Picture

Ole Vedel

Indlæg: 990

PB  Blog  Hjemmeside

Video fra 25 års Jubilæum på Danmarks Jernbanemuseum

Jeg har uploadet en lille film fra et par varme sommerdage i August 2000, hvor

Danmarks Jernbanemuseum afholdt sit 25 års Jubilæum.

Ikke siden har så mange Danske damplokomotiver været opfyret på engang.

http://www.youtube.com/watch?v=Mxzcd_BWK_M

Mvh. Ole Vedel

Like 0 kan lide
Top

Picture

Ovemunk

Projektkoordinator

Indlæg: 95

PB  Hjemmeside

Fremragende film. Laughing out loud

En lille kritik, med streg under lille: Der behøves altså ikke musik når der er damplokomotiver på filmen.

Et spørgsmål: Hvorfor hulen oser MX eren så meget? Prøver den at konkurrere med damplokomotiverne? (undskyld, plat vits)

__________________

Gods skal da transporteres på skinner...

Like 0 kan lide
Top

Picture

cbt

Indlæg: 1.080

PB

Rigtig fin video, Ole, med gode optagelser og god klipning.

Jeg så dog filmen uden lyd, men er ellers enig med Ove i, at damplokomotiverne selv leverer den skjønneste lyd, som slet ikke behøver musikalsk akkompangement.

De værste "osere" ser ud til at være F-maskinen og K-maskinen, hvor røgen er kulsort, mens E-maskinen, R-maskinen og PR-maskinen leverer næsten hvid eller lysegrå røg. De trak alle afsted med den samme togstamme, så måske kom de store togmaskiner nok bare ikke på så hårdt arbejde som de mindre.

MX'en fik da vist fuldt håndtag (?) på vej ud af Odense med bl.a. spisevognen - og så kan MX'en velsagtens også godt være med dér, mht. "røg og damp".

Det kan godt være, at "Gamle Ole" er den mindste af alle damplokomotiverne, men til gengæld er det den mest charmerende. Det kunne være sjovt at prøve at bygge en fungerende H0-model af den en skønne dag.

Man kan se at der er sket meget i løbet af de mere end 10 år, der er gået, også indenfor museumsverdenen. Lad os håbe at E-maskinen engang bliver gjort køreklar igen, så den igen kan deltage i løjerne som et "levende" museumsstykke.

__________________

Med futlig hilsen
Carsten B. Thomsen

Fremo-medlem, H0 2-skinne, digital, dansk (incl. udenlandsk materiel, der kører/har kørt i Danmark), alle epoker - dog primært IV og V.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Frankks

4100 Ringsted

Indlæg: 148

PB

Hej Ole.

Tak for en flot film, dejligt at se og høre.

Gerne flere, af samme slags.

__________________

Med Venlig Hilsen Frank.
Kører med Märklin.H0.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Skott

Ingeniør

Indlæg: 1.749

PB

Enig rigtig fin optagelse og rigtig god lyd og billedekvalitet. Jeg er også en af dem, som mener, at damplokomotiver leverer deres egen musik, selvom valget af klasiske mesterstykker bestemt er fremragende Smile

"cbt" skrev:
Lad os håbe at E-maskinen engang bliver gjort køreklar igen, så den igen kan deltage i løjerne som et "levende" museumsstykke.

Hvis den gør, bliver det jo så 994, vi ser opfyret, hvis man skal tro på rygterne. Jeg ville mindst lige så gerne se en af R-maskinerne i drift igen. Der er "noget mere lyd" i dem.

__________________

Med venlig hilsen

Skott

Like 0 kan lide
Top

Picture

Reiner

Modelbygger

Mariager

Indlæg: 564

PB  Hjemmeside

Det var da en herlig film.

Og musikken understreger bare det lidt vemodige i at tiden for disse maskiner er forbi Crying

Tak for det Laughing out loud

Med venlig hilsen

Reiner

Like 0 kan lide
Top

Picture

Willie Garvin

Buschauffør

Indlæg: 765

PB

Jeg er ganske enig i, at det er nogle nydelige billeder, som fortjener at stå alene, og ikke være "smurt ind" i ellers dejlig musik.

.

Nu kunne jeg iøvrigt godt li´at vide, om den lille ølvogn, havde nogen anden funktion end at skabe opmærksomhed omkring mærket.....sponsor......??

Det er egentlig smart nok at gøre det på den måde, i stedet for at sætte bannere på vognene. Nu er der jo "bare" tale om et blandet tog.

__________________

Venlig Hilsen Willie Garvin
H0, DC, dk, III-IV, MO, Pr, N, MH, MY, MZ, MA, ML, D, (Br80), CU, CL, CLL, Bn, CM, EH, IB, HD, Pb, Gs, CPS, DH, CP, CC, BD, B,FD, E, KS, Za, Ucs, Hbikks-tt, Gklm, Qf, Ze, Zf, Lgjs, Hbikks, Qr, Qh, Za, WRm, AV, Am, Pm, H

Like 0 kan lide
Top

Picture

Ole Vedel

Indlæg: 990

PB  Blog  Hjemmeside

"Willie Garvin" skrev:
Jeg er ganske enig i, at det er nogle nydelige billeder, som fortjener at stå alene, og ikke være "smurt ind" i ellers dejlig musik..Nu kunne jeg iøvrigt godt li´at vide, om den lille ølvogn, havde nogen anden funktion end at skabe opmærksomhed omkring mærket.....sponsor......??Det er egentlig smart nok at gøre det på den måde, i stedet for at sætte bannere på vognene. Nu er der jo "bare" tale om et blandet tog.

Jeg mener Albani har sponsoreret flere projekter for DJM. Jeg er næsten sikker på det også gælder Albani vognen, så det er vel naturligt at den var med i næsten alle tog den Weekend.

Mvh. Ole Vedel

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.