Picture

R 963

arbejdsløs

Slagelse

Indlæg: 189

PB

Fejl på C drevet af ens pc

Hejsa

Jeg ved ikke om det er det rigtige sted at ligge denne forespørgsel

Men jeg vil høre om der er nogen her på forummet som evt. kan hjælpe mig..

Jeg har muligvis en fejl på mit C drev på min pc. Noget der opstod sidste efterår på en eller anden vis, hvad der er sket ved jeg ikke, men min skærm gik i sort, og jeg måtte lukke ned, pille batteriet ud og sætte det i igen, og da jeg startede den op igen, så kom der en sort skærm med en lille streg som stod og blinkede oppe i venstre hjørne af skærmen, så jeg gentog det med batteriet, tændte igen og nåede så at komme ind i start i fejlsikret tilstand eller noget i den stil.. og der kørte der så et - ja jeg vil vel kalde tjek af pc'ens filer mv. og den medelte mig at der var  en 7 - 9 beskadigede filer som den slettede. siden hen har jeg næsten uden problemer kunne starte pc'en op, men på det seneste ikke uden små problemer i opstarten, bl.a kan den være op til en 6 - 8 minutter om at være klar til brug fra jeg tænder for den..

Jeg har siden hen fundet ud af at der må være en form for fejl på mit C drev, eftersom at mit advenced synstem care stoppe ved Disk scan og ikke kommer videre.

Jeg har fra første opstart fra ny lavet en recovery kopi af min pc (det blev jeg rådet til oppe hos Expert at gøre) Men kan sådan en kopi afhjælpe problemet - jeg er så godt klar over at jeg nok mister nogle programmer - printer, trådløst netværk mv. men det må jeg så installere igen

Kan nogen hjælpe mig?

 

__________________

Mvh. R 963

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

boholm

Service Engineer

Kastrup

Indlæg: 668

PB  Hjemmeside

Udfra det, du skriver, lyder det som om, at harddisken er ved at stå af.

Mit råd til dig er at investere i en ny harddisk. På den harddisk lægger du din "Recovery", og du burde få en computer, der fungerer med de ting, du fik installeret, inden du fik lavet din Recovery-kopi. Når det virker laver du et lille trick: Du monterer din gamle harddisk ind som et D:-drev (eller noget andet, alt efter hvad du ellers har af drev, f.eks. CD/DVD-drev) eller som et USB-drev (eksternt). På den måde får du adgang til hele disken - inklusive programmerne, som dog ikke vil fungere helt korrekt. Det vigtigste her er, at du har adgang til alle filerne på disken, og du derfor har alle muligheder for af redde (kopiere over på den nye disk) alle dine billeder, dokumenter, film og andre vigtige filer såsom licensfiler, password-filer og data/konfigureringsfiler.

Når du er oppe og kører igen- inkl. installering af alle de programmer, plejer at bruge - kan du evt. lege med den gamle for at se, hvor galt det står til med den. At "lege" betyder, at du sletter partitionen (-erne) og opretter nye og derefter formatterer den. Under formatteringen vil du højst sandsynligt finde ud af, hvor galt det står til med disken.

OBS: Der kan evt. være en eller flere partitioner ekstra (altså ud over C:-drevet partitionen), som indeholder installationsfiler til Windows og div. drivers, der passer til udstyret i maskinen. Vurdér selv, om du vil gemme det eller ej - relativt set mht. din recovery-cd og/eller løse installations-cder.

__________________

MVH
Bo Holmqvist

Et N-site: http://www.jernhesten.dk
Mine tog-feriebilleder : http://www.holmqvist.dk/Billedgalleriet/index.htm<

Like 0 kan lide
Top

Picture

R 963

arbejdsløs

Slagelse

Indlæg: 189

PB

Hejsa

Tak for rådet, men jeg har imidlertid ikke en skid forstand på den slags til at turde give mig i kast med det.. så... Den recovery kopi jeg tog var på nogle cd'er..

Men lige pt kører min pc fint nok når jeg undlader at lukke ned for den og skal starten den op igen, lader den stå i dvale natten over når jeg ikke bruger den..

