10 år er gået

Det er ikke altid, man kan huske den præcise dato: Men det var i påsken for 10 år siden, at Sporskiftet første gang kom på nettet, så det må være et passende tidspunkt at fejre fødselsdag! Fra en beskeden start med nogle få indlæg om ugen, er Sporskiftet vokset og vokset, og der er nu langt over 100.000 indlæg skrevet af mange forskellige brugere. Besøgstallet stiger også konstant - det er altid størst om vinteren, og i vinteren 2012-2013 lå det på omkring 200.000 sidevisninger om måneden. I denne vinter nåede det op på mere end 250.000 sidevisninger om måneden - det er en stigning på 25% på blot et år. Selvom udfordringerne til tider kan være næsten for store, er det dog først og fremmest spændende at være webmaster for så stort et sted.

Undervejs har vi måttet sige farvel til Chart.dk, der efter 15 års tjeneste nedlagde sig selv for et par måneder siden: Lidt trist for Sporskiftet, for det skete, kort før tælleren nåede at runde 3.000.000 besøg. Tælleren blev sat på 1. nytårsdag 2006, så så mange besøgende har altså været forbi Sporskiftet siden da. Den sidste tæller fra Chart.dk endte med at se således ud:

Det vigtigste for et sted som Sporskiftet er naturligvis brugerne, og der er nu mere end 2.500 registrerede: Langt fra alle er lige aktive, men de fleste har alligevel gennem årene bidraget til at gøre Sporskiftet til det spændende og levende sted, det er i dag. Herfra skal lyde et stort tak til jer alle, fordi I har hjulpet med at gøre Sporskiftet til noget helt særligt. Bliv endeligt ved!

Fødselsdagsgaven fra webmaster er en ny server på en ny Internet-forbindelse, så de efterhånden mange år med alt for lav hastighed forhåbentligt er ovre. Den nye teknik skal ikke omtales mere her - den har fået sit eget indlæg, hvor de, der har lyst, kan stille spørgsmål og kommentere. Forhåbentligt vil den højere hastighed og bedre stabilitet betyde, at endnu flere bliver glade for Sporskiftet. Ændringen har dog ikke været helt gratis, så hvis du har lyst til at give en fødselsdagsgave i form af et større eller mindre tilskud til driften, er der kommet en knap på i bunden af venstre spalte til formålet.

Det ville være dejligt at kunne sige, at samtlige indlæg fra de første 10 år stadig findes, men det er desværre ikke tilfældet: En sammenbrudt harddisk i Sporskiftets første leveår var desværre årsag til, at de allerførste indlæg ikke findes længere - men langt det meste er her, og det er webmasters ambition, at det store arbejde, de mange brugere har gjort gennem årene, skal bevares mange, mange år frem.

Men lad os først og fremmest sige tillykke til hinanden og fejre det på passende vis:

Og lad os så tage 10 år mere!
Webmaster

Top