Picture

jkristia

Indlæg: 145

PB

Hvorfor ? - Du kan ikke søge igen så hurtigt efter sidste...

Jeg faar igen og igen denne fejl medelse.

"Du kan ikke søge igen så hurtigt efter sidste søgning; prøv venligst igen om kort tid."

Hvad er grunden til at have denne irrirterende timeout indbygget?.

Min normale maade at tjekke nye indlaeg paa er ved at valege "Vis indlaeg siden sidste besoeg", og saa vaelge et indlaeg. Problemet er saa hvis jeg inden for 3-5 sekunder klikker paa 'tilbage' (back navigation knappen), saa faar jeg denne besked.

Det er yderst irrirterende da det tvinger dig til at sidde og vente nogle sekunder - selvom det er et indlaeg du ikke er interesseret i - inden du kan komme tilbage til oversigten af sidste nye indlaeg.

Jeg ved at det har vaeret naevnt at Sporskiftet paa et eller andet tidspunkt vil blive opgraderet til en nyere software, og jeg haaber at dette vil bliver rettet paa samme tid. Jeg har ikke set en lignende problem paa de andre grupper jeg brugre.

Jesper

__________________

Jesper

Like 0 kan lide
Top

Picture

gerhard

Indlæg: 90

PB

osse moi Oups

__________________

Modelbane: Spor N - Minitrix - Ib - Rocrail (samt lidt af hvert, afhængig af priser på Ebay og QXL - hvis jeg kan li det, og få en dekoder til at virke - får det lov at køre)

Like 0 kan lide
Top

Picture

Techek

Jelling

Indlæg: 900

PB

Nej, der er mange måder at irriterer brugerne på (ironisk ment). Den umiddelbare måde at løse problemet på set fra en brugermæssig synsvinkel, er at åbne trådene i enten et nyt vindue eller ny fane. Dvs. at man i Firefox fx. holder Ctrl-tasten nede mens man trykker på linket og derved åbner siden i en ny fane. Så kan man lukke fanen efter læsning og oversigten med seneste indlæg er tilgængelig igen. Lignende funktionalitet er vist også tilføjet i den nyeste version af IE (efter M$ så Lyset).

Denne "spærre" er sandsynligvist lavet i phpBB for at forhindre gentagne reloades af siden, der jo vil trække lidt kraft fra webserveren (og mange bække små, gør jo som bekendt stor å).

jkristia og gerhard: Det er ikke en fejl - men en lidt generende feature. =8^)

__________________

[ Märklin M- og C-skinne på gulvtæppet med ungerne | Ordekvibrilistisk og pedantisk sprogsoldat ]

Like 0 kan lide
Top

Picture

jkristia

Indlæg: 145

PB

"Techek" skrev:
Denne "spærre" er sandsynligvist lavet i phpBB for at forhindre gentagne reloades af siden, der jo vil trække lidt kraft fra webserveren (og mange bække små, gør jo som bekendt stor å).jkristia og gerhard: Det er ikke en fejl - men en lidt generende feature. =8^)

Jeg er godt klar over at det hoejst sandsynligt var tilfoejet for at begraense traffik paa serveren, men jeg er ogsaa overbesivt om at det er muligt at slaa denne irrirterende funktion fra, isaer da andre grupper ikke 'tilbyder' denne feature, og jeg ville tro hvis server traffik var et generelt problem ville man ogsaa se samme begraensning paa andre fora.

Naa men altsaa - jeg haaber denne irrirterende feature bliver rettet naeste gang programmet bliver opdateret.

