Picture

F.Ormstrup

Indlæg: 2.541

PB  Blog  Hjemmeside

Er wikien ved at blive uoverskuelig!

Der er kommet mange wikisider om alt mellem himmel og jord, men det betyder også at listen over wikisider bliver alenlang!
Kunne det ikke forenkles ved f.eks at udelade undersider i oversigten.
D.v.s. Herborg som er en underside til Videbækbanen -udeladt.
Videbækbanen der er en underside til Danske jernbanestrækninger -udeladt.
Så alle undersider til Danske Jernbanestrækninger skal findes her og ikke i wikiens indholdsfortegnelse. 

Like 0 kan lide
Top

Picture

kildemoes

Generaldirektør ved DKB

Indlæg: 427

PB  Blog

Yes rigtig god ide !!  har prøvet at gøre det på DBJ  da jeg så at hvis er skulle oprettes Wiki for hver enkel station og trb. Vil det kommer til at fylde en herre gård i oversigten

Så jeg samlet  stationer for Allinge – banen  i en wiki og trb. og  ”Hovedestation ” 

 

Men et eller andet må der nok findes ud  ? + hvordan

 

__________________

 

 

Mvh.
S.M. kildemoes
kører Ho Mærklin Digital K- skinner
Min Bane:
http://www.sporskiftet.dk/forum/foto-fra-min-bane                                              http://www.sporskiftet.dk/blogs/kildemoes 

 

DKB Nr. 1 http://www.youtube.com/watch?v=FhE05LtUN6I

DKB nr. 2 Ud at se med DKB http://www.youtube.com/watch?v=M8hheF-0clc

DKB GODS : My 1103 http://www.youtube.com/watch?v=_txhBugQ404

litra S 736 15 - 16 december 2012 ved Kbh. H.  http://www.youtube.com/watch?v=cs5ECgylO9E&feature=youtu.be

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

bl

Pensionist

Greve

Indlæg: 1.802

PB

Så vidt jeg her forstået, er Lars undervejs med en løsning, der vil gøre det hele meget mere overskueligt.

__________________

Bjarne

Like 0 kan lide
Top

Picture

Lars Skjærlund

Rødovre

Webmaster

Indlæg: 3.480

PB  Blog  Hjemmeside

Da' Flemming.

F.Ormstrup skrev:
Der er kommet mange wikisider om alt mellem himmel og jord, men det betyder også at listen over wikisider bliver alenlang!

Det var sådan set det, jeg forsøgte at advare om, da jeg lavede oversigten i første omgang. Smile Listen bliver der nu i sin nuværende form, den tjener et formål, og den er jo trods alt ikke helt ubrugelig - har man bemærket, at man kan sortere den på mange forskellige måder ved at klikke på kolonneoverskrifterne?

Citat:
Kunne det ikke forenkles ved f.eks at udelade undersider i oversigten.

Det kunne man vel teoretisk set godt - men det ville kræve håndredigering, og det vil blive alt for stort et arbejde, er jeg bange for.

Citat:
D.v.s. Herborg som er en underside til Videbækbanen -udeladt. 
Videbækbanen der er en underside til Danske jernbanestrækninger -udeladt.
Så alle undersider til Danske Jernbanestrækninger skal findes her og ikke i wikiens indholdsfortegnelse.

Jo, men det er jo netop også meningen: Start på "Danske jernbanestrækninger", og klik dig så frem til det, du måtte være interesseret i. Af samme grund har jeg også sat netop "Danske jernbanestrækninger" på wikiens forside.

Men, men, men:

Jeg er ikke afvisende for at lave om på tingene - men I efterspørger efterhånden en masse ting, der ikke har noget med en wiki at gøre. Jeg tillader mig at gå ud fra, at de fleste af jer har erfaring med andre wikier - vel ikke mindst Wikipedia; de følgende bemærkninger har derfor reference til bl.a. denne wiki, så hvis du er i tvivl om noget, kunne det måske være en god idé at prøve det af på "storebror".

Wikipedia har ikke nogen "indholdsfortegnelse": Der er mange hundrede tusinde sider (alene i den danske), så det ville ikke give meget mening, og det er heller ikke ideen med en wiki. Hvis man gerne vil slå noget op i wikien, søger man efter det: Wikipedia har en fin søgefunktion, og søgning svarer i wikiens verden til at slå et stikord op i et leksikon. (Hvem har forresten set et leksikon med indholdsfortegnelse?)

Jeg havde forestillet mig, at wikien her på Sporskiftet skulle fungere på samme måde - brug søgefunktionen til at finde det, du leder efter: Bruger man avanceret søgning, kan man afgrænse søgningen til kun at handle om wikisider, hvis det er det, man vil. Men hvorfor skulle man det? Søg f.eks. på "Rønne", og du vil finde ud af, at der skam var to stationer i Rønne - og skulle der så smutte et par ekstra hits med fra forum, vil det vel ikke gøre noget? Svarer det ikke - næsten - til at slå et ord op i et leksikon for så straks at falde over ti andre interessante emner?

Men det er klart, at det vil være en god idé med nogle startpunkter, og de bør være på wikiens forside. Men husk, at wikiens forside også er en del af wikien, så det står enhver frit for også at redigere denne. Det kunne vel være en god idé med en henvisning til en wikiside, der kunne fungere som startside for modeljernbane-emner? Altså, f.eks. en sideopbygning som: Startside -> Modeljernbane -> Normer -> NEM -> ...

Prøv at kigge på Wikipedias forside, få nogle gode ideer og gå selv i gang! Smile Jeg vil naturligvis gerne hjælpe, men lige nu er der rigeligt andet at se til på den tekniske side, hvis jeg også skal forsøge at tilfredsstille bare nogen af de meget utilfredse: Netop nu handler det - i prioriteret rækkefølge - om en "Markér alle som læst", RSS og - måske - en alternativ editor.

Når der bliver lidt mere ro på, vil jeg prøve at få lavet en form for skabeloner, så vi kan få en lidt ensartet opbygning af siderne med beskrivelse af f.eks. strækninger og stationer; lige nu synes jeg dog, det er fint, at det er helt frit - så kan der eksperimenteres, og forhåbentligt vil tingene så efterhånden finde frem til en god form, som vi så kan "låse" som en fast anbefaling for netop den indholdstype.

Så, jo, vi kan sagtens lave en indholdsfortegnelse - det kan alle gøre - så hvis I savner den, er det bare med at gå i gang!

__________________

MVH
Lars

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.