Picture

hxmiesa

Software Engineer

Bilbao Spain

Indlæg: 996

PB  Hjemmeside

IKKE saa dejligt...

Hej alle,

Jeg er lidt ked af at der her paa det sidste (saadan som jeg oplever det) er gaaet brok i forummet.

-Det undrer mig at folk kan have ondt af links og bannere for private ikke-kommercielle hejmmesider.

-At det ikke er velset at man i salgsforummet goer opmaerksomme paa handler og tilbud. (Jeg troede faktisk at det netop var formaalet med dette forum)

-At man skal hoere for at det her kun er "dem med slaebesko" som regerer.

-Og saa lige min egen; At man ikke kan vise en KONSTRUKTIV kommentar til en sporplan uden at det straks skal pilles ned som urealistisk og uegnet.

Jeg kunne godt taenke mig at der blev lavet nogle (forholds)regler for at undgaa at kritiserende u-konstruktive og u-kreative postninger ikke overstiger antallet af de (i mindretal) konstruktive og kreatiev indlaeg, som det lader til at kun et faatal bidrager med.

HVEM er det som skaber forum og debat? De som kritiserer og brokker sig, eller de som poster nye kreative indlaeg og svarer hjaelpsomt paa spoergsmaal?

Jeg ved ikke hvilke forholdsregler disse kunne vaere. Ejheller kan jeg sige mig fri for ikke selv at brokke mig, -men maaske hvis vi ALLE taenkte lidt over om det virkeligt ER noedvendigt med jantelov og millimeter-demokrati her...?

__________________

Venlig hilsen
Henrik Hoexbroe
TOG -i lange baner!

Like 0 kan lide
Top

Picture

Bibihest

Indlæg: 1.300

PB  Hjemmeside

Tja vi har jo alle forskellig mening om tingene så det er svært at gøre alle glade Smile

Så længe vi bare kan holde det i en ordentlig tone og folk ikke bliver sure eller fornærmede straks, så kan vi forhåbentligt snakke om det.

__________________

ledprint.dk
http://ledprint.dk
Modstandsberegner
Salg af print og elektronik til modelbanen

Like 0 kan lide
Top

Picture

killerp

Fotograf

Indlæg: 2.238

PB  Hjemmeside

Jeg kan kun give dig ret henrik...

Men jeg tror ikke man kan stille noget op som sådan, for ex. min tråd vedr. sporplaner http://www.sporskiftet.dk/node/712 jamen den havde stået der i 5 dage, så gav du et svar, og en anden mulig løsning end min (Takker) ja så er fanden løs.

Men en løsning på den diskution, kunne havde været, 2 layout grupper, en der hedder fantasi planer, og en med virkeligheds planer, men skulle det nu være nødvendigt nej vel !!!!!

Link til Qxl, salg af modeltog, jeg personligt, syntes at niclas gøre det på en pæn og sober måde, intet forkert i dette...

Vedr. bannerne på bibihest og min underskrift, nå ja, selvfølglig vil man gerne havde besøg på ens side, men i bund og grund, er min linket med et billed, da jeg syntes det mørke billede, passer godt ind i sporskiftet layout, og giver et brud i en ellers lidt kedlig sort farve..

Men der findes jo også muligheden, vi sætter så stramme regler for sporskiftet, at man kun skriver nå man har noget seriøst at skrive, men gab hvor bliver sporskiftet kedligt og trist.

Også lige en til dig Henrik, over "alt" dit brokkeri, nok brokker du dig meget, men der er som regel, hold i dit brokkeri Wink

__________________

Peter

Gavflaben fra Falster

(Falsterbanen)

Like 0 kan lide
Top

Picture

killerp

Fotograf

Indlæg: 2.238

PB  Hjemmeside

PS, også kan jeg jo se, det kun "dem med slæbeskoen" der regerer Laughing out loud Laughing out loud Laughing out loud

__________________

Peter

Gavflaben fra Falster

(Falsterbanen)

Like 0 kan lide
Top

Picture

Leonard

Kerteminde

Indlæg: 858

PB

Jeg vil ikke skrive noget i denne tråd, da det bare bliver opfattet som unødigt brok Crying

Nej, jeg deler bare ikke opfattelsen af at der er meget brok. Jeg læser mange af indlæggene, er dog begyndt at sortere enkelte emner og skribenter fra, da det alligevel ikke interesserer mig.

Jeg synes da også, der kan være overflødige indlæg, men så er det mest når der går selvsving i at bede om billeder af andres anlægsbyg. Vel er det interessant og lærerigt at se billeder og læse beskrivelser, men mon ikke dem, der vil vise deres anlæg frem nok selv skal komme med billederne når de er klar til det?

Når jeg kommer med et kritisk indlæg til en sporplan eller noget andet, så er det fordi jeg mener andre kan have glæde eller gavn af at læse en anden holdning eller opfattelse.

__________________

Seriøse bud modtages.
Sendes kun mod forudbetaling og køber betaler porto.
Kan også afhentes efter aftale. 