 

__________________

Mvh. R 963

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

Bent_P

Jyllands hovedstad

Indlæg: 1.592

PB

Det er bare ikke smart, pluslig er der fejl et andet sted og så taber du alle data. Du skal sætte ind nu og ikke vente til det hele er væk.

__________________

Hilsen Bent P.

Märklin gennem 40 år, M, K og C-skinner

Like 0 kan lide
Top

Picture

R 963

arbejdsløs

Slagelse

Indlæg: 189

PB

Hejsa

Jeg har backup af alle mine dukomenter og billeder, så sker der noget ja så er skaden ikke så stor..

Jeg har bare det problem at jeg ikke selv har forstand på det, og ikke tør rode med det selv, er nød til at få noget hjælp udefra.. Men ellers må jeg jo evt. invistere i en ny pc i løbet af foråret..

 

__________________

Mvh. R 963

 

Like 0 kan lide
Top

Picture

Torben Z.

Indlæg: 751

PB  Hjemmeside

R 963 skrev:

Jeg har bare det problem at jeg ikke selv har forstand på det, og ikke tør rode med det selv, er nød til at få noget hjælp udefra..  

Det var desværre det svar jeg frygtede Sad

Istedet for at fare ud og købe en ny HD ville jeg lige have forsøgt at rette op på pc'en vha. en Ultimate Boot CD - læs mere om denne her.

En sådan hjemmebrændt CD med en masse Utility programmer har hjulpet mig i 2 tilfælde.

1) Min gamle bærbare pc ville pludselig ikke boote trods utallige forsøg, og jeg var så småt begyndt at undersøge prisen på en ny HD.
Da jeg fra min stationære pc ledte efter mulige fejlløsninger vha. google, faldt jeg over UBCD og downloade filen og brændte en CD.

Denne CD satte jeg i den bærbare pc og bootede fra denne og kunne herefter bruge utility programmerne til at rette fejlene på den bærbare.
Jeg fik i det efterfølgende ca. 1 år ikke flere problemer med at starte min bærbare pc = sparede udgiften til en ny HD.
Smile

2) En af mine venner havde fået sønnens kærestes bærbare pc hjem til fejlfinding /-retning, da denne pc tit og ofte gik i sort skærm.
Efter en tur med Ultimate Boot CD - hvor der egentlig kun blev indlæst en Windows oveni den eksisterende - har der ikke været flere problemer med denne bærbare.
Smile

Måske kunne du få nogen i klubben til at hjælpe dig.
Det var da et forsøg værd.

__________________

 

Med modelbanehilsen
Torben Z.
http://www.danskmodel.dk
- info om danske producenter af modeltog og modelhuse, arkiv med gamle kataloger mv., Lego og Pilot modelbiler, litteraturliste, nyhedsomtaler mv.
- besøg "Arkivet" med mange informationer om danske produkter i form annoncer/brochurer/kataloger  - tag en tur "Down memory Lane".
Katalog / opslagsværk (på dansk og engelsk) om Pilot modelbilerne 1950 - 1963 i str. H0.

Like 0 kan lide
Top

Picture

R 963

arbejdsløs

Slagelse

Indlæg: 189

PB

Hej alle

Her får i lige en status melding på mit pc problem.. Og det er positivt.. Jeg fik hjælp til at få det løst. Men pga. en mulig virus eller fejl på harddisken kunne vi ikke indlæse værktøjs-cd'er som vi forventede kunne rette fejlen, så der var kun en ting af gøre, nemlig at indlæste min recovery cd'er som jeg havde lavet på opfording fra Expert hvor jeg i sin tid købte min pc.  

Så jeg fik en pc der næsten var som ny, og ja jeg kan kun varmt anbefale det til andre, ofre lige 3 cd skiver og brænd en recorery kopi, for det kan være rart at have hvis uheldet er ude..

 

__________________

Mvh. R 963

 

Like 0 kan lide
Top

Kommentarvisning

Vælg din foretrukne kommentarvisning og klik på "Gem indstillinger" for at aktivere dit valg.