Picture

Remi

Førtidspensionist

Indlæg: 1

PB

Gode råd om opbygning og digital drift af min kommende N bane!

Hej med jer!

Jeg er nybegynder men har samlet sammen i nogle år til min kommende bane. Jeg har ikke tegnet en plan endnu men skal igang med at lave en prøve bane på mit nedlagte spisebord. Det bliver på en plade som er 100 x 200cm. Mit oplæg bliver som jeg har tænkt at hver af mine 12 skygge banegårde skal se ud. Da jeg skal have det hele lavet digitalt har jeg brug for viden om hvad jeg skal bruge af enheder til mit projekt. Jeg har en Z21 en ECOS, en selvstendig PC og 2 stk. tilhørende skærme. Jeg har også regnet med at skulle bruge en masse enheder fra Digikeijs, men det er jo slut nu. Da jeg skal bruge flere hundrede enheder er jeg afhengig af simple og gerne prisgunstige produkter + at jeg ikke er skarp til elektronik. Jeg har set rigtig mange som bruger "Train Controll" og det ser fornuftigt ud men kræver nogen øvelse at komme i gang med. Måske er der problemer med det digitale da jeg regner med at der kommer min. 6-800 sporskiftere, ca. 400 lyssignaler, min. 100 stk. afkoblingsskinner og flere tusinde tilbagemeldere og ja så ved jeg ikke hvad mere der skal til?

Jeg har et "tegneprogram" som hedder SCARM hvor at jeg skal få prøvet at tegne et oplæg på en etage af de ialt 12 skygge banegårde, som bliver fordelt i 4 nogenlunde ens sektioner på hver 100 x 200cm. i 3 etager, her skal jeg også finde måden hvorpå at der bliver adgang mellem etagerne.

Når jeg skal i gang med montering og opstart af det digitale, vil det glæde mig hvis nogen vil / kan hjælpe mig igang! 

Jeg håber at der er nogen som kan komme med nogle indputs.

Hilsen

Remi fra Glostrup

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

pejft

Kurser i modeljernbane hos AOF

Moderator

Indlæg: 2.152

PB  Hjemmeside

Hej Remi,

mit råd er først at lave en testbane, hvor du afprøver digitale principper.

Testbanen bør som minimum indeholde: Sporskifter, vendesløjfer, afkoblere, tilbagemeldere, signaler og booster. Du bruger testbanen til at øve dig i sammensætning af udstyr og ikke mindst automatisk drift med sikringsafsnit etc.

Når du har styr på det, kan du begynde planlægningen af din bane.

At springe direkte til 600 sporskifter (på den lille plads?) er at bede om store udfordringer.

Du kan ikke anvende Z21 og Ecos sammen. Du bør vælge en central/system incl. boostere fra samme firma, så det hele virker.

god fornøjelse

__________________

De bedste modeljernbanehilsener
Peter Topp Engelsted Jonasen

http://www.digitaltog.dk - http://www.kvv73.dk - http://www.jonasen.eu - www.digital-train.com

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.