CAN Digital Bahn

Konceptet CAN Digital Bahn er udviklet af tyskeren Torsten Mumm. Oprindeligt udviklet til udvidelse af mulighederne med CAN-bussen på Märklins CS1 og MS1, men siden udvidet til også at understøtte CS2 og MS2, ligesom ESUs ECoS og CS1 Reloaded, samt projektets egne interfaces også er understøttet. 

Oversigt over Produkter fra CAN Digital Bahn :

Oversigten er opdelt efter de grupper som projektet selv anvender på hjemmesiden (http://can-digital-bahn.com/).

 

Schaltdecoder - dekodere som udfører opgaver:

KranChef: Til digitalisering og styring af Märklins "Turmdrehkran" 7051, med én lokomotiv-adresse, i modsætning til andre projekter som anvender to lokomotivdekodere og dermed adresser. Fungerer med CS2, MS2 og projektet CC-Schnitte.

LampenChef 2.1: Styrer op til 16 lamper vha. magnetartikeladresser og rummer i alt 7 funktioner, bl.a. blink, rystende/flagrende lys (som levende lys),justering af lysstyrke, og flere andre. Fungerer med CS2, MS2 og projektets CC-Schnitte.

RelaisChef: For så vidt at sammenligne med en k84 dekoder, bortset fra at den kun reagerer via CAN-bussen. Fungerer med CS2, MS2 og alle projektets enheder.

SignalChef: Styrer op til 8 to-begrebssignaler via magnetartikeladresser. Fungerer med CS2, MS2, og alle projektets enheder.

SignalChef Hobby: Styrer op til 8 af Märklins "Hobby Signale" via magnetartikeladresser. Fungerer med CS2, MS2, og alle projektets enheder.

WeichenChef Magnet 2.1: Styrer forbrugere som betjenes med jævnstrøm, navnlig Magnetartikler. Grundlæggende at sammenligne med en k83 dekoder, rummer dog langt flere muligheder. Fungerer med CS2, MS2 og projektets egne enheder.

WeichenChef Motor: Styrer op til 4 DC-motorer, f.eks. til betjening af sporskifter. Fungerer med CS2, MS2 og alle projektets enheder.

WeichChef Servo 2.1: Styrer op til 4 servo-motorer, og har derudover to indgange pr. servo-udgang til forskellige funktioner, f.eks. knapper til lokal betjening af servoen. Fungerer med CS2, MS2, og projektets egne enheder.

 

Rückmeldedecoder - tilbagemelding:

CAN to s88 Converter: Gør det muligt at anvende projektets tilbagemeldere med enheder som ikke har CAN-bus, men derimod s88.

GleisMonitor deLuxe: Reagerer på tilbagemeldinger og signalgiver og udfører en handling, f.eks. ved at tænde en tilsluttet LED. Kan også reagere på tilbagemeldinger fra s88 via en CS2.

GleisReporter: Svarer til et 16-polet stelstyret tilbagemeldingsmodul, som det kendes til s88. Rummer dog en række fordele, såsom signalsikkerhed og udvidet funktionalitet.

GleisReporter CS2: En variant af GleisReporter til CS2. Dog må den ikke tilsluttes sporet, kun signalgivere som reedkontakter, knapper og lign.

GleisReporter deLuxe: En tilbagemelder til CS2 og CC-Schnitte. Dens 8 indgange anvendes akkurat ligesom det kendes fra s88.

GleisReporter deLuxe PC-schnitte: Næsten identisk med GleisReporter deLuxe, dog med visse forskelle og specifkt beregnet til projektets PC-schnitte.

PC-Schnitte: Tilbagemelding til en computer klares med denne enhed. Som helt enkelt interface, eller med mulighed for at diagnosticere fejl i systemet.

StromSniffer: En tilbagemelder til 2-skinne folket. Reagerer på strømforbrug i et tilsluttet blokafsnit og melder dette som besat. Reagerer på modstande fra 22k Ohm. Har 8 indgange til blokafsnit, og en såkaldt "FreezEingang", hvortil den lokale strømkreds (eks. en booster) skal tilsluttes for at modulet reagerer.

StromSniffer CS2: Stortset identisk med den anden StromSniffer, dog rummer visse yderligere muligheder rent funktionsmæssigt..

StromSniffer Kehrsleife: Funktionsmæssigt ligger den meget tæt op af den alm. StromSniffer, bortset fra at ved denne variant skal begge poler på hvert blokafsnit tilsluttes. På den måde kan polariteten vendes, og sammen med en RelaisChef kan den således fungere som vendesløjfe-modul.

Like 0 kan lide
Top