Leonard
5300 Kerteminde

Like 0 kan lide
Top

Picture

hxmiesa

Software Engineer

Bilbao Spain

Indlæg: 996

PB  Hjemmeside

"leonard" skrev:
Jeg vil ikke skrive noget i denne tråd, da det bare bliver opfattet som unødigt brok Crying

Ork nej. Denne traad er blevet oprettet NETOP for at proeve at behandle emnet "brok".

Jeg synes at det er godt at du har svaret alligevel, selvom du/vi ikke er enige.

__________________

Venlig hilsen
Henrik Hoexbroe
TOG -i lange baner!

Like 0 kan lide
Top

Picture

OC

Fotograf

Indlæg: 98

PB  Hjemmeside

Ak ja og STORT suk...

Det måtte jo komme her... hvorfor ikke, det kommer fandme alle andre steder... Ja, jeg bander, noget jeg normalt ikke gør, men jeg bliver sq tit så eddikesur når folk ikke kan give plads til andet end deres egne holdninger og meninger...

Henrik har hjulpet mig utroligt meget med min sporplan, samme har Falsterbanen og uden dem havde jeg været "ude og skide.." Jeg er sq ikke ingeniør og til trods for at jeg er et meget kreativt menneske, så kegler jeg ud i geometrien fra tid til anden..

Om en sporplan er "realistisk" eller ej.. SO WHAT ? Jeg synes det er morsomt når man snakker realisme indenfor denne hobby.. Jeg ser ofte modeltogsentutiaster som har danske forbilleder i stationer, sporplaner og jeg skal gi dig skal jeg.. Når man så ser nogle enkelte fotos fra deres anlæg, så kommer der lige en fin rød BR 146 fra DB AG rendende forbi.... Har de alle et Padborg anlæg??? Nej vel...?

Bannere osv som signatur, det har jeg allerede svaret på i nævnte tråd og svaret er det samme som sidst, dog med en enkelt tilføjelse.. Svaret var: At hvis man ikke forstår begrebet, så har man meget at lære vedr. brug af fora på nettet.. og tilføjelsen... "Kan man ikke lide lugten i..." ja...ik ? Det er sq noget småligt pjat..

Salg af modeltog.. Tjae, den har jeg også svaret på, men her er den så igen... HVOR HULEN SKULLE MAN ELLERS GØRE DET ? - Se, problemet er overhovedet ikke at man sætter ting til salg herinde, nej.. Problemet ligger i at vedkommende henviser til sin QXL konto, hvor det så står en frit for at byde på varene... MEN, som jeg skrev i pågældende tråd, så er det et nyhedsgruppe syndrom, "netpolitifolkene" der springer op af stolene, for i en NG er det nemligt forbudt og noget værre, værre noget... Fy ha! Jeg tillader mig så at drage den konklusion, at førnævnte NG "basser", tilsyneladende er endt herinde, sikkert af samme grund som jeg, nemlig at de danske modeltogsnyhedsgrupper er nogle krakilske og røvsyge grupper med alt for megen jantelov !

Til slut... Jeg har nu været i dette fora en del uger efterhånden.. Jeg har bevæget mig i internet fora de seneste 5-6 år intensivt og dette forum er faktisk et af de bedste jeg til dato har oplevet.. Her tænker jeg på tone, hjælpsomhed og ikke mindst informationer.. Hvorfor er det så galt at spørge efter billeder af et kommende eller eksisterende anlæg, jeg synes lige som mange andre, at det er vildt sjovt, spændende og ikke mindst lærerigt, at se hvad andre får ud af deres anstrengelser..

Bibehold den tone, respekter hinanden, vi har trods alt den samme passion.. og til det pjat med slæbesko/3-skinne, har jeg kun et svar.. "nobody is perfect" Laughing out loud

God debat ! Smile

__________________

en europæisk modeljernbane i skala H0.. :
Märklin Digital Drift | C-Skinner | Mobile Station

Like 0 kan lide
Top

Picture

Techek

Jelling

Indlæg: 900

PB

"hxmiesa" skrev:
... nogle (forholds)regler for at undgaa at kritiserende u-konstruktive og u-kreative postninger ...

Du og alle os andre må nok indse at det er enhvers ret at komplimentere, kommentere eller kritisere andres sager. Det ville jo blive et kedeligt sted at leve og et kedeligt forum at bruge, hvis vi allesammen var 100% enige om alt.

Men jeg forstå så udmærket din bekymring over at så mange seriøse emner ofte ender med at bestå af kritiske eller ligefrem irriterede kommentarer. Problemet ligger sandsynligvist i at vi alle har hver vores krav til modeljernbanen (og andre relaterede emner) og jeg antager at det er i folks bedste mening at kommentere på mine og dine indlæg så godt som overhovedet muligt - at der så ryger nogle kritiserende posts med, det er en del af forum-livet.

I en jernbane-forening som jeg er medlem af, er der også forskellige grupper af mennesker. Nogen er interesserede i modeljernbane-byggeri (hvor nogen hænger sig i enhver detalje og andre bare bygger løs) mens nogen tæller nitter, prøver farver og måler materiellet op 100 gange. Og selvom det nogle gange går op i "os-og-de-andre", så kan vi trods alt mødes på midten i vores lille forening og få et godt grin af det.

