ulrik R. Thomsen


Märklin Digital

medlem af MIST-ZEALAND og MJK Nordbanen

 www.marklinfan.dk 

Like 0 kan lide
Top

Picture

jhcn

IT & AV vejleder, C. la Cours Skole

Lystrup

Indlæg: 747

PB

Kære Morten

Det var jo en trist besked, men jeg er sikker på at uanset hvilket projekt du vælger, så bliver det også en stor oplevelse for alle os andre!

Så lad os endelig følge med gennem din kameralinse og beskrivelser!!

Henrik

__________________

Kører AC, mest epoke IV-V, helst dansk + lidt tysk.

Medlem af Slæbeskoen. Bygger moduler til treskinnedrift med Märklins C-skinner

Like 0 kan lide
Top

Picture

kylle

altmuligt

Dianalund

Indlæg: 496

PB

 Hej Morten

Det er da trist , men godt at du ikke opgiver modeltog helt - og ja som Reiner også foreslår - moduler  , man kan bygge alle steder , ( aftal med overkomandoen først )  men egentlig hyggeligt at man kan være sammen med familien imens man bygger , og er det noget der griser er det jo praktisk at det kan flyttes et sted hen hvor det ikke gør så meget .                                                                                                                 og bliver det til noget så behøvs der jo kun et overgangsstykke , så kunne de jo nok flettes ind i 3modul koncept   , rene landskabsmoduler er også undervejs , en station med tilhørende by er mit eget forsøg

der køres her i den kommende weekend i Birkerød , vi blev booket for halvandet år siden til http://www.tak16.dk/  et anlæg på 5 x 30 meter , mindre plads end man kunne ønske sig men aligevel et spændende forløb af banen og nye moduler igen ----    så nu kan man også komme over øresund i model

__________________

http://3modul.dk/

Like 0 kan lide
Top

Picture

Klarsyn

Odense N

Indlæg: 466

PB  Blog

Tak for de fine tilkendegivelser. Jeg stopper ikke byggeriet, og jeg har fin plads i værkstedet. Loftet kan bruges til opmagasinering af færdige moduler. Jeg vil fortsat belaste jer med billeder og beskrivelser af det jeg laver. I slipper ikke. Når jeg har besluttet mig for en eller anden standard jeg vil bygge efter, så går jeg i gang. Ind til da har jeg en færge der skal bygges, og så kan jeg jo begynde at slagte den gamle bane, hvis jeg trænger til at pille i skinner. 

__________________

Hilsen Morten

Besøg min blog på: http://www.sporskiftet.dk/blogs/klarsyn og læs mere om mit anlæg.
M og C-skinner på loftbane, ECoS 50000, 2 Mobilstationer og 5 Delta boostere. Primært DSB materiel Epoke III - IV.

Like 1 kan lide
Top

Picture

bygger01

Så er der blevet mere tid til at "lege" med tog

Herning

Indlæg: 2.598

PB

Som alle skriver - skal du have ros for at dele billeder fra din bane .......

Også dine billeder har altid givet et input til at vurdere, om det noget man kan bruge selv !

Så tak for det, men jeg kan godt forstå din loftbane ikke er noget for et "ældre" menneske ......

 

__________________

Jørgen Steff. fra Herning

H0 / AC / Digital / K skinner / ca. Epoke III / og ikke kun DK ( p. gr. af dampen, og hva' man kan købe fra visse danske producenter ).

Like 0 kan lide
Top

Picture

Klarsyn

Odense N

Indlæg: 466

PB  Blog

Jo tak. Ældre menneske på 41 somre.  Big smile

__________________

Hilsen Morten

Besøg min blog på: http://www.sporskiftet.dk/blogs/klarsyn og læs mere om mit anlæg.
M og C-skinner på loftbane, ECoS 50000, 2 Mobilstationer og 5 Delta boostere. Primært DSB materiel Epoke III - IV.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Knud den II

Bedemandsassistent

Vejle

Indlæg: 340

PB

Hej Morten

Det med moduler er bare en løsning jeg kan anbefale. Bygger selv på nogen i det tempo som min ryg og mine knæ kan holde til det også.
Hvis du bygger med Poppel eller birketræs krydsfinér så sparer du en del i vægt.

Og det er min erfraing, at medlemmer i modulklubberne er gode til at hjælpe hinanden med transport og opstilling når der skal køres sammen til træf.

Så på med vanten og prøv moduler.

 

Der er jo altid muligheden for at kontakte Jens Ehlers fra FFMM http://www.ffmm.dk/ hvis det er moderne tog du kører med, epoke IV og frem.

Der er også gode muligheder i at kontakte Fremo folkene der findes rundt omkring. Der er mig bekendt også en Frema fraktion der kører 3 skinne. Den største afdeling ligger vist på Sjælland.

__________________

Mvh
Knud

 

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

PerOlsen

Indlæg: 2.070

PB  Blog

3modul.dk har spredt sig til hele landet (og Tyskland) ... men vi mødes mest på Sjælland. Smile

Da jeg har bosat mig i Nordjylland, er det meget sjældent, at mine moduler dukker op (faktisk har de nuværende moduler endnu ikke deltaget). Der er dog ikke ligefrom mangel på moduler i 3modul.dk. Der er nogle MEGET produktive medlemmer blandt os.
Jeg har indrettet mig i et lokale på 390 x 300 cm. Deri har jeg moduler på langsiderne og en bro mellem dem. Jeg kan dermed ikke køre rundt - men kun punkt til punkt med korte tog. Til gengæld nyder jeg at lufte de lange togstammer, når jeg deltager på køredage.

I 3modul.dk har vi besluttet, at det kun er ender, der skal forbindes med andres moduler, der skal overholde standarderne. Hvis du bygget en station, står det dig frit for, hvordan du kabler og lægger skinner mellem modulerne.

Medlemsskab i 3modul.dk koster kr. 100,- om året, da vi ikke har ret mange udgifter. Så hvis du vil bygge moduler til 3-skinnedrift, så overvej at blive medlem. Smile

Mvh. Per

__________________

Märklin C- og K-skinner.
Treskinnedrift med eCos & TouchCab.

Udvikler af http://www.jernbanebasen.dk

Like 3 kan lide
Top

Picture

Tommy Ø

Indlæg: 184

PB  Blog  Hjemmeside

Øv med ryggen Sad Men tak for de gode indlæg, og en skam de fine ting du fik lavet må lade livet. Men godt at høre du fortsætter på en anden måde. Ser frem til bygge rapporter  Smile. Mvh Tommy

__________________

Marklin C-Skinner, Digital Styring Med Central Station + PC Med WinDigi-Pet  

Like 1 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.