Picture

Skovsøekspressen

Jernbaner i den "gyldne" epoke III er sagen

Indlæg: 2.874

PB  Blog

I disse juletider......

....kan man jo se en rigtig god gammeldags julefilm. Skal det være en med damptog som i gamle dage, så fik jeg et hint i klubben i går, nemlig filmen "Fra den gamle købmandsgård, jul i købmandsgården" fra 1951.

Mange af datidens kendte skuespillere medvirkede og filmen var et stort hit mange år frem.

Rent jernbanemæssigt er der bl.a. det berømte klip fra Nørre Broby banen med en G-maskine (skulle være ved Millinge). Bagefter maskinen er der i øvrigt en spændende kupevogn med løbebrædder. Lidt efter stopper toget på linjen (et andet tog) fordi der er en ko på skinnerne. Det ligner G 632. Fra Slangerupbanen, ligesom flere af de øvrige scener fra en landstation?

På et tidspunkt kører to af filmens medvirkende på trolje på banen, da der pludselig kommer nok et G-maskinetog bagved dem. Lige netop dén scene er blevet vist i forbindelse med en opstilling på Jernbanemuseet i Odense.

Da filmens skurk skal til Odense, ser man en kort sekvens ved Odense Banegård med en Odensesporvogn, da han er ankommet til byen.

Der er også et par vintermotiver. Bl.a. ser man et tog i skoven, men denne gang med en O-maskine. Der er også en kort sekvens, hvor man ser et damptrukkent godstog på lang afstand med en mindre maskine.

Og endelig sluttes der af med en vintersekvens på den landstation der medvirker, også med en O-maskine (vandkasser på siden af maskinen), så det passer meget godt med at en del af optagelserne skulle være fra Slangerupbanen.

Mvh

Claus

__________________

Dansk epoke III (Statsbane med færgehavn), 1956-1966. H0, K-skinner, digitalt med en Ecos II.

Like 0 kan lide
Top

Picture

Cowi

Indlæg: 315

PB

Åh gid min rejse mod syd i morgen ville blive lige så idyllisk...

Endda skal jeg faktisk til Odense, men med tog fra Aalborg og skift i Århus tror jeg ikke de fastlagte otte minutter er nok overfor vintervejret...

Nuvel med en pladsbillet skal der meget til før jeg overvejer en anden afgang når vi er så tæt på jul... Måske jeg bare skal se om jeg kan få filmen på computeren og så bare lade alle bekymringer bliver rangeret over på et sidespor Laughing out loud

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.