Picture

disavelo

Herning

Indlæg: 316

PB

Glyngøre Museum (Station) 2

Den aktuelle særudstilling på Glyngøre Museum er meget anbefalelsesværdig. De har i deres faste udstilling altid en masse om jernbaner, men i øjeblikket er der en særudstilling om banerne i Salling, og som en stor attraktion to modelanlæg i H0 om dels Skive Station i 1952, og dels Roslev Station i 1952, begge bygget af Harry Hues. Skive Station er bygget op i mange moduler, og der er ikke strøm til sporene - det er udelukkende lavet for at man kan se, hvordan det så ud. Der mangler end ikke en rangerhest!

Der var vandtårn og remise i begge ender af stationen. Det høje vandtårn var i vestenden. Kan nogen fortælle mig hvilken der var privatbaneremise (og vandtårn) og hvilken der var statsbaneremise (og vandtårn)?

Venlige hilsner

Søren

P7180264

P7180255

P7180253

P7180244

__________________

Venlige hilsner
Søren

Like 0 kan lide
Top

Picture

F.Ormstrup

Indlæg: 2.588

PB  Blog  Hjemmeside

"disavelo" skrev:
Den aktuelle særudstilling på Glyngøre Museum er meget anbefalelsesværdig. De har i deres faste udstilling altid en masse om jernbaner, men i øjeblikket er der en særudstilling om banerne i Salling, og som en stor attraktion to modelanlæg i H0 om dels Skive Station i 1952, og dels Roslev Station i 1952, begge bygget af Harry Hues.Der var vandtårn og remise i begge ender af stationen. Det høje vandtårn var i vestenden. Kan nogen fortælle mig hvilken der var privatbaneremise (og vandtårn) og hvilken der var statsbaneremise (og vandtårn)?

Jeg er enig. Men hvis I vil se udstillingen er her et [u] link[/u]

Ang. de to vandtårne. Begge er af DSB JF type & remisen ved det lille vandtårn har sandsynligvis hørt til DSBs Glyngørebane. Vestsallingbanen havde faciliteter i Spøttrup.

Herunder Roslevs & Gl. Skives vandtårne. Flere billeder fra udstillingen findes via Links i min signatur.

Like 0 kan lide
Top

Picture

disavelo

Herning

Indlæg: 316

PB

Sådan husker jeg det også - privatbaneenden ved det store vandtårn, DSB enden ved det lille.

Venlige hilsner

Søren

__________________

Venlige hilsner
Søren

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.