Takker

Jesper

__________________

Jesper

Like 0 kan lide
Top

Picture

gerhard

Indlæg: 90

PB

Nu er det som bekendt altid så "let" at komme som "ny" og brokke sig. Jeg læser af ovenstående, at motorikken hos "nogle gamle brugere" lader så meget efter andre brugere på andre fora, at man her må gøre sig ekstra umage - eller også siger man som i Kvickly: "At vi vil gerne have du bliver her noget længere". Antallet af viste sider burde efter min målestok blive det samme, og selvfølgelig, så længe indholdes kvalitet overstiger genen, kommer man da forbi sitet. Min gene er iøvrigt størst, når jeg får åbnet noget uinteressant, og så lige skal videre til næste tråd. Wink

__________________

Modelbane: Spor N - Minitrix - Ib - Rocrail (samt lidt af hvert, afhængig af priser på Ebay og QXL - hvis jeg kan li det, og få en dekoder til at virke - får det lov at køre)

Like 0 kan lide
Top

Picture

Horsecreek

Lokomotivfører

Indlæg: 1.508

PB  Blog  Hjemmeside

Jeg har oplevet problemet på nogen computere, men på min egen er der ikke noget "auto refresh" fidus slået til ved brug af "Tilbage", så problemet kan løses ved at pille ved en indstilling i browseren. Det skal lige siges at min browser er Firefox 2 og jeg ikke ved hvor indstillingen gemmer sig.

__________________

Intet modeljernbaneanlæg er så perfekt, at det ikke giver inspiration til det næste.

Like 0 kan lide
Top

Picture

bahnfan.net

Systemudvikler

Malling

Indlæg: 1.017

PB  Hjemmeside

Hejsa.

Det er en feature i den software der ligger til grunde for sporskiftet.dk. Funktionen hedder "Search Flood Interval" og tillader administratoren at begrænse det antal søgninger en bruger kan udføre indenfor en bestemt periode (the search flood interval). Standardværdien er et sted mellem 15 og 30 sekunder.

"Jamen hvorfor?". Bag sporskiftet.dk ligger en database, der indeholder alle de indlæg brugerne har skrevet. For at kunne søge i indlæggende opretter softwaren en såkaldt "SQL" sætning der afspejler det søgekriterie brugeren har valgt. F.eks. at se alle nye indlæg siden seneste besøg. Når databaseserveren skal udføre den søgning lægger den beslag på en mængde resourcer og resultatet der sendes tilbage til brugeren optager en vis mængde af den totale båndbredde. På meget store fora er det derfor ikke umuligt at søgninger har en væsentlig indflydelse på serverens performance og hvis der udføres mange søgninger i træk vil serveren blive langsom.

Ved at sætte en tidsperiode mellem hver søgning kan administratoren altså sørge for, at ingen bruger kan skyde et hav af søgninger af i træk og dermed lægge serveren ned.

Det er altså en funktionalitet, som er med til at sørge for at den generelle performance for hele forumet bevares på et fornuftigt niveau. Som en anden bruger skriver, så kan I holde CTRL nede når I trykker på et link i jeres browser, og derved få linket åbnet i en ny fane. Jeg plejer at gøre det, at jeg går ind i "nyeste indlæg siden sidste besøg", holder CTRL nede og trykker på alle linkene. Nu er alle indlæg åbnet i nye faner, og jeg kan sidde i ro og mag og læse dem.

CTRL virker i både Internet Explorer 7 og Firefox. Har du stadig Internet Explorer 6.0, skal du opgradere, ikke mindst for din egen sikkerheds skyld.

Hent Firefox her:

http://www.getfirefox.com/

Hent Internet Explorer 7 her:

http://www.microsoft.com/windows/downloads/ie/getitnow.mspx

Nu ved jeg ikke præcis hvilken version af phpBB sporskiftet.dk benytter, men I kan læse om funktionaliten i afsnittet "General Search Settings" her:

http://www.phpbb.com/support/documentation/3.0/adminguide/acp_general.php

Med venlig hilsen

Søren

__________________

Med venlig hilsen
Søren

Moderne tyske tog i H0, 2-skinne, digital, køreplaner. Samler desuden modeller fra Trix.
Besøg min blog om tyske tog på engelsk: http://railway.zone/

Like 0 kan lide
Top

Picture

Techek

Jelling

Indlæg: 900

PB

Min browser (Firefox) cacher/husker siderne, så jeg kan tilsyneladende godt klikke frem og tilbage uden at få den omtalte besked. Men hvis jeg genopfrisker oversigten, går det galt.

__________________

[ Märklin M- og C-skinne på gulvtæppet med ungerne | Ordekvibrilistisk og pedantisk sprogsoldat ]

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.