Når man er så mange mennesker ét sted, er det simpelthen nødvendigt med lidt selvjustits, beherskelse og gensidige accept af de forskelligeheder og meninger vi hver især har. Husk at hvis der er nogen der sisser på din pukkermad nu og da, er det enten med vilje (og dem kan man ikke stille noget om med eller mod) eller også er det i bedste mening (ud fra vedkommendes krav og erfaring til emnet).

PS: Sober forum-snak, ja tak. Regler og forbud, nej tak!

__________________

[ Märklin M- og C-skinne på gulvtæppet med ungerne | Ordekvibrilistisk og pedantisk sprogsoldat ]

Like 0 kan lide
Top

Picture

killerp

Fotograf

Indlæg: 2.238

PB  Hjemmeside

Vi kan vel alle huske ULLE, http://www.sporskiftet.dk/node/161 og den tone skulle vi vel ikke hen i igen vel.... Wink

__________________

Peter

Gavflaben fra Falster

(Falsterbanen)

Like 0 kan lide
Top

Picture

OC

Fotograf

Indlæg: 98

PB  Hjemmeside

"killerp" skrev:
Vi kan vel alle huske ULLE, http://www.sporskiftet.dk/node/161 og den tone skulle vi vel ikke hen i igen vel.... Wink

Haha, god og underholdende læsning... Lader til "Ulle" var endnu en "Märklin hader", hvor sødt.. :roll:

__________________

en europæisk modeljernbane i skala H0.. :
Märklin Digital Drift | C-Skinner | Mobile Station

Like 0 kan lide
Top

Picture

Leonard

Kerteminde

Indlæg: 858

PB

"OC" skrev:
- Se, problemet er overhovedet ikke at man sætter ting til salg herinde, nej.. Problemet ligger i at vedkommende henviser til sin QXL konto, hvor det så står en frit for at byde på varene... MEN, som jeg skrev i pågældende tråd, så er det et nyhedsgruppe syndrom, "netpolitifolkene" der springer op af stolene, for i en NG er det nemligt forbudt og noget værre, værre noget... Fy ha! Jeg tillader mig så at drage den konklusion, at førnævnte NG "basser", tilsyneladende er endt herinde, sikkert af samme grund som jeg, nemlig at de danske modeltogsnyhedsgrupper er nogle krakilske og røvsyge grupper med alt for megen jantelov !
Årsagen til at jeg mener det er dårlig skik at reklamere for et salg andre steder er, at det meget nemt kan blive til en reklamesøjle for netaktioner og andre sites - en af ulemperne ved det er, at nogengange er sælger kun på, for at reklamere for sit salg og gider ikke ulejlige sig med at komme tilbage og fortælle når salget er slut, så det ender som regel med et dødt link - men jeg kan bare lade være med at følge links til andre sites.Jeg er glad for at bruge nyhedsgrupperne, og synes sjældent tonen er værre der end her.Der er fordele ved begge fora, her kan der sættes billeder ind, i newsreaderen kan jeg sætte filtre for hvad jeg gider at læse - det var bare 2 fordele, en til hver, for at holde den positive tone.
"OC" skrev:
Hvorfor er det så galt at spørge efter billeder af et kommende eller eksisterende anlæg, jeg synes lige som mange andre, at det er vildt sjovt, spændende og ikke mindst lærerigt, at se hvad andre får ud af deres anstrengelser..

Den er vist møntet direkte på mig Smile

Der er ikke noget galt i at spørge efter billeder, der går bare nogengange selvsving i det. Jeg er sikker på at billederne nok skal komme, når der er noget at vise frem.

__________________

Seriøse bud modtages.
Sendes kun mod forudbetaling og køber betaler porto.
Kan også afhentes efter aftale. 

Leonard
5300 Kerteminde

Like 0 kan lide
Top

Picture

OC

Fotograf

Indlæg: 98

PB  Hjemmeside

"leonard" skrev:
Den er vist møntet direkte på mig Smile

Nej, nej.. Jeg har ikke placeret noget på "nogen".. Jeg kommenterede bare det med billederne, kender ikke tråden med det nævnte eksempel Wink Men nu hvor du selv kom frem, fyy ha! Laughing out loud

__________________

en europæisk modeljernbane i skala H0.. :
Märklin Digital Drift | C-Skinner | Mobile Station

Like 0 kan lide
Top

Picture

killerp

Fotograf

Indlæg: 2.238

PB  Hjemmeside

Et sidste lille underne indlæg fra mig, i denne serie af brokkeri.

Især til leonard, jeg syntes der er fedt du er begyndt at deltage i, de små drilleri, men er det ikke dem, som du plejer at kalde.

Tråden løber af sporet.

Spild af server plads osvosv.

http://www.sporskiftet.dk/node/712

Men velkommen til den sjove del af sporskiftet Wink

__________________

Peter

Gavflaben fra Falster

(Falsterbanen)

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.