Picture

tybalt

It-projektleder

Holbæk

Indlæg: 999

PB  Hjemmeside

Jernbanefærger - en oversigt

Hej

Nu roder jeg jo (muligvis er det nogen bekendt) med jernbanefærger.

Der er flere gode færgesites på nettet, men de er alligevel besværlige at bruge når man primært er interesseret i hvad der sejlede hvor og hvor længe. Som oftest får man alt for mange oplysninger med om færger der aldrig har set en jernbanevogn, hvorefter der medgår en masse tid med at slå hver enkelt op. Det er heller ikke muligt at indplacere jernbanefærgerne efter hvilken rute de har sejlet på hvilket gør det uhyre vanskeligt at finde det rette forbillede, f.ek. hvis man ønsker en bestemt færgetype i en bestemt epoke.

Men så var jeg så heldig at hjembringe et nummer af Signalposten fra Legetøjsmarkedet på Frederiksberg for nylig og deri var der en oversigt over samtlige danske jernbanefærger frem til 1975. Og så var det jeg tænkte, at hvis ikke andre kunne sammenstille de ønskede oplysninger, ja så måtte jeg jo selv.

Så jeg har derfor lavet en lille tilføjelse til min hjemmeside (link herunder), hvor samtlige jernfærger der har sejlet på danske havne er anført i kronologisk orden, fordelt på rute. Jeg mangler endnu nogen af de nyeste (efter 1975), men de kommer.

Håber der er nogen der kan få fornøjelse af oversigten.

__________________

Med venlig hilsen
Henk

http://www.privatbanen.dk/
- H0, 2-skinne -

Like 0 kan lide
Top

Picture

D 826

Ikke angivet

Indlæg: 186

PB  Hjemmeside

Hej Henk, jeg har lige købt en bog - storebæltsoverfarten i 100 år, komplet med tegninger af Poul bell og Mogens nørgård olesen. Hvis du skulle være interesseret i at se tegningerne og billeder så er du velkommen til at kigge ned til ølby en dag ved lejlighed.

Martin

__________________

D 826

http://www.ricemann.dk/kmk

Like 0 kan lide
Top

Picture

Erik 1:87

Softwareingeniør

Odense

Indlæg: 901

PB  Hjemmeside

Fin lille oversigt Henk - omend lidt simplificeret.

Der var mange færger, som der blev rykket rundt på, og som i perioder var væk fra en bestemt overfart, men bortset fra det er det en fin oversigt, der er lige til at gå til. Tak for det.

__________________

Hilsen Erik, My 1 2 87.dk

Like 0 kan lide
Top

Picture

tybalt

It-projektleder

Holbæk

Indlæg: 999

PB  Hjemmeside

"Erik 1:87" skrev:
Fin lille oversigt Henk - omend lidt simplificeret.Der var mange færger, som der blev rykket rundt på, og som i perioder var væk fra en bestemt overfart, men bortset fra det er det en fin oversigt, der er lige til at gå til. Tak for det.

Hej Erik

Ja, den er meget simplificeret.

Jeg har taget udgangspunkt i en given færges hjemhavn, dvs. dens primære rute. Hvor en færge er overført til en anden rute permanent, dvs. har fået en ny placering, vil den også optræde her med angivelse af periode.

Derimod vil indsatsen som reservefærge ikke fremgå af oversigten. Det har især betydning for overfarten København/Malmø der i vid udstrækning blev betjent af "tilfældige" færger fra Storebæltsoverfarten. Men da det vil gøre oversigten mee kompliceret har jeg valgt at udelade det.

__________________

Med venlig hilsen
Henk

http://www.privatbanen.dk/
- H0, 2-skinne -

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.